امارات

/~emArAt/

برابر پارسی: فرمانروایی ها، پادشاهی ها

لغت نامه دهخدا

امارات. [ اَ ] ( ع اِ ) ج ِ اَمارة. علامتها و نشانها. ( غیاث اللغات ) ( آنندراج ) ( از مهذب الاسماء ) : اگر شغل هارون کفایت شود و ان شأاﷲ که شود، سخت زود که امارات آن دیده میشود و اگر دیرترروزگار گیرد رای درست تر بنده آن است که خداوند به مرو رود. ( تاریخ بیهقی چ ادیب ص 446 ). آثار ضعف و امارات عجز لشکر خراسان شایع و منتشر گشت. ( ترجمه تاریخ یمینی چ 1272 ص 38 ). و رجوع به امارة و امارت شود.
- امارات النبوة ؛ نشانه های پیغمبری که عبارت از ارهاصات و معجزات قولی و فعلی است.
- علم امارات النبوة ؛ علمی است که از نشانه های پیغمبری اعم از ارهاصات و معجزات قولی و فعلی و فرق آنها با سحر بحث میکندو موضوع و غایت آن آشکار است. در این باره کتابهای بسیاری نوشته اند که سودمندترین آنها «اعلام النبوة» تألیف ماوردی است. صاحب مفتاح السعادة این علم را ازفروع علم الهی دانسته ، لیکن علم مستقل بودن آن محل بحث و نظر، و آن در حقیقت از اقسام علم کلام است. ( ازکشف الظنون ).
- قراین و امارات ، ادله و امارات .

فرهنگ فارسی

علامتها، نشانه ها، جمع اماره، جمع امارت به معنی فرمانروایی وحوزه فرمانروایی امیر
جمع اماره. ۱ - ولایتها. ۲ - فرمانفرماییها سرداریها .

فرهنگ معین

( اِ ) [ ع . ] (اِ. ) جِ اماره (امارت ). ۱ - ولایت ها. ۲ - فرمانفرمایی ها،سرداری ها.
( امارات ( اَ ) ) [ ع . ] (اِ. ) جِ اماره .

فرهنگ عمید

= امارت
= اماره

دانشنامه اسلامی

[ویکی فقه] امارات، طریق مفید ظنّ نوعی نسبت به حکم واقعی است.
امارات، جمع اماره و در لغت، به معنای علامت و نشانه است، و در اصطلاح، به معنای طریقی ظنی است که ظن به حکم واقعی را افاده می نماید، مانند: خبر واحد. این تعریف، شامل اماره معتبر (مانند: خبر واحد ثقه) و اماره غیر معتبر (مانند: قیاس) می گردد.
کاربرد رایج اماره در کلمات اصولیون
اما کاربرد رایج اماره در کلمات اصولیون در اماره معتبر است و آن به معنای طریقی ظنی است که کاشفیت از واقع دارد و شارع آن را برای کشف حکم واقعی اعتبار نموده است (یعنی مؤدای آن را در حق مکلفی که جهل به حکم واقعی دارد، منجز کرده است).
توضیح امارات
از سوی شارع راه هایی برای رفع جهل و تعیین تکلیف واقعی جاهل به واقع مقرر گردیده است که یکی از آنها، امارات ظنی است که به علت این که سبب ایجاد ظن نوعی نسبت به حکم واقعی می گردد، دارای کشف ناقص از واقع می باشد (بر خلاف قطع که کشف تام دارد)، و شارع به منظور تسهیل بر بندگان، از روی تعبد، کشف آنها را تام محسوب نموده و احتمال خطای آن از حکم واقعی را نادیده انگاشته است.بنا براین، امارات، به ادله ظنی ای گفته می شود که شارع به دلیل کاشفیت نوعی آنها از واقع، آنها را در حق کسانی که علم به واقع ندارند، حجت قرار داده است. نزد مشهور اصولیون، «اماره» مترادف «دلیل» و در مقابل «اصل عملی» به کار می رود و به آن «دلیل اجتهادی» نیز گفته می شود.
نکته
...

[ویکی حج] امارات: کشوری مسلمان در کرانه جنوبی خلیج فارس می باشد. این کشور به گونه فدرالی اداره می شود و پایتخت آن ابوظبی و زبان رسمی آن عربی است. حدود 80% جمعیت آن غیر اماراتی هستند. قبلا این کشور زیر سلطه استعماری انگلیس بود ولی از سال 1971م، استقلال یافت و امارات متحده عربی تاسیس شد. دین اسلام در سده نخست قمری به دست عمرو بن عاص که از جانب پیامبر اکرم(ص) به این منطقه اعزام شده بود، به آن جا راه یافت. بیش از ۹۶% مردم امارات مسلمان و دیگران پیرو مسیحیت هستند. آمارهای شمار شیعیان امارات از ۱۶ تا ۲۵% متفاوتند.
اماراتی ها از گذشته، به سفر حج اهتمام داشتند و از راه های مختلف، خود را به مکه می رساندند و این عمل را انجام می دادند. امروزه هم حج گزاری حاجیان اماراتی در قالب کاروان های خصوصی انجام می شود.
اماراتی ها در این مراسم از آداب و رسوم خاصی برخوردار هستند.

پیشنهاد کاربران

وضع قرار گیری اشیا که دلالت بر حالتی و حکمی میکند.
اَمارات: جمع اَماره. به معنای نشانه و قرینه است
اِمارات: ج اِمارت، حکومت امیر، امیر نشین
اما رات به فتح اول، جمع اَماره به معنای نشانه و قرینه است. " او را دیدم که در خشم شد و رگهای گردن از جای برخاست و ستبر شد و همه اَمارات غضب در وی پدید آمد. " اما اِمارات به کسر اول جمع اِمارت به معنای حکومت امیر و امیرنشین است مانند امارات متحده عربی که نام کشوری متشکل از چند شیخ نشین در جنوب خلیج فارس است.
...
[مشاهده متن کامل]

( غلط ننویسیم ، ابوالحسن نجفی ، چاپ نهم ۱۳۷۸ ص ۳۹. )

علامت ها ، نشانه ها
نشانه ها ، دلالت، اشعار - اماره عبارت از اوضاع و احوالی است که به حکم قانون یا در نظر قاضی دلیل بر امری شناخته میشود.
نشانه ها ، نشان ها ( جمع اماره )
کاربرد در جمله : 🍹🍹🍹
امارات آن بر خود ظاهر نگردانید و هیچ اضطراب ننمود

بپرس