در مورد گیاه شناسی یا سبزی
راب به چه گیاه یاسبزی می گویند سالی یک بار می روید
١ پاسخ
راب؛ گیاهی کمتوقع و پُرخاصیت از طبیعت بلوچستان
راب، گیاهی بومی، کمتوقع، زودرس و کمآبخواه است که با نخستین بارشهای زمستانی در مناطق شمالی بلوچستان میروید و نویدبخش بهار، شادابی و سرزندگی در شهرستان خاش است. مردم شهری، روستایی و عشایری خاش با جمعآوری و فروش این گیاه درآمدی فصلی کسب میکنند. این گیاه بیشتر در نواحی گوهركوه، سياهبند، سرتلاپ، پيگل، كارواندر، دشت آبخوان، ايرندگان، اسپيتك، خانبيبي، شوگه، شورآپ، تلگزي، كروجي، رودهينار، ارتفاعات پنجانگشت و بيرك رشد میکند.
برگهای راب تنها در چند هفتهی نخست رویش قابل مصرف هستند و پس از آن «پیر» شده و دیگر مناسب خوراکی نیستند. با این حال، ساقهی آن که در گویش محلی به «کولر» (Koolar) معروف است، همچنان مصرف خوراکی دارد. این گیاه در مجموع حدود چهار ماه دوام میآورد.
راب علاوه بر مصرف خوراکی، کاربرد دارویی نیز دارد. به گفتهی اطبای بومی، این گیاه خواص شگفتانگیزی در پاکسازی معده و انگلزدایی دارد. روش پخت آن مشابه اسفناج است، اما طعم و بوی تندتری دارد که ممکن است برای برخی افراد خوشایند نباشد.