Clotted cream ( Cornish: dehen molys, sometimes called scalded, clouted, Devonshire or Cornish cream ) is a thick cream made by heating full - cream cow's milk using steam or a water bath and then leaving it in shallow pans to cool slowly. During this time, the cream content rises to the surface and forms "clots" or "clouts", hence the name. [1] Clotted cream is an essential ingredient for cream tea.
... [مشاهده متن کامل]
خامه لخته ( انگلیسی: Clotted cream ) گاهی اوقات با نام های دیگر از جمله خامه یا کِرمِ کورنیش و همچنین کِرِم دوون شر هم شناخته می شود، فراورده ای است بر پایه کرم ضخیم که به شکل مستقیم یا غیرمستقیم از شیر گرم پر چرب گاو با استفاده از بخار یک دیگ داغ آماده و سپس در تابه ای کم عمق برای خنک شدن تدریجی به آرامی انتقال داده می شود،