پیامدهای زیست محیطی تولید گوشت یا تأثیرات زیست محیطی دام پروری ( به انگلیسی: Environmental impact of meat production ) به دلیل گستردگی فعالیت های کشاورزی و دامپروری به کار گرفته شده در نقاط مختلف جهان، متغیر می باشد. با این وجود، نشان داده شده است که تمامی فعالیت های کشاورزی و دامپروری تا حدودی اثرات متنوعی بر محیط زیست دارند. دامپروری به خصوص تولید گوشت، می تواند سبب آلودگی، انتشار گازهای گلخانه ای، از دست دادن تنوع زیستی، بیماری و به شکل چشمگیری مصرف سرزمین، غذا و آب شود. گوشت از طریق روش های متنوعی شامل کشاورزی زیستی، کشاورزی دامنه آزاد، دامداری متمرکز و کشاورزی معیشتی تأمین می شود. همچنین بخش چارپایان اهلی در اقتصاد شامل این موارد است: پشم، تخم مرغ و تولید محصولات لبنی و حیوانات اهلی که برای شخم زنی به کار رفته و مزارع پرورش ماهی.
دامپروری سهم چشمگیری در انتشار گازهای گلخانه ای دارد. گاوها، گوسفندان و دیگر جانوران پستانداران نشخوار کننده غذای خود را با تخمیر روده ای هضم می کنند و آروغ[ نیازمند منبع] آنها منبع اصلی انتشار متان است که ناشی از کاربری زمین، تغییر کاربری زمین و جنگلداری است. کود حیوانی به همراه متان و نیتروز اکسید باعث می شود که حیوانات اهلی منبع اصلی انتشار گاز گلخانه ای از کشاورزی شود. کاهش چشمگیر در مصرف گوشت برای کاهش تغییرات آب و هوایی امری ضروری است، به ویژه که جمعیت انسان تا اواسط قرن جاری ۲٫۳ میلیارد نفر افزایش می یابد. [ ۱]
مطالعات مختلف نشان می دهند که افزایش مصرف گوشت در حال حاضر با رشد جمعیت انسانی و افزایش درآمد افراد یا تولید ناخالص داخلی مرتبط است و به همین دلیل است که تاثیرات زیست محیطی تولید گوشت و مصرف آن در صورتی که عادت های رفتاری حال حاضر تغییر نکند، افزایش خواهد یافت. [ ۲] [ ۳] [ ۱]
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلفدامپروری سهم چشمگیری در انتشار گازهای گلخانه ای دارد. گاوها، گوسفندان و دیگر جانوران پستانداران نشخوار کننده غذای خود را با تخمیر روده ای هضم می کنند و آروغ[ نیازمند منبع] آنها منبع اصلی انتشار متان است که ناشی از کاربری زمین، تغییر کاربری زمین و جنگلداری است. کود حیوانی به همراه متان و نیتروز اکسید باعث می شود که حیوانات اهلی منبع اصلی انتشار گاز گلخانه ای از کشاورزی شود. کاهش چشمگیر در مصرف گوشت برای کاهش تغییرات آب و هوایی امری ضروری است، به ویژه که جمعیت انسان تا اواسط قرن جاری ۲٫۳ میلیارد نفر افزایش می یابد. [ ۱]
مطالعات مختلف نشان می دهند که افزایش مصرف گوشت در حال حاضر با رشد جمعیت انسانی و افزایش درآمد افراد یا تولید ناخالص داخلی مرتبط است و به همین دلیل است که تاثیرات زیست محیطی تولید گوشت و مصرف آن در صورتی که عادت های رفتاری حال حاضر تغییر نکند، افزایش خواهد یافت. [ ۲] [ ۳] [ ۱]