پرسش خود را بپرسید

دانش در مقابل خرد

تاریخ
٣ هفته پیش
بازدید
١,١٣٠

آیا دانش،بدونِ خرد فایده ای دارد ؟ 

آیا خرد  مانند دانش ، قابل آموزش است؟ 

آیا می توان خرد را با دلیل و منطقِ دانش اثبات کرد ؟ 

آیا چون علم و دانش ، قادر به اثبات و دلیل آوردن برای آنچه که خرد می گوید   نیست ، 

می تواند خرد را رد کند ؟ 

ایا دانش بدون خرد ، موجب نابودی زمین و نابودی روابط اخلاقی انسانی  ، نابودی فرهنگ و اصالت قومی ، نابودی گونه های گیاهی و جانوری  ، ترویج مواد شیمیائی ، داروهای شیمیائی ، زندگی ماشینی و دیوانگی نوع بشر و ... شده است ؟ 

آیا علم و دانش می بایست در دسترس عوام باشد ؟ موجب رشد عوام شده یا  سقوط؟ 

برای پاسخ می توانید از  گوگل  کمک بگیرید 

Wisdom       vs        knowledge 

٧,٦٩٥
طلایی
٣
نقره‌ای
٥٢
برنزی
٨٢
عکس پرسش

٤ پاسخ

مرتب سازی بر اساس:

دانش بی خرد،تیغی است در دست زنگی مست.

خرد هم‌اگر رهرو پیر سالک باشی تا حدی آموختنی است ولی جوهر می خواهد.دیدن خرد ،چشم دل می طلبد.

هرچیزی بی خرد ویرانگر است، چون اگر چه نوبل دینامیت را برای کاستن رنج کارگران معدن،اختراع کردولی هرروز کرور کرور آدم را با آن‌میکشند.

٥٦,٦٨٤
طلایی
٢٩
نقره‌ای
٤٥٤
برنزی
٦٩١
تاریخ
٢ هفته پیش

بستگی به تعریف کلمات از نظر شما دارد کلمات مهم نیستند تعریف که می کنیم مهم است 

این  نظر  من  است

دانش خرد فرقی نمی کنند فقط تفاوت در عمق درک است

اگر کسی دانش را عمیق درک کنند به خرد دست میابد به عبارتی دیگر وقتی چگونه را فهمیدی درگیز چرایی می شوی

البته این نظر   من  است😊

تاریخ
٢ هفته پیش

ممنون از ابزار نظر شما . همانطور که در پرسش نوشتم به نظریات خرد در مقابل دانش مراجعه کنید . شاید دیدگاه روشنتری پیدا کنید .
از مترجم زبان هوش مصنوعی یا گوگل هم میتوان استفاده کرد .
منتها تمامی نظرات و مقالات می بایست مطالعه شوند .

-
٢ هفته پیش

الان نظر ما را پرسیدی یا گوگل؟

-
٢ هفته پیش

چون خرد ربطی به دانش ندارد . خرد از دانش عمیق پدیدار نمی شود .
نظر شما اشتباه هست .

-
٢ هفته پیش

دانش و علم ، یک فرآیند خطی است . خرد و فهم و شعور ، یک فرآیند چند بعدی است . خرد از مرز ماده و انرژی می گذرد و وارد جهان پدیده ها می شود و پیوند مفاهیم و معانی و پدیده ها را دریافت می کند . 

زمانی که نقاط بیشماری در مغز روشن شوند ، خرد جاری می شود . 

یعنی خرد تمام جوانب امر را در نظر می گیرد.

خرد با تفکر و تعقل توسط نفس ' من ' حادث نمی شود ، بلکه با کنار رفتن نفس ، نواحی بیشتری از مغز روشن می شود و جواب دریافت می شود . 

خرد و شعور و قدرت تشخیص در مغز هست اما نفس یا 'من' ، به مغز اجازه نمی دهد تا جواب را پیدا کند . 

ای کیو سان ، نمی نشست و فکر نمی کرد بلکه می نشست و 'من ' را که فکر می کند یا تعقل می کند را  از جریان پردازش مغز به کنار می گذاشت و حالا جواب توسط خرد در مغز با ارتباط نورونها و روشن شدن بخش بزرگی از مغز آورده می شد . 

اما اگر تنها به علم و مستندات علمی باور داشته باشیم ، و علم و عقل را در اختیار نفس حیوانی آدم بگذاریم و خرد و شعور بزرگان را که دائما تکرار کرده اند که "این نفس حیوانی را اول تربیت کن و سپس به سراغ علم برو" را نفهمیم و آنچه که ایشان با خردشان پیش بینی کرده اند و گفته اند که آدمی با اتکا به علم و عقل ، موجب سقوط خود می شود را نفهمیم  نتیجه اش می شوداین چیزی که الان در زمین حاکم است .

عده ای دانشمند و مخترع بیشعور   و احمق.

که تنها بخاطر کسب مقام و پول و شهرت ، از عقل برای نفس پروری استفاده می کنند و هوا ، خاک ، آب ، گونه های جانوری و گیاهی ، زندگی اجتماعی و .... هر چه بر روی زمین است را به نابودی کشانده اند . 

عمل زیبائی و انواع قلنبه سازی بدن برای ارضاء نفس . 

هوش مصنوعی و ربات ، موجب تنبلی و سستی و خنگ شدن آدم . 

و آن دسته از کسانی که دائما هشدار می دهند ( طرفداران محیط زیست و برگشت به زندگی طبیعی و غذاهای طبیعی ) ، توسط ان دسته که تنها علم و سند علمی را در نظر می گیرند و از خرد و شعور و قدرت تشخیص بی بهره هستند ، به تمسخر گرفته می شوند . 

این دنیائی هست که در آن زندگی می کنیم . این روشنفکران و نو اندیشان ، هیچ درکی از کتب پیامبران و مولاناها و فردوسی ها و سعدی ها و ... ندارند . حتی یک شعر را نمی توانند بخوانند و بفهمند . 

می گویند اینها یک سخن و اندیشه قدیمی است . اینها خرافات هست . 

تنها علم درست هست   چون سند و دلیل دارد . نمی فهمند و نمی بینند که خرد ، قدیم و جدید ندارد . خرد ، حقیقت است و حقیقت همیشه زنده است . 

خرد را وصل به پیش بینی و پیشگوئی می کنند و می گویند چه سندی برای این خرد دارید ؟ 

به پیش گویان که کتاب دارند و پیش گوئیشان محقق شده ، می گویند جادوگر .

هیچ توضیحی ندارند ولی باز مانند طوطی نادان تکرار می کنند : سند و دلیل علمی باید باشد .  ( نستراداموس) . 

از خرد هراس دارند . از فهم و شعور و خردی که در مغز هست ، هراس دارند . 

از وحی ( ندای خرد ) و الهام و شهود ( ارتباط دل و مغز آدمی در شبکه ارتباطی جهانی ) هراس دارند ، چون دلیل و سند علمی برای آن ندارند . 

همچون خوکی که خداوند به ایشان عقل عطا فرموده ، به زندگی ادامه می دهند . 

و بقیه مردم هم در ترس و بردگی نگه داشته اند . 

این نفس حیوانی با کمک عقل،  توانست اسلحه و بمب اتم و قوانین دروغین دموکراسی بسازد تا بقیه را بترساند و برده کند . 

اسناد را دوباره سازی کردند .

پیام پیامبران را وارونه کردند . خرد بزرگان را رنگ آمیزی کردند . 

علم و عقل در اختیار نفس حیوانی . 

اما خرد از نفس انسانی بر می خیزد . 

شاعران و عارفان را می خوار و حوری پرست دانستند و با کتابشان، فالگیری و خرافه ساختند .   

آن مجازاتی که خرد پیام آوران ، وعده داده شده ، اینگونه نیست که خدائی در جائی نشسته که آنرا نازل کند بلکه آن خرد پیام آورد که " ای نفس نادان حیوانی نوع بشر ، اگر به خرد باز نگردی ، اگر به جریان الهی که در تو قرار شده ، باز نگردی ، خودت توسط خودت ، موجب ویرانی زمین و عذاب خودت می شوی " 

پس خرد و شعور و قدرت تشخیص ، بر دانش و علم و دلیل عقلانی علمی ، ارجح است . 

پس آدمی می بایست نخست تربیت شود ، نفس حیوانیش تحت کنترل قرار گیرد ، حالا به او علم داده شود . در غیر اینصورت ، علم و عقل در اختیار نفس حیوانی می افتد و زمین و خودش را نابود می کند . 

خرد می گوید " هوش مصنوعی ، ازدیاد جمعیت زمین ، پیشرفت تکنولوژی ، انواع جراحی ها ، انواع جنگ افزارها ، انواع علوم سیاسی ، انواع غذاها و .....، چیزی جز نابودی نوع بشر و زمین را در پی ندارد " 

اما آن دسته  ازبی خردی ، نفهمی و بی شعوری می گویند " سند و دلیل علمی بیاور . تو امل و عقب مانده هستی . تو مخالف تمدن و ترقی و پیشرفت هستی . تو مخالف علم هستی . تو خرافه پرست هستی . پیش گوئی بدون سند و دلیل نکن " 

باید به خرد بزرگان برگشت . 

باید اول سخن مولاناها ، سعدی ها ، عطارها و .... فهمیده شود ، زندگی شود سپس به آدمی علم داده شود . 

امام خمینی حرف زیبائی زد : 

" اقتصاد و علم ، مالِ خر است " 

مولانا و شیخ بهائی هم همین را می گویند .  

منظور ایشان این بود که نفس حیوانی آدم که همچو خر است ، بسراغ اینها می رود . 

وگرنه خرد انسانی به اینها نیاز  ندارد . 

نتیجه اش را که دارید می بینید اقتصاد و علم چگونه نوع بشر را بدبخت و افسرده و مریض کرده . 

هر روز برای سیستم کار کن . 

پول جمع کن . 

پولت را خرج بیمه کن . 

حالا پولت را خرج پیری و بیماری کن . بیماری که بخاطر نشستن پشت میز اداره بوده . بخاطر آلودگی هوا بوده . چون میخواستی با ماشین اینور و آن ور بروی . بخاطر غذاهای آماده بوده . سرطانت بخاطر امواج موبایل بوده و ....   

خرد برای انسان هست . 

پیامبر سواد نداشت . 

ای کیو سان هم سواد علمی  نداشت . 

بسیاری از شاعران و عارفان هم سواد علمی نداشتند . 

اما خرد ایشان ، تا به امروز قابل تامل است و هنوز فهمیده نشده است .‌

اگر نمی توانید نفس حیوانی را بکناری بگذارید و دل و ذهن را خلوت کنید و به مشاهده خود بنشینید ، تا خرد جای ورود پیدا کند 

حداقل به خرد بزرگان برگردید و چه بفهمید و چه نفهمید ، از آن خرد تبعیت کنید .  

شکرگزاری و  همزیستی با زمین و موجودات زمین و دوری از علم پرستی و زندگی رباتی و ماشینی . 

فهم اینکه دموکراسی ، به شما آزادی نمی دهد بلکه شما و پیوند خانواده و قومی ، و پیوند با زمین و حیوانات را از شما می گیرد و اصالت و شرافت آدمی را می دزدد . 

باید به اصل خود باز گردیم . 

خرد در ما نهادینه هست . 

تنها نفس حیوانی که با عقل علمی و سند علمی می خواهد به جلو برود ، می بایست متوقف شود . 

باشد تا همگی آزاد و رها باشند  

٧,٦٩٥
طلایی
٣
نقره‌ای
٥٢
برنزی
٨٢
تاریخ
٢ هفته پیش

شما دنبال سوال و جواب نیستید. فقط میخواید سوالی که جوابش  از پیش توی ذهنتون تعریف شده رو بقیه تایید کنن.

موفق باشید

٢٠,٧٧٧
طلایی
٢٢
نقره‌ای
٣٣٩
برنزی
٤١
تاریخ
٣ هفته پیش

پاسخ شما