یهودیت در قران

دانشنامه اسلامی

[ویکی فقه] یهودیت در قرآن. یهودیت یکی از ادیان ابراهیمی است که پیامبر آن ها حضرت موسی (علیه السلام) می باشد. ما در این مقاله برای آشنایی بیشتر خوانندگان محترم ابتدا تاریخچه کوتاهی از یهود را بیان می کنیم سپس به بررسی یهود در قرآن می پردازیم.
طبق نص قرآن و شهادت تاریخ یکی از بزرگترین دشمنان اسلام در طول تاریخ ۱۴ قرن گذشته، قوم یهود بوده است و تا زمانی که این جاه طلبی ها و نژاد پرستیها وجود داشته باشد این دشمنی نیز تداوم خواهد داشت. (سبب عداوت ایشان با مؤمنان شدت شکیمت (تکبر) و تضاعف کفر ایشان است. وانهماک ایشان در اتباع هوی، و رکون ایشان به تقلید و بعد ایشان از تحقیق و تمرد ایشان بر تکذیب انبیاء و معاودات نمودن با ایشان) خداوند در قرآن کریم می فرماید:«لتجدن اشد الناس عداوة للذین آمنوا الیهود والذین اشرکوا؛ به طور مسلم دشمن ترین مردم نسبت به مؤمنان را یهود و مشرکان خواهی یافت.»ما در این مقاله برای آشنایی بیشتر خوانندگان محترم ابتدا تاریخچه کوتاهی از یهود را بیان می کنیم سپس به بررسی یهود در قرآن می پردازیم.
وجه تسمیه قوم یهود
بنی اسرائیل (کلمه اسرائیل به نقلی اسم دوم حضرت یعقوب و به نقلی لقب آن حضرت است. گفته اند: آن به معنای بنده خدا است. اسر یعنی بنده، ایل یعنی خدا.) به خاطر این که نسب ایشان به اسرائیل پیغمبر «یعقوب» می رسد بنی اسرائیل خوانده شدند. سبب نام گذاری ایشان به یهود این است که یکی از فرزندان بنی اسرائیل به نام «یهودا» بود تا از فرزندان ده گانه ای که اسرائیل نام گذاری می شدند جدا باشد سرانجام فرزندان پراکنده گشتند و مدتی یهودا به حالت اسارت درآمد و از آن پس تمام نسل یعقوب یهودا خوانده شدند. این شخص جد این فرزندان و چهارمین فرزند یعقوب به شمار می رفت.
یهود قبل از اسلام
خداوند این گروه مظلوم و ستمدیده را که جز بردگی، اسارت و ذلت چیزی نداشتند توسط حضرت موسی (علیه السّلام) از چنگال گروه ظالم و ستمگر فرعونی نجات داد و آنها را وارثانشان قرار داده و «بر همه جهانیان برتری بخشید» اما این جمعیتی که به این نعمت بزرگ نایل شدند آیا شکرگزار و قدردان بودند یا این که راه کفر، لجاجت و عناد را در پیش گرفتند؟هر کسی که اندک آشنایی از این قوم داشته باشد در می یابد اینان تمام عهد هایی را که خداوند به وسیله موسی (علیه السّلام) از آنها گرفت ( پرستش خداوند یگانه، نیکی به پدر، مادر، بستگان، یتیمان و مستمندان، گفتار نیک و خوشرفتاری با مردم، بر پا داشتن نماز و ادای زکات، دوری از اذیت و آزار و خونریزی، قبول رسالت پیامبران الهی ؛ ؛ را زیر پا گذاشتند و برای خداوند شریک قائل شدند و سخنان شرک آلود نسبت به خداوند گفتند.
← فساد اخلاقی یهود قبل از اسلام
...

پیشنهاد کاربران

بپرس