the juices that come out of a piece of meat when it is cooked, used as a sauce: عصاره ای که از یک تکه گوشت هنگام پختن خارج می شود و به عنوان سس استفاده می شود: "Au jus" is a French culinary term that means "with juice. " It refers to meat dishes that are prepared or served with a light broth or gravy made from the fluids secreted by the meat as it is cooked. In French cuisine, cooking au jus is a natural way to enhance the flavor of dishes, mainly chicken, veal, and lamb. In American cuisine, the term is sometimes used to refer to a light sauce for beef recipes, which may be served with the food or placed on the side for dipping. ... [مشاهده متن کامل]
"Au jus" یک اصطلاح آشپزی فرانسوی است که به معنای "آبدار" است. به غذاهای گوشتی اطلاق می شود که با آبگوشت یا عصاره ی گوشت سبک تهیه شده یا سرو می شوند که از مایعات ترشح شده از گوشت هنگام پختن آن تهیه می شود. در غذاهای فرانسوی، پختن au jus یک روش طبیعی برای افزایش طعم غذاها، عمدتاً مرغ، گوشت گوساله و بره است. در غذاهای آمریکایی، این اصطلاح گاهی اوقات برای اشاره به سس سبک برای دستور العمل های گوشت گاو استفاده می شود، که ممکن است همراه با غذا سرو شود یا برای مزه کردن در کنار آن قرار گیرد. "The prime rib was served au jus, with a light gravy made from the meat's natural juices. " "The French dip sandwich is typically served with a side of au jus for dipping. " "The chef prepared a delicious lamb dish with a flavorful au jus sauce. "
آبِ مرغ یا آبِ گوشت آبی که حاصل پختن مرغ یا گوشت در آب هستش رو میگن.