پرسش خود را بپرسید

لقب "ابوذر زمان "برای چه کسی است ؟

تاریخ
٤ ماه پیش
بازدید
١٧٤

لقب

 "ابوذر زمان "

برای چه کسی است ؟

٢,٢١٨
طلایی
٠
نقره‌ای
٠
برنزی
٨٥

٢ پاسخ

مرتب سازی بر اساس:

امام خمینی در پیامی که به مناسبت رحلت آیت الله طالقانی نوشتند علاوه بر آنکه از وی به عنوان دوستی ارجمند نام بردند، چنین ادامه دادند: «او برای اسلام به منزله حضرت ابوذر بود. زبان گویای او چون شمشیر مالک اشتر بود؛ بُرنده بود و کوبنده‏» بنا براین لقب ابوذر زمان کمی مسامحه انگیز است. زیرا قید زمان ندارد و نیز زبان ایشان را به شمشیر مالک اشتر تشبیه کردند. بدیهی است آیت الله طالقانی شخصیتی چندساحتی داشتند. از جمله یکی از ساحت های ایشان، سیاسی بودن ایشان بود که ابوذروار روشنگری می کرد و با توجه به اینکه مفهوم ابوذر در فرهنگ سیاسی مذهبی ما معنای کاملاً شفافی داشت و دارد و به کسی اطلاق می شود که مرد راستی، درستی و آگاه به انحرافات اجتماعی و سیاسی بوده و اهل محافظه کاری و مصلحت اندیشی های سست و منفعت طلبانه نباشد و نیز نمی توان او را با پول خرید یا با نیرنگ فریفت و به رغم دانش سرشار اهل فریاد است و نه اهل سکوت و تمکین به وضع موجود، این مشابه سازی ابعادی از شخصیت آیت الله طالقانی در اندیشه امام را بازگو می کند.

٥٣٥,٥٥٧
طلایی
٣٤٩
نقره‌ای
٣,٨٤١
برنزی
٢,١٨٧
تاریخ
٤ ماه پیش

لقب "ابوذر زمان" به دو شخصیت معروف است:  

ابوذر غفاری: او یکی از صحابه پیامبر اسلام (ص) بود و به خاطر صداقت و سادهزیستیاش شهرت داشت. ابوذر غفاری به دلیل مواضع اجتماعی و اعتراضاتش به بیعدالتیها در زمان خود، به عنوان یکی از شخصیتهای برجسته در تاریخ اسلام شناخته میشود.

آیت الله طالقانی : امام خمینی (ره) به آیتالله سید محمود طالقانی، که یکی از روحانیون برجسته و فعالان سیاسی قبل و بعد از انقلاب اسلامی ایران بود، لقب "ابوذر زمان" را دادند . این لقب به خاطر شجاعت و مبارزه با ظلم و فسادی بود که آیتالله طالقانی از خود نشان داده بود و شباهتهایی که بین او و ابوذر غفاری وجود داشت .

٢٥,١٩١
طلایی
٣٩
نقره‌ای
٦١٥
برنزی
١٩٧
تاریخ
٤ ماه پیش

پاسخ شما

اطلاعاتی برای نمایش وجود ندارد.