کتاب ابی

دانشنامه عمومی

کتاب آبی. کتاب آبی: نظام یکدست استناد یک شیوه نامهٔ تجویزشده برای نظام های استناد قانونی در ایالات متحده آمریکا است که از سوی انجمن نشریه نقد حقوق هاروارد، نشریه نقد حقوق کلمبیا، نشریه نقد حقوق دانشگاه پنسیلوانیا، و نشریهٔ حقوق یِیل گردآوری شده است و هم اکنون ویرایش بیستم آن در دسترس است. وجه تسمیهٔ آن، رنگ آبیِ جلد کتاب است.
از این کتاب در بیشتر دانشکده ها و مدارس حقوق ایالات متحدهٔ آمریکا و قوه قضاییه فدرال ایالات متحده آمریکا استفاده می شود.
عکس کتاب آبی
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

دانشنامه آزاد فارسی

کتاب آبی. کتاب آبی (Blue Book)
عنوان گزارش های رسمی دولت بریتانیا و امریکا و برخی دیگر از کشورها. این کتاب در بریتانیا گزارش رسمی حکومت به مجلس، از ۱۶۸۱ بوده که چون با جلد آبی منتشر می شده به این نام خوانده شده است. در فارسی آن را کتاب کبود هم گفته اند. امروزه، در زبان انگلیسی به نشریات دولتی حاوی گزارش تفصیلی دولتی انگلستان، در موضوع معیّنی، اصطلاحاً، «کتاب آبی» گفته می شود. این نوع کتاب در پاره ای از کشورها نیز منتشر می شود که به رنگ جلدشان شهرت یافته اند، ازجمله کتاب نارنجی در روسیه؛ کتاب سفید در آلمان، پرتغال، ژاپن، و گزارش های واتیکان؛ کتاب زرد در فرانسه و چین؛ کتاب خاکستری در بلژیک، کتاب سبز در ایتالیا؛ و کتاب سرخ در اتریش. در امریکا نیز کتاب آبی به مفهوم کتابی است حاوی نام و مشخصات افرادی که در سطح بالای حکومت ایالت متحده خدمت می کنند. در کشورهای انگلیسی زبان، مانند ایرلند، استرالیا، نیوزیلند، کانادا و ایالات متحده، سالانه نام و مشخصات افراد سرشناس در حوزه های هنری، علمی، تجارتی و حکومتی در این کتاب درج و در لندن منتشر می شود. بخش هایی از کتاب آبی و کتاب نارنجی که مربوط به روابط ایران و انگلیس و ایران روس می شود به فارسی ترجمه شده است. در ایران اصطلاح کتاب سبز به کتاب هایی اطلاق می شود که وزارت امور خارجه ایران در مورد کشورهای مختلف منتشر می کند.

پیشنهاد کاربران

کتاب آبی ؛ ( نزد مردم انگلیس ) معادل کتاب زرد در فرانسه و کتاب خاکستری در بلژیک و کتاب سبز در ایتالیا و کتاب نارنجی در روسیه و کتاب سرخ در اتریش و کتاب سفید در آلمان. این نامهامأخوذ است از رنگ جلد کتب مذکور و بر مجموعه اسناد سیاسی که در مجلس شوری توزیع شود اطلاق گردد. ( از فرهنگ فارسی معین ) .

بپرس