فر اشپزی

دانشنامه عمومی

فر آشپزی. فر آشپزی ( در پارسی باستان: فِرن ) یا تاوَن گونه ای کوره یا اجاق دربسته برای گرمایش، پخت وپز یا خشک کردن است. کاربرد اصلی آن در آشپزخانه ها و کوزه گری است. فر گازی و فر برقی دو نوع مدرن فر می باشند. تاونی که برای حرارت دادن یا در کارهای صنعتی از آن ها استفاده می شود کوره یا تاون صنعتی نامیده می شوند. تاون معمولی یکی از لوازم آشپزی است؛ که معمولاً برای پختن، داغ کردن، کبابی کردن، سرخ کردن یا گرم کردن خوراک و غذا بکار می رود. از تاون معمولاً برای درست کردن گوشت، نان های پخته، کیک یا دسرها بهره می گیرند. امروزه فرهای کانوکشن که حرارت را با توجه به فنهای که داخل فر تعبیه شده است به سمت غذا هدایت کرده و در زمان و دمای کمتری عمل پخت را انجام می دهد.
واژه «تاون» از ترکیب تاو ( تاب ) و - َن ( پسوند اسم ابزارساز ) ساخته شده است و از برابرنهاده های فرهنگستان زبان و ادب فارسی است. واژگان کهن سوزن، روزن، نهنبن، پرویزن[ ۱] ، میهن و واژه نوساخته پوشن نیز به همین روش ساخته شده اند.
عکس فر آشپزیعکس فر آشپزیعکس فر آشپزیعکس فر آشپزی
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران

بپرس