میگوی اخوندکی

دانشنامه عمومی

میگوی آخوندکی. میگوی آخوندکی یا دهان پا از سخت پوستان دریایی از راسته دهان پایان ( به انگلیسی: Stomatopoda ) است. این جانوران نه میگو هستند و نه آخوندک ولی به خاطر همانندی ظاهری با این دو جانور این نام به آن ها داده شده است.
درازای میگوهای آخوندکی به ۳۰ سانتیمتر می رسد البته موارد استثنایی ۳۸ سانتیمتری هم گزارش شده است. [ ۵] بزرگترین میگوی آخوندکی که تاکنون گرفته شده است ۴۶ سانتی متر بود و در رودخانه ایندین در نزدیکی شهر فورت پیرس، در ایالات متحده به دام افتاد. [ ۶]
چشمان میگوهای آخوندکی پیچیده ترین چشم ها در قلمرو جانوری است و پیچیده ترین سیستم بینایی است که تاکنون کشف شده است. [ ۷] [ ۸] [ ۹] ما انسان ها سه نوع سلول متفاوت برای دیدن اطرافمان داریم، در حالی که تعداد این سلول ها در میگوهای آخوندکی ۱۲ الی ۱۶ نوع است؛ و به همین دلیل می توانند نورها و رنگ هایی را ببینند که چشم انسان توانایی دیدن آن ها را ندارد. نور فرابنفش و فرو سرخ از این جمله است. علاوه بر این، برخی از آن ها می توانند حساسیت چشم خود را جهت سازگاری با محیط خود تنظیم کنند. [ ۱۰]
چشمان آن ها آن چنان مجهز است که هم می تواند نور قطبیده را ببیند و هم قادر به دریافت رنگ های فراطیفی است. [ ۸] [ ۱۱]
میگوی آخوندکی قادر است انواع مرجان های دریایی، طعمه ها یا طعمه خواران را از هم تشخیص دهد در صورتی که همه این ها ممکن است به چشم انسان به صورت هم رنگ دیده شوند.
میگوی آخوندکی دارای دو بازوی خم شده شبیه بازوهای آخوندک است، این بازوها می توانند با شتابی سریع به سمت هدف ضربه شدیدی بزنند که موجب شکستن پوسته صدف یا بیهوش شدن شکار بدون پوسته سخت شود. همچنین در گرفتن شکار مانند بازوهای آخوندک کاربرد دارند.
این آبزی برای شکار اغلب در ورودی سوراخ هایی که خود در بستر دریا حفر کرده مستقر می شود و منتظر می ماند تا شکاری نزدیک شود. وقتی که شکار مناسب در دسترس قرار گرفت ، آن را با بازوهایش گرفته و شکار می کند.
رنگ این جانداران از انواع قهوه ای تا رنگ نئون روشن در انواع و اقسام زیادی دارد.
عکس میگوی آخوندکی
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران

میگوی آخوندکی یا دهان پا از سخت پوستان دریایی از راسته دهان پایان ( Stomatopoda ) است. این جانوران نه میگو هستند و نه آخوندک ولی به خاطر همانندی ظاهری با این دو جانور خشکی زی این نام به آن ها داده شده است.
...
[مشاهده متن کامل]

درازای میگوهای آخوندکی به ۳۰ سانتیمتر می رسد البته موارد استثنایی ۳۸ سانتیمتری هم گزارش شده است. رنگ این جانداران از انواع قهوه ای تا رنگ نئون روشن در انواع و اقسام زیادی دارد.
چشمان میگوهای آخوندکی پیچیده ترین چشم ها در قلمرو جانوری است. چشمان آن ها آن چنان مجهز است که هم می تواند نور قطبیده را ببیند و هم قادر به دریافت رنگ های فراطیفی است. [۴] چشم های میگوی آخوندکی قادر به دیدن نور قابل دیدار به علاوه پرتوهای فرابنفش و فروسرخ است. میگوی آخوندکی قادر است انواع مرجان های دریایی، طعمه ها یا طعمه خواران را از هم بازبشناسد در صورتی که همه این ها ممکن است به چشم انسان به صورت هم رنگ دیده شوند.
از ویکی پدیا
همچنین:
میگوی آخوندکی یا دهان پا از سخت پوستان دریایی از راسته دهان پایان ( Stomatopoda ) است. این جانوران نه میگو هستند و نه آخوندک ولی به خاطر همانندی ظاهری با این دو جانور خشکی زی این نام به آن ها داده شده است.
درازای میگوهای آخوندکی به ۳۰ سانتیمتر می رسد البته موارد استثنایی ۳۸ سانتیمتری هم گزارش شده است. رنگ این جانداران از انواع قهوه ای تا رنگ نئون روشن در انواع و اقسام زیادی دارد.
چشمان میگوهای آخوندکی پیچیده ترین چشم ها در قلمرو جانوری است. چشمان آن ها آن چنان مجهز است که هم می تواند نور قطبیده را ببیند و هم قادر به دریافت رنگ های فراطیفی است. چشم های میگوی آخوندکی قادر به دیدن نور قابل دیدار به علاوه پرتوهای فرابنفش و فروسرخ است. میگوی آخوندکی قادر است انواع مرجان های دریایی، طعمه ها یا طعمه خواران را از هم بازبشناسد در صورتی که همه این ها ممکن است به چشم انسان به صورت هم رنگ دیده شوند.
همچنین:
این گروه از بدن پایان شامل خرچنگهای آب شیرین٬ خرچنگهای دریایی٬ خرچنگهای معمولی و میگوها می شوند. اکثر آنها دارای بدنهایی با 3 قسمت مختلف می باشند. سر - سینه - شکم اما در بعضی از گونه ها سرو سینه به هم متصل هستند. همه آنها در آب زندگی می کنند به استثنا خر خاکیها ( شپشه چوب ) و خانواده اش.
بزرگترین سخت پوستان جهان٬ خرچنگهای عنکبوتی بزرگ اقیانوس آرام شمالی می باشند. آنها بدن نسبتا کوچکی دارند٬ اما پاهای آنها تا ( 8 پا ) 4/2 متر کشیده می شوند ( باز می شوند ) .
عکسی که در سمت چپ تصویر مشاهده می کنید متعلق به خرچنگ آب شیرین است این خرچنگ هم مثل خرچنگ دریایی دارای 8 پا برای راه رفتن و دو پنجه بزرگ می باشد او برای شنا کردن دمش را تکان می دهد.
میگوهای آخوندکی خرچنگها و حلزونها را بوسیله کوبیدن پاهای چماقی شکل خود بر سر آنها٬ می شکند. میگوهای آخوندکی دارای ضربه های پای خیلی نیرومندی هستند٬ که آنها را به شکننده شیشه آکواریوم معروف کرده است.
در حدود 32000 گونه مختلف از سخت پوستان شناخته شده اند٬ آنها در سراسر دنیا یافت می شوند. در حدود 3/1 تمام سخت پوستان یک پایی هستند. بیشتر سخت پوستان در آب دریاها زندگی میکنند و بعضی از آنها در آبهای شیرین و تعداد محدودی از آنها در خشکی زندگی می کنند.
خرچنگهای معمولی مثل خرچنگهای دریایی ده پایی هستند. بیشتر آنها در آب یا نزدیکی آب زندگی می کنند. بعضی از آنها تا زمانی که تخم گذاری کننند روی خشکی باقی می مانند. اغلب این خرچنگها لاشخور هستند. آنها از راه خوردن حیوانات مرده و گیاهان زنده می مانند.
خر خاکی
خرچنگ دریایی رنگ سنگی
خرچنگ ساحلی
خرچنگ گوشه گیر قرمز
کریل
منبع:
DK multi media
همچنین:
شاکو ( به ژاپنی: 蝦蛄 シャコ Shako ) ( نام علمی: Oratosquilla oratoria ) یکی از انواع میگوهای آخوندکی است. این نوع میگو یکی از انواع سوشی است.

بپرس