قنبرباغی

لغت نامه دهخدا

قنبرباغی. [ قَم ْ ] ( اِخ ) دهی است از دهستان مرکزی بخش صفی آباد شهرستان سبزوار، واقع در 7هزارگزی شمال خاوری صفی آباد و 8هزارگزی خاور راه اتومبیل رو صفی آباد. موقع جغرافیایی آن کوهستانی و معتدل است. سکنه آن 1536 تن است. آب آن از قنات و محصول آن غلات ، پنبه ، زیره ، میوه جات و شغل اهالی زراعت و کرباس بافی و شال بافی است.راه مالرو دارد. ( از فرهنگ جغرافیایی ایران ج 9 ).

فرهنگ فارسی

دهی از دهستان مرکزی بخش صفی آباد شهرستان سبزوار واقع در ۷ هزار گزی شمال خاوری صفی آباد و ۸ هزار گزی خاور راه اتومبیل رو صفی آباد - موقع جغرافیایی آن کوهستانی و معتدل است - آب آن از قنات و محصول آن غلات پنبه زیره میوجات و شغل اهالی زراعت و کرباس و شال بافی است - راه مالرو دارد .

دانشنامه عمومی

قنبرباغی، روستایی در دهستان دهنه شیرین بخش مرکزی شهرستان بام و صفی آباد در استان خراسان شمالی ایران است.
غار باستانی ساسانی یرقستان در جوار این روستا و روستای گسگ است
کوه یارمجا با ارتفاع ۲۲۹۳ متر در شمال شرقو شمال غرب، کوه شاه حسن با ارتفاع ۲۲۲۱ متر در شمال شرق و کوه آمن نرد با ارتفاع ۲۰۸۱ متر در شمال واقع شده اند. در بسیاری از منابع قدیم رشته کوه های متصل به شاه جهان را جهان ارغیان نیز نامیده اند. شایان ذکر است که در منطقه بام به شاه جهان و در صفی آباد به جهان ارغیان معروف است. [ نیازمند منبع]
قالی بافی، گلیم بافی، جاجیم، چارقد دوزی،
منابع مالی منطقه بیشتر به دامداری و کشاورزی وابسته است. در کشاورزی بیشتر به گندم، جو، یونجه، بادام، انگور، زیره، انگور، هندوانه، چقندرقند، نخود، زعفران، پنبه، بادام، پسته، گردو، سیب، آلوزرد، پرورش قارچ
مراسم سوگواری اباعبدالله و همچنین شبیه خوانی این روستا در روستاهای منطقه و شهرهای دیگر زبان زد خواص و عام است. مراسم باران خواهی، مراسم بخت گشایی، یورو یاوری، چهارشنبه سوری، آتش افروزی، کوزه شکنی، ملقه زدن، شال انداختن.
بر پایه سرشماری عمومی نفوس و مسکن در سال ۱۳۹۵، جمعیت این روستا برابر با ۷۰۴ نفر ( ۲۴۵ خانوار ) بوده است. [ ۱]
عکس قنبرباغی
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران

بپرس