مجلس بریتانیا

پیشنهاد کاربران

مجلس بریتانیا یا مجلس پادشاهی متحد بریتانیای کبیر و ایرلند شمالی ( به انگلیسی: Parliament of the United Kingdom ) ، بالاترین نهاد قانون گذاری در بریتانیای کبیر و سرزمین های فرادریایی آن است. این مجلس به تنهایی حق قانونی حکومت به سایر نواحی را دارد. بالاترین مقام در این مجلس پادشاه چارلز سوم است، گرچه این مقام تشریفاتی است و پادشاه از فعالیت سیاسی و هرگونه دخالت یا تصمیم گیری در امور کشوری منع شده است.
...
[مشاهده متن کامل]

مجلس بریتانیا از دو مجلس تشکیل شده است که عبارت انداز: مجلس عوام و مجلس اعیان.
مجلس عوام شامل نمایندگانی است که اعضای آن هر ۵ سال یک بار به طور مردم سالارانه از سوی مردم انتخاب می شوند. مجلس اعیان شامل روحانیون بلندپایه و لُردها است؛ به طور کلی اعضای مجلس اعیان توسط مردم انتخاب نمی شوند.
این دو مجلس در تالارهای متفاوت در کاخ وست مینستر واقع در وست مینستر در لندن تشکیل جلسه می دهند. برای این تالارها نام «خانهٔ مجلس» نیز استفاده می شود.
یکی از ویژگی های نظام دموکراسی مجلسی در بریتانیا، وجود رابطه تنگاتنگ میان قوه مجریه و قوه مقننه است: اعضای دولت، کابینه و هیئت وزیران از میان نمایندگان مجلس انتخاب می شوند و نخست وزیر نیز خود یکی از نمایندگان مجلس عوام و رهبر حزب اکثریت است.
ریشه مجلس کنونی در شوراهای آغاز سده های میانه بوده است. این شوراها وظیفه رایزنی حکومتی را بر عهده داشتند. به طور نظری، قدرت اصلی قانون گذاری در دست «پادشاه حاضر در مجلس» است، ولی در زمان معاصر، قدرت واقعی به مجلس عوام واگذار شده و پادشاه معمولاً طبق توصیه نخست وزیر عمل می کند و قدرت مجلس اعیان نیز محدود شده است.
مجلس بریتانیا گاه به عنوان «مادر مجالس» نیز نامیده می شود زیرا ارگان های قانون گذاری بسیاری از کشورها به ویژه کشورهای همسود از روی الگوی آن تشکیل شده است. مجلس بریتانیا همچنین بزرگ ترین ارگان قانون گذاری انگلیسی زبان در جهان است.
مجلس بریتانیا بالاترین مرجع قانون گذاری در بریتانیای کبیر است. این مجلس از دو بخش مجلس عوام و مجلس اعیان تشکیل شده که هر یک در سالن های ویژهٔ خود در کاخ وست مینستر تشکیل جلسه می دهند. مجلس عوام مهم ترین مجلس در مجلس است، اما هر دو مجلس مسئول وضع قوانین و مباحثه در مورد سیاست ها هستند.
پس از برگزاری انتخابات سراسری، مجلس عوام با ۶۵۰ نماینده منتخب تشکیل جلسه می دهد. تقریباً تمامی این ۶۵۰ نفر نمایندگان احزاب سیاسی گوناگون هستند و هر یک حوزه انتخابیه خاصی را نمایندگی می کنند. وظیفه مجلس عوام به بحث گذاشتن سیاست ها و قوانین کشور است. به علت تقسیم بندی سیاسی در داخل بریتانیای کبیر و همچنین عضویت این کشور در اتحادیه اروپا، بررسی برخی از سیاست ها و قوانین به مجالس محلی در اسکاتلند، ویلز و ایرلند شمالی واگذار می گردد، و برخی از قوانین هم در مجلس اروپا بررسی و تصویب می گردد.

مجلس بریتانیامجلس بریتانیامجلس بریتانیامجلس بریتانیامجلس بریتانیامجلس بریتانیا
منابع• https://fa.wikipedia.org/wiki/مجلس_بریتانیا

بپرس