پنیر رگه ابی

فرهنگستان زبان و ادب

پنیر رگه آبی
{blue cheese} [علوم و فنّاوری غذا] نوعی پنیر که با کپک آبی پرورده شود

دانشنامه عمومی

پنیر رگه آبی. پنیر رگه آبی، پنیر آبی یا بلوچیز ( به انگلیسی: Blue cheese ) نوعی پنیر است که با کپک آبی پرورده می شود. [ ۱] پنیر رگه آبی یا پنیر آبی نامی کلی برای انواعی از پنیر است که از شیر گاو، گوسفند یا بز و به کمک کپک پنی سیلیوم تولید می شود. [ ۲] این نوع پنیر بیشتر در سالادها یا به عنوان مزه استفاده می شود و طعم مخصوصی دارد. به گفته کارشناسان این پنیر با پسته سرو می شود. بسته به نوع پنیر، باکتری را می توان در زمان دَلَمه بستن اضافه کرد یا اینکه پس از سفت شدن پنیر این کار را انجام داد. این پنیر معمولاً در یک روال با دمای کنترل شده تهیه می شود، مثلاً با استفاده از دستگاه مخصوص. این محصول را می توان به تنهایی مصرف کرد یا اینکه به صورت خردشده بر روی غذا پاشید یا اینکه همراه با غذا گرم کرد تا ذوب شود. از ویژگی های پنیر آبی، گرایش عطر و طعم آن به تیزی و شوری است. بوی این پنیر به نوع باکتری و ظرف و قالبی بستگی دارد که در آن رشد می کند؛ مثلاً باکتری Brevibacterium linens، عامل بوی اغلب پنیرهای آبی، بوی پا و بوی بدن است.
اعتقاد بر این است پنیر آبی به طور تصادفی و زمانی که پنیر در دمای طبیعی و در غارهای با رطوبت کنترل شده است نگهداری شده، به محیطی مساعد برای رشد انواع بسیاری با کتری های بی ضرر تبدیل و کشف شده. بنا به افسانه، رگفرت ( Roquefort ) زمانی کشف شد که یک جوان با دیدن یک دختر زیبا ناهار خود را که از نان و پنیر شیرگاومیش تهیه شده بود در یک غار رها کرد. وقتی که او پنیر ساز یک ماه بعد بازگشت، قالب ( roqueforti پنی سیلیوم ) پنیر را به رگفرت تبدیل کرده بود. و این پنیر را می توان به عنوان قدیمی ترین پنیر شناخته شده یاد کرد.
اغلب ادعا می شود که رگفرت توسط پلینیِ پیر ( Pliny ) در سا ل۷۹ میلادی مورد احترام قرار می گرفته. با این حال طبق نوشت ها، پلینی از پنیری نام برده از طرف قبیله گول ها ولی به منشأ و حتی رنگ آبی آن اشاره نشده.
Gorgonzola یکی از قدیمی ترین پنیرهای آبی شناخته شده است که در سال ۸۷۹ پس از میلاد ساخته شده ولی تا قرن ۱۱ دارای رگه های آبی نبوده. Stilton نوع جدیدی از پنیر است که در اواخر قرن ۱۸ ساخته شده. انواع جدیدتری از چنیر نیز ساخته شدند که نوع قرن ۲۱ آن Danablu و Cambozola هستند که به دلیل پر کردن جای خالی پنیر Roquefort تولید شدند. پنیر Roquefort به دلیل هزینه مواد اولیه و سیاست های اقتصادی گران شده بود.
عکس پنیر رگه آبیعکس پنیر رگه آبیعکس پنیر رگه آبیعکس پنیر رگه آبیعکس پنیر رگه آبیعکس پنیر رگه آبی
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران

بپرس