مریخ

/merrix/

مترادف مریخ: بهرام، آهن، پولاد

برابر پارسی: ( مرّیخ ) بهرام | بهرام، وهرام

معنی انگلیسی:
mars

لغت نامه دهخدا

مریخ. [ م َ ] ( ع اِ ) استخوانک نرم اندرونی شاخ دابه. ج ، اَمرِخة. ( منتهی الارب ). || سرون درون سرون. ( منتهی الارب ). شاخ کوچک درون شاخ. ( از اقرب الموارد ). سروی سفید که در میان سرو بود. ( مهذب الاسماء ).

مریخ. [ م ِرْ ری ] ( ع اِ ) مردسنگ. ( منتهی الارب ). مرداسنج. ( اقرب الموارد ). || تیر دراز چهارپره. ( منتهی الارب ) ( از اقرب الموارد ). تیر پرتاب. ( دهار ) ( ملخص اللغات حسن خطیب ). || ذئب و گرگ. ( از اقرب الموارد ). || ( ص ) درخت نرم و نازک. ( منتهی الارب ) ( از اقرب الموارد ). || گول. ( منتهی الارب ). احمق. ( اقرب الموارد ). || شخصی که بسیار روغن مالد. ( از اقرب الموارد ). مرخ. و رجوع به مرخ شود.

مریخ. [ م ِرْ ری ] ( اِخ ) نام ستاره فلک پنجم از ستاره های خُنَّس و آن را بهرام نیز گویند، منحوس و دال بر جنگ و خصومت و خونریزی و ظلم است. ( منتهی الارب ). کوکبی است از جمله سبعه سیاره و در آسمان پنجم می باشد. ( برهان ). ستاره ای است از خنس ، گویند سبب تسمیه آن سرعت سیرش است و برخی گویند بسبب رنگ زرد و سرخ آن است که شبیه مرداسنج ( مردار سنگ ) باشد. ( ازاقرب الموارد ). چهارم کوکب سیار در عالم شمسی که بهرام نیز گویند و به اعتقاد بطلمیوس کوکب سیاری که درآسمان پنجم واقع شده است. ( ناظم الاطباء ). از کواکب سبعه سیاره است و مأخوذ از مرخ و آن درختی است که از چوب آن آتش زنه سازند و سبب تسمیه آن تشبیه به آتش است از نظر سرخی ، و گویند مریخ در لغت عبارت از تیر بدون پر است که در حرکت خود پیچ و تاب میخورد و ستاره مذکور نیز بسبب به چپ و راست رفتن در حرکت بدین نام خوانده شده مریخ در فلک پنجم است و فاصله آن از زمین سه هزار هزار و نهصد هزار و دوازده هزار و هشتصد و شصت و شش میل است. ( از صبح الاعشی ج 2 ). خانه او حمل و عقرب و شرف او در بیست و هشتمین درجه جدی است. ( از مفاتیح العلوم ). بعنوان صاحب الجیش شمس است ،و بلاد ترک بدان منسوب است. ( یادداشت مرحوم دهخدا ). از کلدانی مَرداخ ، و شاید اصل مرداخ نیز فارسی باشد، یا فارسی و کلدانی از مرد ( رجل ) و آک به معنی اسب به فارسی یا به کلدانی. یکی از صوری که قدمای یونانی به مریخ میدادند اسب بود، و لفظ مارس از همین مریخ آمده است یعنی مرداخ و مرداس نامی است که به پدر ضحاک میداده اند و این نام در میان عرب بسیار است. ( و رجوع به آک و بیوراسب شود ). و آن چهارمین سیاره شمسی است میان زمین و مشتری ، شش دفعه و نیم کوچکتر از زمین وبعد آن از خورشید 228 میلیون کیلومتر و مدت مدار آن به دور خورشید 687 روز و مدت دوره محوری آن 24 ساعت و 37 دقیقه و آن را دو قمر است. ( یادداشت مرحوم دهخدا ). بهرام. بِخون. کوکب القاهر. غضبان. فلک شحنه پنجم. حصار. ترک فلک. ( دهار ). ترک معربد. سایس رواق پنجم. نحس اصغر. خانس. خنس. سیارة. کانسر. ( دهار ).بیشتر بخوانید ...

فرهنگ فارسی

یکی از سیارات منظومه شمسی که کوچکتر از زمین است و چهارمین سیاره داخلی است ( آخرین سیاره داخلی محسوب میشود ) . فاصله اش نسبت به خورشید بیشتر از زمین است و از این لحاظ بعد از عطارد و زهره و زمین قرار گرفته است . روشنائیش بچشم ما تقریبا دو برابر عطارد و نصف زهره است . مریخ به شکل کره ای است که قطر آن تقریبا نصف قطر کره زمین و دو برابر قطر ماه است و تقریبا برابر ۶۸۷٠ کیلومتر است ( قطر کره زمین در خط استوا ۱۲۷۵۵ کیلومتر است ) فاصله اش از خورشید در نقطه حضیض برابر ۲٠۷ میلیون کیلومتر و در نقطه اوج برابر ۲۴۹ میلیون کیلومتر است مدت حرکت انتقالیش برابر ۶۸۷ روز تقویم زمین است و ۳۷ دقیقه است . چون فاصله اش تا خورشید بیش از فاصله زمین تا خورشید است درجه حرارتش کمتر از درجه حرارت زمین است . حرارت سطح ظاهری آن در روز تا ۱۵ درجه سانتیگراد و هنگام شب تا ۴٠ درجه زیر صفر میرسد. قسمت عمده سطح آنرا صحرائی از سنگ و شن سرخ رنگ تشکیل داده و باقی سطح آن سبزرنگ است و از این جهت احتمال میدهند که در آن قسمت نباتاتی میروید. وجود آب هم در کره مریخ تشخیص داده شده و در فصل زمستان آن قطعات بزرگ یخ و برف بوسیله تلسکوپ دیده میشود. فصول مریخ تقریبا مانند فصول چهارگانه زمین است . مریخ دارای دو قمر کوچک است : یکی دیموس که قطر آن ۱۵ کیلومتر و دیگری فوبوس بقطر تقریبی ۱٠ کیلومتر. ( این دو قمر در سال ۱۸۷۷ م . توسط آزاف هال ستاره شناس آمریکائی کشف شدند ) اولی در هر ۳٠ ساعت و ۱۸ دقیقه یکبار بدور کره مریخ میچرخد و دومی یعنی فوبوس در هر ۷ ساعت و ۳۲ دقیقه یکبار بدور کره مریخ میچرخد. حرکت انتقالی دیموس از مشرق به مغرب است و حرکت انتقالی فوبوس عکس حرکت دیموس است یعنی از مغرب به مشرق حرکت میکند. در سطح این سیاره شیارهائی وجود دارد که باعث مباحثات زیادی در وجود و عدم زندگی شده بعضی از دانشمندان عقیده دارند که این شیارها کانالهائی هستند که جهت آبیاری تاسیس شده است بعضی از آنها منابع آب و برخی دیگر قطبین سفید مریخ را باستواری آن وصل میکند. این عقیده هنوز اثبات نشده زیرا درجه حرارت در سطح شیارها پائین تر از درجه حرارت آب بصورت مایع است لذا نمیتوان قبول کرد که شیارها کانالهای حفر شده باشند. بواسطه وجود یک لایه هوای رقیق دور کره مریخ عکس برداری از آن کاملا دقیق نیست و بطور مسلم معلوم نیست که در مریخ زندگی انسانی و گیاهی وجود دارد یا نه ? مقدار اکسیژن هوای مریخ فوق العاده کم است تقریبا باندازه اکسیژنی است که در قله اورست موجود است . در سطح مریخ رطوبت وجود دارد برف قطب ها در طی فصول سال کم و زیاد میشود و نشان آن است که در آن نواحی مانند نواحی قطبی زمین ذوب برفها و افزایش آنها بعلت تغییر فصل است . ستاره قطبی مریخ دلتاسفوس است ستاره مریخ را به فارسی بهرام گویند و در یونانی رب النوع جنگ بوده است . توضیح در ضمن حرکت انتقالی زمین و مریخ بدور خورشید زمانی اتفاق میافتد که این دو سیاره نزدیک ترین وضع را نسبت بیکدیگر پیدا میکنند این وضع را تقابل بین زمین و مریخ نامنددر هر ۱۵ سال یکبار چنین وضعی اتفاق میافتد و در چنین حالتی عکس برداری و رصد کردن این سیاره بهترین موقع است.
۲- ( اسم ) زغال افروخته انگشت . ۳ - الف - آهن . ب - فولاد . یا مریخ آفتاب علم . آتش . یا مریخ ذنب فعل . حلق. زنجیری که بر پای ستوران گذارند . یا مریخ ذنب فعل زحل سیما . مریخ ذنب فعل . یا مریخ زحل خوار . آتش انگشت و زغال . یا مریخ و کیوان دیدن . انگشت و زغال نیم سوخته را در منقل دیدن .
مردا سنگ

فرهنگ معین

(مِ رِّ ) [ ع . ] (اِ. ) بهرام ، چهارمین سیاره از منظومة شمسی .

فرهنگ عمید

چهارمین سیارۀ منظومۀ شمسی به نسبت دوری از خورشید، بهرام.

فرهنگستان زبان و ادب

{Mars} [نجوم] چهارمین سیارۀ منظومۀ شمسی ازلحاظ فاصله از خورشید، به قطر نصف زمین، که با خاک و غباری سرخ پوشیده شده است و دو قمر شناخته شده دارد متـ . بهرام

دانشنامه عمومی

مریخ[ ۱] یا بهرام چهارمین سیاره در منظومهٔ شمسی است که در یک مدار طولانی تر و با سرعتی کمتر از زمین به دور خورشید می چرخد. هر یک بار گردش این سیاره به دور خورشید معادل ۶۸۷ شبانه روز زمین طول می کشد و طول شب و روز آن از زمین کمی طولانی تر است.
نام فارسی این سیاره بهرام و نام عربی - یونانی آن مِریخ است. در کتاب های قدیمی فارسی آن را فلک شحنهٔ پنجم و سایس رواق پنجم نیز نامیده اند.
قطر مریخ نزدیک به یک دوم قطر زمین و برابر ۶٬۷۹۰ کیلومتر است. ( قطر زمین: ۱۲٬۷۵۶ کیلومتر ) .
نوری که از خورشید به مریخ می رسد نصف نوری است که زمین دریافت می کند، اما روز مریخی چهل دقیقه طولانی تر از زمستان زمین است و به این خاطر امکان رشد گیاهان در شرایط گلخانه ای در مریخ وجود دارد. [ ۲] روزهای مریخ ۲۴ ساعت و ۳۷ دقیقه طول می کشد. از آن جا که محور سیاره مریخ همانند زمین °۲۴ درجه کج است، در این سیاره نیز فصل های سال وجود دارند. اما هر سال مریخی کم و بیش دو برابر سال زمینی یعنی ۶۷۸ روز طول می کشد. [ ۳]
اتمسفر مریخ سرخ رنگ است و از زمین در آسمان شب نیز سرخی آن دیده می شود. کرهٔ مریخ دو قمر کوچک به نام های فوبوس و دِیموس دارد که ظاهری نابسامان دارند. این دو قمر شاید شهاب سنگ هستند که در مدار مریخ به دام افتاده اند. اگر شخصی در کرهٔ مریخ باشد خواهد دید که فوبوس سه بار در یک روز طلوع و غروب می کند. دیموس نیم فوبوس بوده و چنانچه از مریخ به آن نگاه کنیم این قمر بیشتر همانند یک ستاره خواهد بود تا یک ماه. خورشیدگرفتگی در مریخ به دلیل کوچک بودن قمرهای آن کامل نیست. قمرهای مریخ به سطح آن نزدیک هستند و بزرگ ترین قمر آن فوبوس است که گردش آن به دور سیارهٔ مریخ نزدیک به ۷ ساعت و ۳۹ دقیقه و ۲۷ ثانیه است. زمان گردش مداری دیموس نیز ۱ روز و ۶ ساعت و ۲۱ دقیقه و ۱۶ ثانیه است.
مریخ، سیاره سرخ رنگ سامانهٔ خورشیدی، یک دوم زمین قطر دارد و مساحت سطح آن برابر با مساحت خشکی های روی زمین است. همانند زمین، یخ های قطبی، دره های عمیق، کوه، غبار، توفان و فصل دارد. در دشت های آن مانند ماه، گودال هایی برآمده از برخورد سنگ های آسمانی دیده می شود. با وجود اندازهٔ کوچکش، بلندترین قلهٔ سامانهٔ خورشیدی یعنی کوه المپوس و بزرگ ترین درهٔ منظومهٔ شمسی در این سیاره پیدا شده است.
کهنه بودن بیشتر دهانه های برخوردی سیارهٔ مریخ نشان دهندهٔ پرکاری زیاد پدیده های زمین شناختی در این سیاره است. [ ۳]
عکس مریخعکس مریخعکس مریخعکس مریخعکس مریخعکس مریخ

مریخ (فیلم ۲۰۰۴). «مریخ» ( روسی: Марс ) یک فیلم روسی است به کارگردانی و نویسندگی آنا ملیکیان که در سال ۲۰۰۴ میلادی منتشر شده است.
عکس مریخ (فیلم ۲۰۰۴)

مریخ (قطر). مُرَیْخ ( عربی: مریخ ) یک منطقهٔ مسکونی در قطر است که در شهرداری الریان واقع شده است.
عکس مریخ (قطر)عکس مریخ (قطر)

مریخ (مینی سریال). مریخ ( انگلیسی: Mars ) مریخ یک مینی سریال تلویزیونی است که در شش قسمت توسط نشنال جئوگرافیک تولید شده و در تاریخ ۱۴ نوامبر سال ۲۰۱۶ در این شبکه و اف ایکس به نمایش درآمد. [ ۱] [ ۲]
این سریال ترکیبی است از مصاحبه های واقعی و داستان ساختگی گروهی از فضانوردانی که بر روی مریخ فرود می آیند. مریخ بر اساس کتاب «چگونه روی مریخ خواهیم زیست» نوشتهٔ استفن پترانک ساخته شده و در بوداپست و مراکش فیلمبرداری شده است. [ ۳]
در سال ۲۰۳۳ گروهی متشکل از شش فضانورد برای اولین بار سفری را از فلوریدا به مقصد مریخ آغاز می کنند. در حالی که آن ها وارد جو مریخ می شوند مشکلی در فضاپیمای آن ها به وجود می آید…
این سریال از شبکه های من و تو[ ۴] پخش شده است.
عکس مریخ (مینی سریال)
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

دانشنامه آزاد فارسی

مِرّیخ (Mars)
مِرّیخ
(یا: بهرام، بخون) چهارمین سیارۀ نزدیک به خورشید۱، با جرمی برابر۰.۱۱ جرم زمین. بسیار کوچک تر از زهره۲ یا زمین۳ است. مریخ اندکی گلابی شکل است. نیمکرۀ شمالی آن پست و هموار است، شیارهای چندانی ندارد و از نظر زمین شناسی «جوان» محسوب می شود، ولی نیمکرۀ جنوبی آن به شدت شیاردار است و «قدیمی» به نظر می رسد. میانگین فاصلۀ آن از خورشید:۲۷۷.۹ میلیون کیلومتر، قطر استوایی آن ۶,۷۸۰ کیلومتر، دورۀ چرخش آن ۲۴ ساعت و ۳۷ دقیقه، و سال آن برابر با ۶۸۷ روزِ زمینی است. جوّ مریخ متشکل از ۹۵ درصد دی اکسید کربن، ۳ درصد نیتروژن،۱.۵ درصد آرگون، و۰.۱۵ درصد اکسیژن است. علت روشنایی صورتی رنگ آسمان آن غبار سرخ جوّی است که بادهایی با سرعت های متغیری تا ۴۵۰ کیلومتر در ساعت آن را به هوا بلند می کند. فشار در سطح این سیاره معادل کمتر از ۱ درصد فشار جوّ زمین در سطح دریا است. چشم انداز سطحی این سیاره دشتی خاکی و سرخ با گدازه های فرسایش یافته است. مریخ کلاهک های قطبی سفیدی، شامل آب یخ زده و دی اکسید کربن منجمد، دارد که با تغییر فصل ها پیش روی و عقب نشینی می کنند. مریخ دو قمر۴ کوچک، با نام فوبوس۵ و دیموس۶، دارد. چهار آتشفشان عظیم نزدیک استوای مریخ وجود دارد که بزرگ ترین آ ن ها قلۀ الیمپوس۷، با ۲۴ کیلومتر ارتفاع، قاعده ای به پهنای ۶۰۰ کیلومتر و دهانه ای با گشودگی ۶۵ کیلومتر، است. در شرق این چهار آتشفشان فلات مرتفعی قرار دارد که مجموعه ای از دره ها آن را قطع کرده است. این دره ها، که ولیز مارینریز۸ (وادی آبزیان) نام گرفته اند، ۴هزار کیلومتر طول، تا ۲۰۰ کیلومتر پهنا، و شش کیلومتر عمق دارند. این اشکال به ظاهر بر اثر گُسلش۹ و فرسایش۱۰ باد پدیدآمده اند. دمای ثبت شدۀ مریخ از منهای ۱۰۰ درجه تا صفر درجۀ سانتی گراد تغییر می کند. مریخ می تواند تا ۵۴.۷میلیون کیلومتری به زمین نزدیک شود. نخستین جسم ساخت بشر که بر گرد سیاره ای دیگر مدارپیمایی کرد مارینر ۹ بود. وایکینگ ۱ ۱۱ و وایکینگ ۲ ۱۲ نیز، با فرود بر مریخ، اطلاعات زیادی فراهم آوردند. بررسی های ۱۹۸۵ نشان داد که ممکن است در مریخ برای مأموریت های طولانی مدت کارکنان فضایی آب به اندازۀ کافی موجود باشد. در دسامبر ۱۹۹۶، مؤسسۀ ملی هوافضای امریکا (ناسا)۱۳ جست وجوگر مریخ۱۴ را پرتاب کرد که در ژوئیۀ ۱۹۹۷ فرود موفقیت آمیزی در دشت سیلابی آرس والیز۱۵ مریخ داشت. عکس های ارسالیِ جست وجوگر مریخ این سیاره را زنگ زده نشان می داد. ناسا با اعلام این موضوع در ژوئیۀ ۱۹۹۷ اظهار داشت که نیروهایی اَبَرفرسایشی، به سبب وجود اکسید آهن، در کار فرسایش سنگ های سطحی است. دانشمندان ایالات متحد در ماه مه ۱۹۹۷ اعلام کردند که مریخ به طور فزاینده ای سرد و ابری می شود. تصاویر دریافتی از تلسکوپ فضایی هابل۱۶ نشان می داد که توفان هایی از غبار مناطقی از سیاره را پوشانده است که در اوایل قرن به صورت نقوش تیره ای دیده می شدند. ازجملۀ این مناطق، بخشی به بزرگی ایالت کالیفرنیای امریکا است. نقشه بردار سراسری۱۷ که در ۷ نوامبر ۱۹۹۶ پرتاب شد، در سپتامبر ۱۹۹۷ به مدار مریخ رسید. داده های آن نشان داد که میدان مغناطیسی مریخ تنها یک هشتصدم میدان مغناطیسی زمین است. در فوریۀ ۱۹۹۹، این فضاپیما در مدار خود برای نقشه برداری از سطح سیاره مستقر شد. ناسا مدارپیمای آب و هوای مریخ۱۸ را در دسامبر ۱۹۹۸، برای دیدبانی آب و هوای مریخ، از کیپ کاناورال۱۹ فلوریدا۲۰ به فضا پرتاب کرد. قرار بود که این فضاپیما در سپتامبر ۱۹۹۹ به مقصد پیش بینی شده برسد. اما خطایی در اندازه گیری باعث شد که این کاوشگر به سبب پرواز بسیار نزدیک به مریخ متلاشی شود. مقامات رسمی ناسا اعلام کردند که علت شکست سفینه استفاده از «اندازه گیری های انگلیسی» به جای دستگاه متری بوده است. کارکنان لاکهید مارتین اَستروناوتیکس۲۱ در کلرادو۲۲ داده های شتاب را برحسب پوند نیرو عرضه کردند، اما ناوبران ناسا در آزمایشگاه پیش رانش جت، اعداد را برحسب نیوتون در دستگاه متری محاسبه می کردند. در نوامبر ۱۹۹۸، طرح مارس اکسپرس۲۳ آژانس فضایی اروپا به تصویب رسید و بنابه برنامۀ زمان بندی پرتاب آن در ۲۰۰۳ صورت گرفت. از این کاوشگر برای نقشه برداری راداری از منابع احتمالی آب زیرزمینی، و همچنین حمل فرودگرِ بیگل ۲ ۲۴ برای نمونه برداری از خاک استفاده شد. در ژانویۀ ۱۹۹۹، ناسا فرودگر قطبی مریخ۲۵ را پرتاب کرد که برای جست وجوی یخ با کمک بیل مکانیکی و فرستادن صدا با استفاده از میکروفون الحاقی طراحی شده بود. این فضاپیما طبق برنامۀ زمان بندی شده به نزدیکی مریخ رسید، اما در دسامبر ۱۹۹۹، ظاهراً براثر سقوط یا حریق منهدم شد و مأموریت ۱۶۵میلیون دلاری آن پایان یافت؛ این امر انتقاداتی را علیه برنامۀ اکتشاف مریخ در ناسا برانگیخت. در ژوئیۀ سال ۲۰۰۰، ناسا طرح های خود را برای فرود روبات گشت زن و هدایت شوندۀ دیگری در مریخ، بعد از موفقیت ساجورنر۲۶ در ۱۹۹۷، اعلام کرد. گشت زن شش چرخ اخیر هفت برابر سنگین تر از ساجورنر بود و پرتاب آن برای ژوئیۀ ۲۰۰۳ برنامه ریزی شد. این گشت زن شواهد زمین شناختی وجود آب در مریخ را جست وجو کرد. در ماه مه ۲۰۰۱، مدیر ناسا پیش بینی کرد که پرواز سرنشین دار به مریخ در بیست سال آینده صورت خواهد گرفت. در دسامبر سال ۲۰۰۰، دانشمندی از نیوزیلند فاش ساخت که توانسته است انواعی از سبزی را در خاک به دست آمده از شهاب سنگ های مریخ پرورش دهد و آن ها بهتر از سبزی های پرورش یافته در خاک مزارع نیوزیلند رشد کرده اند. کار او این نظر را تقویت می کند که نوع بشر می تواند موفق به بهره برداری از منابع سیاره های دیگر شود.SunVenusEarthsatellitePhobosDeimosOlympus MonsValles MarinerisfaultingerosionViking 1Viking 2US National Aeronautics and Space Administration (NASA)Mars PathfinderAres VallisHubble Space TelescopeGlobal SurveyorMars Climate OrbiterCape CanaveralFloridaLockheed Martin AstronauticsColoradoMars ExpressBeagle 2Mars Polar LanderSojourner

مریخ (نشریه). مِریخ (نشریه)
ماهنامۀ نظامی، علمی، خبری، چاپ تهران. نخستین شماره، به مدیریت محمدحسن خان صنیع الدوله (اعتمادالسلطنه)، پنجم محرم ۱۲۹۶ با چاپ سنگی منتشر شد. در مجموع هجده شماره و آخرین شماره در ۱۶ جمادی الثانی ۱۲۹۷ منتشر شد. ویژۀ خبرهای نظامی روزگار ناصرالدین شاه بود. اللهیار آجودان باشی خبررسانِ فعال این نشریه بود. در آن، پاورقی نیز چاپ می شد. در هر شماره، فهرست مندرجات آن را زیر سرلوحه می آوردند. نام گذاری این نشریه تقلیدی از فرهنگ اروپایی بود؛ مریخ (مارس) الهۀ جنگ در میان رومیان کهن بوده است.

جدول کلمات

بهرام

پیشنهاد کاربران

اگه فکر میکنی بچه ات خیلی نابغه؛ بفرستش مریخ!
اینجا چگار میکنه؟
مریخ: همتای پارسی این واژه ی عربی، اینهاست:
بهرام،
وهرام vahrAm ( مانوی ) ،
ویشگن vishgan ( سغدی: ویشغن vishaqn ) .
واژه مریخ
معادل ابجد 850
تعداد حروف 4
تلفظ merrix
نقش دستوری اسم
ترکیب ( اسم ) [عربی] ( نجوم )
مختصات ( مِ رِّ ) [ ع . ] ( اِ. )
آواشناسی merrix
الگوی تکیه WS
شمارگان هجا 2
...
[مشاهده متن کامل]

منبع لغت نامه دهخدا
فرهنگ فارسی عمید
فرهنگ فارسی معین
فرهنگ واژه های سره
واژگان مترادف و متضاد

🌏 🪐 نام سیارات منظومه شمسی به همراه تصویر. . .
مریخ
تعدادی از واژگان علم نجوم به انگلیسی:
astronomy = علم نجوم
The solar system = منظومه شمسی
The sun = خورشید 🌞
Mercury = عطارد، تیر
Venus = زهره، ناهید
Earth = زمین 🌎
...
[مشاهده متن کامل]

Mars = مریخ، بهرام
Jupiter = مشتری، هرمز
Saturn = زحل، کیوان
Uranus = اورانوس
Neptune = نپتون
space = فضا
galaxy = کهکشان
orbit = مدار
meteorite = شهاب سنگ
comet = ستاره دنباله دار
asteroid = سیارک
asteroid belt = کمربند سیارک ها ( بین مریخ و مشتری )
meteor / shooting star / falling star = شهاب سنگی که در حال سوختن وارد اتمسفر زمین می شود
black hole = سیاه چاله
dark matter = ماده تاریک
gravity = جاذبه
axis = محور
star = ستاره
eclipse = خورشید گرفتگی، ماه گرفتگی
solar eclipse = خورشید گرفتگی
lunar eclipse = ماه گرفتگی
supernova = سوپرنوا، ابرنواختر
the Big Bang = بیگ بنگ
constellation = صورت فلکی
cosmology = کیهان شناسی
dwarf planet = سیاره کوتوله
light year = سال نوری
terrestrial = زمینی، خاکی
celestial = آسمانی
extraterrestrial = فرازمینی

سیاره سرخ
مریخ کلمه ای تورکی است و ساکنان مریخ تورک هستند و به زبان تورکی صحبت می کنند
بهرام.
برای یادسپاری بهترِ برابری مریخ با بهرام می توان شعر معروف خیام را اینگونه خواند:
مریخ که گور می گرفت همه عمر
دیدی که چگونه گور مریخ گرفت
یا
می توان فرض کرد بهرام ( یک ایرانی ) از سفینه فضایی در مریخ پیدا شده در همین حال گورخری می بیند و بهرامی که به شکار عادت کرده بود و ترک عادت برایش سخت، بدون لباس مخصوص در پی گور برمی آیدو. . . . . ( بقیه داستان و تصورسازی با شما )
...
[مشاهده متن کامل]

بهرام، مارس، آهن، پولاد
Mars

بپرس