پرسش خود را بپرسید
چلو دیزی غذای معروف کدام شهر است؟
٩ ماه پیش
٤٧٩
١ پاسخ
مرتب سازی بر اساس:
با سلام. عبارت چلو دیزی را من اولین بار است می بینم. اما در مورد دیزی؛ در واقع دیزی نوعی از آبگوشت ساده است که در ظرف مخصوص دیزی میپزند که در قهوهخانهها و دیزی پزیها متداول بوده و هست.
در تهران و و برخی شهرها چند مدل دیزی متداول بوده که عبارتند از:
- دیزی صنّاری: در جنوب شهر تهران و بازار میپختند و ارزانقیمت و مخصوص مشتریان کمدرآمد بود.
- دیزی سنگکی: عنوان دو نوع دیزی که در نانواییهای سنگکی پخته میشد: یک نوع «دیزی مُزدی» بود که هر دو سه کاسب محل مشترکاً گوشت و مواد آن را فراهم میکردند و به دکان سنگکی میفرستادند تا آن را در تنور نانوایی بپزند. نوع دیگر دیزی مخصوص کارگران سنگکی بود که هزینۀ تهیۀ مواد آن از دخل (درآمد) نانوایی پرداخت میشد، گاهی نیز گوشت و موادش را از دیزیهای مشتریان تأمین میکردند؛
- دیزی قهوهخانهای: در کنار یا دور منقل بزرگ آتش بار میگذاشتند و میپختند. در قدیم برای پختن دیزی قهوهخانهای از ظرفهای سفالی ساده یا لعابدار یا دیزی سنگی استفاده میکردند. قیمت این دیزی قهوهخانهای، ارزانتر از دیزی دیزیپزان بود؛
- دیزی قابلمه: آبگوشتی بود که در دیزی مسی و در تنوری که با هیزم داغ میشد، میپختند. چربی این نوع آبگوشت کم و منحصر به دنبۀ گوشت آن بود و ساده و بدون چاشنی پخته میشد.
٤١٥,٣٩٠
٣٣٥
٤,٦٥٤
٢,٨٤٦
٩ ماه پیش