اصل کمترین تلاش (به انگلیسی: Principle of least effort چه چیزی را بیان میکند ؟
اصل کمترین تلاش (به انگلیسی: Principle of least effort
چه چیزی را بیان میکند ؟
٣ پاسخ
اصل کمترین تلاش (Principle of Least Effort) بیان میکند که افراد و سیستمها تمایل دارند برای دستیابی به اهداف خود، مسیری را انتخاب کنند که کمترین هزینه، انرژی، یا تلاش را نیاز داشته باشد. به عبارت دیگر، وقتی انسانها با چند گزینه برای انجام یک کار مواجه میشوند، تمایل دارند روشی را انتخاب کنند که سادهترین و کارآمدترین راه باشد.
این اصل در حوزههای مختلف مانند روانشناسی، اقتصاد، و حتی زبانشناسی کاربرد دارد و توضیح میدهد که چرا مردم معمولاً روشهای سادهتر و کمهزینهتر را برای انجام کارها ترجیح میدهند.
سلام، اصل کمترین تلاش (Principle of Least Effort) نظریهای است که بیان میکند انسانها، حیوانات و حتی ماشینهای خوب طراحیشده به طور طبیعی مسیری را انتخاب میکنند که کمترین مقاومت یا تلاش را نیاز دارد. این اصل در زمینههای مختلفی از جمله زیستشناسی تکاملی، طراحی وبسایت و علوم اطلاعات کاربرد دارد.
این اصل اولین بار توسط فیلسوف ایتالیایی گیوم فررو در سال ۱۸۹۴ مطرح شد و بعدها توسط زبانشناس جورج کینگزلی زیپف در سال ۱۹۴۹ به طور گستردهتری مورد مطالعه قرار گرفت. زیپف این اصل را در زمینههای مختلفی از جمله زبانشناسی، روانشناسی، جامعهشناسی و علوم اطلاعات به کار برد.
اصل کمترین تلاش، یک نظریه گسترده است که زمینه های مختلفی از زیست شناسی تکاملی تا طراحی صفحه وب را پوشش می دهد. فرض بر این است که حیوانات، مردم و حتی ماشینهایی که به خوبی طراحی شدهاند، طبیعتاً مسیر کمترین مقاومت یا «تلاش» را انتخاب میکنند. ارتباط نزدیکی با بسیاری از اصول مشابه دیگر دارد.
این اصل شاید در میان محققان در زمینه علم کتابداری و اطلاع رسانی بیشتر شناخته شده است، یا حداقل مستند شده است. با این وجود، اصل کمترین تلاش نه تنها در زمینه کتابخانه، بلکه برای هر فعالیت جستجوی اطلاعات نیز کاربرد دارد. به عنوان مثال، تا زمانی که پاسخ های متخصص عمومی در آستانه پذیرش باشد، ممکن است به جای یک متخصص در ساختمان دیگر، با یک همکار عمومی در سالن مشورت کنید. اصل کمترین تلاش، مشابه مسیر کمترین مقاومت است. اصل مذکور، بیان می کند که یک مشتری جویای اطلاعات، تمایل دارد از راحت ترین روش جستجو در کم ترین حالت موجود استفاده کند. رفتار جستجوی اطلاعات به محض یافتن نتایج حداقل قابل قبول متوقف میشود. چنین نظریهای صرف نظر از مهارت کاربر به عنوان جستجوگر، یا سطح تخصص آنها در موضوع، صادق است. همچنین، این نظریه تجربه قبلی کاربر در جستجوی اطلاعات را در نظر میگیرد. کاربر از ابزارهایی استفاده میکند که آشناترین و آسانترین کار را برای یافتن نتایج دارند. اصل کمترین تلاش به عنوان "توصیف قطعی رفتار انسان" شناخته می شود.
* مرجع: ویکیپدیای انگلیسی