مسکن الفؤاد عند فقد الاحبه و الاولاد

دانشنامه اسلامی

[ویکی فقه] مسکن الفؤاد عند فقد الاحبة و الاولاد. مؤلّف:شیخ زین الدین بن علی عاملی، شهید ثانی (م ۹۶۵ هـ .ق)
کتاب حاضر یکی از ده ها کتاب شهید ثانی است که برای آیندگان به یادگار مانده است. شهید این کتاب را در سال ۹۵۴ ه.ق نگاشته و علت آن مرگ فرزندان خود ایشان بوده است، به طوری که تمام پسران وی در چند سال اوّل زندگی شهید از دنیا رفته اند و ایشان پس از فوت فرزندش محمد برای آرامش دادن به خود و نزدیکان و تمام کسانی که مصیبت می بینند، این کتاب را تألیف کرد. مؤلف در مقدمه کتاب به مسأله مصیبت ها و مرگ فرزندان اشاره و بیان می کند که در این کتاب احادیث پیامبر ـ صلی الله علیه و آله و سلم ـ و حالات بزرگان را برای زدودن غم و اندوه از قلب مصیبت زدگان جمع آوری نموده است. محتوای کتاب شهید ثانی کتاب خود را در یک مقدمه و چهار باب و یک خاتمه تنظیم کرده است. مقدمه: مسائلی را که موجب رضایت به قضای خداوند می شود، برشمرده است. باب اول: بیان پاداش و اجرهایی که در مرگ فرزندان در اثر صبر به انسان عطا می شود. باب دوم: در صبر. باب سوم: در رضا. باب چهارم: در گریه. خاتمه: شامل تسلیت گفتن به بازماندگان و لزوم یادآوری گریه های پیامبر در هر مصیبت است و اینکه بیشترین بلاها و مصیبت ها مربوط به انبیاء است. مؤلف در هر بخش توضیحاتی مانند معنای کلمه، نکات قابل تذکر و روایات پیامبر ـ صلی الله علیه و آله و سلم ـ را در فضیلت آن موضوع می آورد. در کنار ذکر روایات، قضایای تاریخی فراوانی را هم یادآور شده که مصیبت زده را متوجه این نکته می نماید که بلاها و مصیبت ها امری طبیعی و لازمه زندگی در این دنیا است. و با بیان حالات بزرگان و اهل معرفت خواننده را ترغیب به بردباری هر چه بیشتر می کند. ترجمه کتاب این کتاب به جهت ارزش و بزرگی نویسنده ی ارزشمندش مورد عنایت بزرگان قرار گرفته به طوری که چندین کتاب بر طبق روش آن نوشته شده و چندین بار ترجمه شده است. علاوه بر جایگاه نویسنده کتاب سبکی زیبا و به صورت خلاصه و با اجتناب از اطاله کلام نگاشته شده و از جایگاه شایسته و والایی برخوردار است. از ترجمه های فارسی کتاب می توان به کتاب های زیر اشاره کرد: «تسلیة العباد»؛ از میرزا اسماعیل خان مجد الادباء «فرج الحزین بالمکاره و فوت البنین» که ترجمه کتاب است با اضافات از محمدمهدی بن حاج علی اصغری «روح و ریحان» از شیخ جمال بن محمد تقی عراقی که به طور کامل متن کتاب در آن نیامده بلکه شبیه به کتاب مسکن الفؤاد است. وضعیت نشر این کتاب در یک جلد به زبان عربی در کتابخانه بصیرتی قم به چاپ رسیده است. مطالعه کتاب تسلیة العباد، ترجمه فارسی مسکن الفؤاد منبعسایت اندیشه قم

[ویکی شیعه] مسکن الفؤاد عند فقد الاحبة و الاولاد (کتاب). مُسَکّنُ الفُؤاد عِنْدَ فَقْدِ الْأحبّة وَ الْأولاد (تسکین دهنده دل ها هنگام فقدان دوستان و اولاد) کتابی به زبان عربی نوشته شهید ثانی م ۹۶۶ هجری است. این کتاب درباره مسائل و اموری است که دل داغدیدگان و مصیبت زدگان را آرامش می بخشد و مؤلف، آن را پس از مرگ فرزندانش برای آرامش خود و کسانی که این مصیبت را دیده اند نگاشته است. مسکن الفؤاد مشتمل بر یک مقدمه، چهار باب و یک خاتمه است. این کتاب نزد بزرگان، دارای اعتبار خاصی بوده و چندین ترجمه بر آن نوشته شده است.
زین الدین بن نورالدین علی بن احمد عاملی جُبَعی معروف به شهید ثانی از نوادگان علامه حلی و از علما و فقهای نامدار شیعه در قرن دهم هجری قمری است. وی یکی از بزرگ ترین علمای فقه اسلامی می باشد که دارای تألیفات بسیاری است. کتاب الروضه البهیه فی شرح اللمعه الدمشقیه معروف ترین اثر فقهی او است. او در سال ۹۶۶ق به شهادت رسید.

[ویکی فقه] مؤلّف:شیخ زین الدین بن علی عاملی، شهید ثانی (م ۹۶۵ هـ .ق)
کتاب حاضر یکی از ده ها کتاب شهید ثانی است که برای آیندگان به یادگار مانده است. شهید این کتاب را در سال ۹۵۴ ه.ق نگاشته و علت آن مرگ فرزندان خود ایشان بوده است، به طوری که تمام پسران وی در چند سال اوّل زندگی شهید از دنیا رفته اند و ایشان پس از فوت فرزندش محمد برای آرامش دادن به خود و نزدیکان و تمام کسانی که مصیبت می بینند، این کتاب را تألیف کرد.
مؤلف در مقدمه کتاب به مسأله مصیبت ها و مرگ فرزندان اشاره و بیان می کند که در این کتاب احادیث پیامبر ـ صلی الله علیه و آله و سلم ـ و حالات بزرگان را برای زدودن غم و اندوه از قلب مصیبت زدگان جمع آوری نموده است.

محتوای کتاب
شهید ثانی کتاب خود را در یک مقدمه و چهار باب و یک خاتمه تنظیم کرده است.
مقدمه: مسائلی را که موجب رضایت به قضای خداوند می شود، برشمرده است.
باب اول: بیان پاداش و اجرهایی که در مرگ فرزندان در اثر صبر به انسان عطا می شود.
باب دوم: در صبر.
باب سوم: در رضا.
باب چهارم: در گریه.
خاتمه: شامل تسلیت گفتن به بازماندگان و لزوم یادآوری گریه های پیامبر در هر مصیبت است و اینکه بیشترین بلاها و مصیبت ها مربوط به انبیاء است.
مؤلف در هر بخش توضیحاتی مانند معنای کلمه، نکات قابل تذکر و روایات پیامبر ـ صلی الله علیه و آله و سلم ـ را در فضیلت آن موضوع می آورد. در کنار ذکر روایات، قضایای تاریخی فراوانی را هم یادآور شده که مصیبت زده را متوجه این نکته می نماید که بلاها و مصیبت ها امری طبیعی و لازمه زندگی در این دنیا است. و با بیان حالات بزرگان و اهل معرفت خواننده را ترغیب به بردباری هر چه بیشتر می کند.

ترجمه کتاب
این کتاب به جهت ارزش و بزرگی نویسنده ی ارزشمندش مورد عنایت بزرگان قرار گرفته به طوری که چندین کتاب بر طبق روش آن نوشته شده و چندین بار ترجمه شده است. علاوه بر جایگاه نویسنده کتاب سبکی زیبا و به صورت خلاصه و با اجتناب از اطاله کلام نگاشته شده و از جایگاه شایسته و والایی برخوردار است.
از ترجمه های فارسی کتاب می توان به کتاب های زیر اشاره کرد:
«تسلیة العباد»؛ از میرزا اسماعیل خان مجد الادباء
«فرج الحزین بالمکاره و فوت البنین» که ترجمه کتاب است با اضافات از محمدمهدی بن حاج علی اصغری
«روح و ریحان» از شیخ جمال بن محمد تقی عراقی که به طور کامل متن کتاب در آن نیامده بلکه شبیه به کتاب مسکن الفؤاد است.

وضعیت نشر
...

[ویکی نور] مسکّن الفؤاد عند فقد الأحبة و الأولاد نوشته شهید ثانی، شیخ زین الدین بن علی عاملی، تاریخ شهادت، 966ق .
دنیا، سرایی پیچیده در انواع بلا است.قرآن کریم نیز خلقت انسان را در رنج و مشقت می داند: «لقَد خَلقنَا الإنسَانَ فِی کَبَدٍ».
در چنین دنیایی که عنایت الهی به بندگان خاص خودش بسیاری اوقات در قالب بلایای گوناگون جلوه می نماید و خداوند به واسطه مصیبت ها و رنج های مختلف موجبات ترقی و تعالی روحی هرچه بیشتر اولیاء و دوستانش را فراهم می نماید و از سویی اجر و پاداشی بزرگ برای آنها ذخیره می کند، گاهی فشار روحی اتفاقات ناگوار، عنان اختیار از کف سالک می رباید و او را به مسائلی مانند شکایت و جزع مبتلا می کند.
ائمه هدی علیهم صلوات الله برای پیشگیری، دستورات فراوانی داده و مقامات اهل بلا و پاداش های آنان را گوشزد نموده اند.
بزرگان دین و علما نیز روایاتِ در این زمینه را جمع آوری نموده و تنظیم کرده اند که حاصل زحمات آنان ده ها جلد کتاب است که اجر صابران در مصیبت ها را بیان می کند و مقامات اهل صبر و رضا را مفصلا شرح می دهد.

[ویکی شیعه] مسکن الفؤاد عند فقد الاحبه و الاولاد (کتاب). مُسَکّنُ الفُؤاد عِنْدَ فَقْدِ الْأحبّة وَ الْأولاد (تسکین دهنده دل ها هنگام فقدان دوستان و اولاد) کتابی به زبان عربی نوشته شهید ثانی م ۹۶۶ هجری است. این کتاب درباره مسائل و اموری است که دل داغدیدگان و مصیبت زدگان را آرامش می بخشد و مؤلف، آن را پس از مرگ فرزندانش برای آرامش خود و کسانی که این مصیبت را دیده اند نگاشته است. مسکن الفؤاد مشتمل بر یک مقدمه، چهار باب و یک خاتمه است. این کتاب نزد بزرگان، دارای اعتبار خاصی بوده و چندین ترجمه بر آن نوشته شده است.
زین الدین بن نورالدین علی بن احمد عاملی جُبَعی معروف به شهید ثانی از نوادگان علامه حلی و از علما و فقهای نامدار شیعه در قرن دهم هجری قمری است. وی یکی از بزرگ ترین علمای فقه اسلامی می باشد که دارای تألیفات بسیاری است. کتاب الروضه البهیه فی شرح اللمعه الدمشقیه معروف ترین اثر فقهی او است. او در سال ۹۶۶ق به شهادت رسید.
برخی از علمای شیعه نیز در این موضوع کتاب نگاشته اند که میتوان به برخی کتب اشاره کرد:

پیشنهاد کاربران

بپرس