autogyro


علوم هوایى : هواپیمایى سنگین که توسط چند رتور حرکت میکند

انگلیسی به انگلیسی

• aircraft that is supported in flight by an unpowered rotary wing or rotor and is moved through the air by either an engine-powered propeller or a tow cable

پیشنهاد کاربران

Rotorcraft with unpowered rotor
An autogyro ( from Greek αὐτός and γύρος, "self - turning" ) , also known as a gyroplane, is a type of rotorcraft that uses an unpowered rotor in free autorotation to develop lift. Forward thrust is provided independently, by an engine - driven propeller. While similar to a helicopter rotor in appearance, the autogyro's rotor must have air flowing across the rotor disc to generate rotation, and the air flows upwards through the rotor disc rather than down.
...
[مشاهده متن کامل]

هواچرخ
بالگرد کوچک
هواچرخ. یا جایروکوپتر یا اتوجایرو یا جایروپلن ( به اختصار جایرو ) به هواگردی گفته می شود که پروانهٔ بزرگ آن بدون موتور باشد. هواچرخ در ظاهر همانند بالگرد است اما حرکت آن یا به وسیله یک پروانه موتوری یا یک کابل کششی صورت می گیرد. گذشتن هوا از پیرامون پروانهٔ بزرگ، باعث بلند شدن هواچرخ از زمین می گردد. پروانه بزرگ هواچرخ هرزگرد است و به هیچگونه موتوری اتصال ندارد بلکه پروانهٔ کوچک به موتور متصل است و با چرخش این پروانه، بادهای شدید تولید شده و پروانهٔ بزرگ را می چرخاند تا نیروی برآر تولید شود.
هواچرخ نوعی هواگرد با بال متحرک است. در هواچرخ، برخلاف بالگرد، نیروی موتور فقط صرف پیشراندن می شود و نیروی برآر در اثر جریان هوائی که به بال یا پروانه می وزد و آن را به گردش درمی آورد ایجاد می شود. شکل ظاهری هواچرخ بسیار شبیه به بالگرد است ولی از نظر اصول پرواز با آن تفاوت دارد. پروانه بزرگ در هواچرخ همواره در شرایط خودگردی است و به همین دلیل حتی اگر موتور خاموش شود هواچرخ نیروی برآر دارد و دچار واماندگی نمی شود. بعبارت دیگر برخلاف بالگردها، در جایروکاپتر هیچگونه گیربکسی بین موتور پیشران و ملخ هرزگرد وجود ندارد تا خلبان با غیرفعال کردن آن گیربکس فاز خودگردی را آغاز کند.
این وسیله نوعی هواگرد است که از یک پروانه کوچک استفاده می کند تا پروانه بزرگ را بچرخاند. با وجود اینکه پروانه اصلی آنها در ظاهر شبیه یک پروانه اصلی بالگرد است ولی برخلاف بالگردها، هوا باید از پایین به بالای پروانه بزرگ جریان داشته باشد. این وسیله توسط یک مهندس اسپانیایی به نام Juan de la Cierva ساخته شد. هدف وی اختراع یک هواپیما بود تا پروازی مطمئن و ایمن در سرعت های پایین داشته باشد. اولین پرواز هواچرخ در ۹ ژانویه ۱۹۲۳ از فرودگاه کواترو وینتوس در مادرید بود. موارد استفاده از این وسیله امروزه در پروازهای تفریحی، سم پاشی مزارع و غیره می باشد.

autogyro ( حمل‏ونقل هوایی )
واژه مصوب: هواچرخ
تعریف: وسیله‏ای که با ملخ حرکت می کند و چرخانۀ اصلی آن مانند آسیاب بادی با باد به چرخش درمی آید؛ این وسیله قبل از بالگَرد اختراع شده است

بپرس