مؤسس نخستین مدرسه سینمای ایران
مؤسس نخستین مدرسه سینمای ایران چه کسی بود و در چه سالی این کار رو انجام داد ؟
١ پاسخ
مؤسس نخستین مدرسه سینمای ایران اوانس اوهانیانس (زاده ۱۲۷۹ – درگذشته ۱۳۴۰) بود. او یک مهاجر ارمنی/روس بود که پس از اتمام تحصیلات خود در رشته سینما به ایران آمد. اوهانیانس با فکر تأسیس مدرسه سینمایی و سپس تولید فیلم را به مرحله اجرا درآورد.
اوهانیانس برای تأسیس «مدرسهٔ آرتیستی سینما» تلاش کرد. او پس از جلب موافقت سعید نفیسی، عباس مسعودی، علی وکیلی و چند تن دیگر برای همکاری در ۲۴ فروردین ۱۳۰۹ طی اعلانی از متقاضیان هنرپیشگی خواست که همه روزه جهت ثبت نام به دفتر مدرسه (واقع در خیابان علاءالدوله) مراجعه کنند. رئوس «پروگرام» پنج ماههٔ مدرسهٔ هنرپیشگی برای دانشآموزان و علاقهمندان پیگیر بدین قرار اعلام شد:
- صنعت آکتری، مطابق آخرین سیستم آمریکا
- عکاسی
- تکنیک سینما
- آکروباتیک
- ورزش سوئدی
- بوکس
- شمشیربازی
- بالت
- رقص شرقی
- رقص اروپایی و شنا که به توسط اشخاص بصیر و متخصص تعلیم داده میشود.
افتتاح مدرسهٔ هنرپیشگی در ۲۰ اردیبهشت ۱۳۰۹ روی داد و سیصد نفر نامنویسی کردند. اوهانیانس در همان سال اولین فیلم تاریخ سینمای ایران را به نام «آبی و رابی» در کلکته ساخت. او همچنین فیلمهای دیگری مانند «حاجی آقا آکتور سینما»، «مسافر»، «مادر»، «عروس فراری» و «افسانهٔ آفرینش» را کارگردانی کرد.
اوهانیانس را پدر سینمای ایران میدانند. او با تأسیس نخستین مدرسه سینمای ایران و ساخت اولین فیلمهای ایرانی، پایههای سینمای ایران را بنا نهاد.