نوش اباد

/nuSAbAd/

لغت نامه دهخدا

( نوش آباد ) نوش آباد. ( اِ مرکب ) شکرستان. شکرزار. || کنایه از لب معشوق :
چو بگرفت از شکر خوردن دل شاه
به نوش آباد شیرین شد دگر راه.
نظامی.

نوش آباد. ( اِخ ) دهی است از دهستان حومه غربی شهرستان رفسنجان ، در 12 هزارگزی غرب رفسنجان و 7 هزارگزی شمال جاده رفسنجان به یزد، در جلگه ٔسردسیری واقع است و 320 تن سکنه دارد. آبش از قنات ،محصولش غلات و پسته و پنبه و لبنیات ، شغل مردمش زراعت و گله داری است. ( از فرهنگ جغرافیایی ایران ج 8 ).

نوش آباد. ( اِخ )دهی است از دهستان حومه بخش خاش شهرستان زاهدان ، در 3 هزارگزی شمال خاش و یک هزارگزی شرق راه زاهدان به خاش ، در جلگه گرمسیری واقع است و 150 تن سکنه دارد. آبش از قنات ، محصولش غلات و لبنیات ، شغل مردمش زراعت و گله داری است. ( از فرهنگ جغرافیایی ایران ج 8 ).

نوش آباد. ( اِخ ) قصبه ای است از بخش آران شهرستان کاشان ، در 4 هزارگزی مغرب آران در جلگه معتدل هوائی واقع است و 5250 تن سکنه دارد. آبش از قنات ها، محصولش غلات و پنبه وتنباکو و ابریشم و انار و انجیر و انگور، شغل مردمش زراعت و گله داری و قالی بافی و پارچه بافی است. مزارع نورآباد، علاقه بند، غیاث آباد، معین آباد، محمدآباد، اسحاق آباد، دولت آباد، عبداﷲآباد، تاج آباد، جلال آباد، میزانق ، شجاع آباد، تقی آباد، فیض آباد، شمس آباد، وازجرد، محمدآباد، همایون آباد، کدیش ، قوام آباد، احمدآباد، سعدآباد، ابراهیم آباد، فخرآباد، مرزن آباد، هاشم آباد،رحیم آباد، تورین ، چاله ، یحیی آباد، آب شیرین ، قلولو جزو این قصبه است. ( از فرهنگ جغرافیایی ایران ج 3 ).

فرهنگ فارسی

( نوش آباد ) قصبه ای از بخش آران شهرستان کاشان . استان دوم . در ۴ کیلومتری باختر آران در یک کیلومتری خاور راه آهن . جلگه معتدل و ۶۱۹۲ تن سکنه دارد . محصولش غلات پنبه تنباکو ابریشم انار انجیر انگور و صیفی میباشد .
قصبه ای است از بخش آران شهرستان کاشان در ۴ هزار گزی مغرب آران در جلگ. معتدل هوائی واقع است و آبش از قنات ها محصولش غلات و پنبه و تنباکو و ابریشم و انار و انجیرو انگور شغل مردمش زراعت و گله داری و قالی بافی و پارچه بافی است ٠ مزارع نور آباد علاقه بند ٠ غیاث آباد معین آباد محمد آباد اسحاق آباد دولت آباد عبدالله آباد تاج آباد جلال آباد میزانق شجاع آباد تقی آباد محمد آباد فیض آباد شمس آباد و از جرد محمد آباد همایون آباد کدیش قوام آباد احمد آباد سعد آباد ابراهیم آباد رحیم آباد تورین چاله یحیی آباد آب شیرین قلو لو جزئ این قصبه است .

دانشنامه عمومی

نوش آباد. نوش آباد شهری از توابع شهرستان آران و بیدگل است که در شمال استان اصفهان ایران قرار دارد.
از جنوب با شهر کاشان و از شمال به کویر مرکزی ایران ارتباط دارد.
تحقیقات باستان شناسی نشان داده است که انسان عهد حجر که تازه از کوه فرود آمده و در دشت سکونت گزیده بود، بر روی همان مسیر کمانی شکل اطراف کویر نمک استقرار یافته بود و این قرارگاه های انسانی که تاکنون شناخته شده اند در کاشان ( تپه سیلک ) ، قم، ری و دامغان بوده است. [ ۱]
پس از آنکه تپه سیلک ( در ۱۴ کیلومتری جنوب غرب ) ، در اوایل هزاره اول ( پیش از میلاد مسیح ) تخریب شد، مهاجمین پیروز فین کنونی را مسکن خویش قرار دادند و در اطراف آنجا آبادیهای کوچک و بزرگی مانند آران دشت، بیدگل، نوش آباد، نیاسر و ورزآباد پدید آمد. [ ۲]
کتاب «الاعلاق النفیسه» ابن رسته ( ۲۹۰هجری ) است. وی از نوش آباد به عنوان یکی از منزلگاه های راه بین ری و اصفهان نام می برد و این در حالی است که در این مأخذ اشاره ای به کاشان نشده است. همین موقعیت حیاتی نوش آباد بر سر شاهراه مرکزی ایران رهنمون ما به پیشینه تاریخی آن است ( جغرافیای نوش آباد، ۱۳۹۴ ) .
آنگونه که در کتاب تاریخ قم ( نوشته شده در سال ۳۷۸ هـ ق ) آمده است «انوشاباد این دیه را از بهر آن بدین نام کردند که یکی از اکاسره ( ساسانیان ) بدان ناحیت بگذشت به چشمه که آنجاست فرود آمد و آن چشمه و موضع را خوش یافت بفرمود تا به آنجا دیهی بنا نهاد و انوشاباد نام کردند. » نوش آباد از انوشه ( انوشه روان ) به معنی بی زوال و جاویدان و بی مرگ می باشد. جایی که خوش و خرم است و روان جاویدی دارد ( جغرافیای نوش آباد، ۱۳۹۴ ) .
عبدالرحیم کلانتر ضرابی در کتاب تاریخ کاشان می گوید:[ ۳]
«و از آنجا به قریه نوش آباد و از آنجا به قریه آران و از آنجا به قریه بیدگل و این سه قریه از قرا معتبره و از قصبات معظمه گرمسیر و در دامنه بند ریگ بین الشمال و المشرق و در یک فرسخی و یک فرسخ و نیم کاشان واقع هستند. »
مسجد جامع عتیق با مناره بلند و پر هیبتش در بخش مرکزی شهر تاریخی و در مجاورت محلی به نام تخته گاه قرار دارد.
منطقه کویری نوش آباد که دارای آثار متعدد تاریخی همچون قلاع گوناگون با نامهای جلال آباد، فخر آباد، دی مورچون، سی زان، و پوشش گیاهی خاکی مناسب جهت فعالیت های گردشگری است.
از صنایع دستی قدیم شهر مانند جولابافی، شعر بافی و پرورش کرم ابریشم اثری برجا نمانده ولی قالی بافی کماکان در چرخه اقتصادی و اجتماعی مردم نقش دارد. نوش آباد علاوه بر آثار ذکر شده، دارای ابنیه مذهبی همچون مسجد علی ( بنا گردیده در دوران سلاجقه ) ، زیارت فیض آباد و پل تاریخی اسحاق آباد و چندین رشته قناتی است. [ ۴]
عکس نوش آبادعکس نوش آبادعکس نوش آبادعکس نوش آبادعکس نوش آبادعکس نوش آباد

نوش آباد (خاش). نوش آباد ( خاش ) ، روستایی از توابع بخش مرکزی شهرستان خاش در استان سیستان و بلوچستان ایران است.
این روستا در دهستان اسماعیل آباد ( خاش ) قرار دارد و براساس سرشماری مرکز آمار ایران در سال ۱۳۸۵، جمعیت آن ۲۱۹ نفر ( ۳۹خانوار ) بوده است.
عکس نوش آباد (خاش)
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

دانشنامه آزاد فارسی

نوش آباد. قلعه سیزان، شهری در استان اصفهان، بخش مرکزی شهرستان آران و بیدگل. با ارتفاعی حدود ۸۹۵ متر، در دشتی در ۱۷۲کیلومتری شمال غربی اصفهان و ۴کیلومتری غرب شمالی آران و بیدگل، ۱۰کیلومتری شمال کاشان، سر راه آران و بیدگل به نصرآباد قرار دارد. اقلیم آن نیز معتدلِ مایل به گرم و خشکو جمعیت آن ۱۰,۴۱۵ نفر است (۱۳۸۵).

پیشنهاد کاربران

روستای کاشان، روستای تهران، روستای اصفهان هم به دیدنیهای سفید شهر اضافه شود.
باسلام - قابل توجه گردشگران ازآثارتاریخی و باستانی شهر دارالفضل سفیدشهر ( نصرآبادکویر ) در۱۷کیلومتری شمال کاشان بازدید نمائید و لذت ببرید
۱ - آستانه مقدسه بی بی سکینه خاتون س واقع درمحله زیارت سفیدشهر
...
[مشاهده متن کامل]

۲ - آستان مقدس شاهزاده ابراهیم ع واقع در دشتهای سرسبز جاده سفیدشهر به مشکات
۳ - آب انبار تاریخی سفیدشهر
۴ - قلعه های تاریخی سفید - ملک اباد - رضاآباد - قاسم ابادو وزیر
۵ - دشت زیبای کویر درشمال سفیدشهر
۶ - پار ک زیبای زنده یادباقری ورودی شهر سفیدشهر
۷ - خانه های تاریخی آقاسیدمحمد - وکیل
۸ - شهرزیرزمینی طسمیجان ومهرکده نرسه سفیدشهر
۹ - قدمگاه علی ع سفیدشهر
۱۰ - دشتهای وسیع وزیبای پنبه و طالبی و باغهای پسته سفیدشهر
۱۱ - دشتهای وسیع وزیبای کشت گل محمدی برای اولین باردرسفیدشهر
۱۲ - جنگلبانی شهیددستغیب ( درختان دست کاشت کویری ) دردل کویردرشمال سفیدشهر
۱۳ - ساختمان تاریخی چهل دختران زیارت
۱۴ - مسجد تاریخی زیارت
۱۵ - دکان حلوایی تاریخی
۱۶ - روستای کویری تقی آباد سفیدشهر
۱۷ - قهوه سنتی طسمیجان سفیدشهر
باتشکر - حسین عبدالهی نصرآبادی ازتهران

بپرس