علی رضایی

لغت نامه دهخدا

علی رضایی. [ ع َ ی ِ رِ ] ( اِخ ) ابن محمد رومی ، مشهور به رضایی. ادیب و شاعر و فقیه بود.وی در قسطنطنیه متولد شد و عهده دار امر قضاء در مصرگردید و در بیست وهشتم صفر سال 1039 هَ. ق. درگذشت.او راست : 1 - ادل الخیرات فی الادعیة. 2 - الشهاب بطردالذباب. 3 - مختصر خریدةالقصر و جریدة اهل العصر فی تراجم الشعراء، که آن را «عودالشباب » نامیده است. 4 - نقدالسائل فی جواب المسائل من الفتوی ( یا نقدالمسائل فی جواب السائل ). ( از معجم المؤلفین ) ( از الاعلام زرکلی ). صاحب معجم المؤلفین به مآخذ ذیل نیز اشاره کرده است : خلاصةالاثر محیی ج 3 ص 187. کشف الظنون حاجی خلیفه ص 702 و سایر صفحات. فهرس الخدیویة ج 3 ص 144 و ج 4 ص 286. الکشاف اسعد طلس ص 80. هدیةالعارفین بغدادی ج 1 ص 755.

دانشنامه اسلامی

[ویکی فقه] علی رضایی فرزند میرزا محمدرضا یکی از سیاسیون و تجار عصر پهلوی بود.
علی رضایی در سال ۱۲۹۸ش در تهران متولد شد. پدرش حاج میرزا محمدرضا معروف به سلدوز از تجار بسیار معتبر سبزوار بود و میزان دارائی وی در آن ایام از سه میلیون ریال تجاوز می کرد. گذشته از این که تاجر و ملاک بود، در کمک به مردم نیز ید طولائی داشت. پس از چندین ازدواج در اواخر عمر از خانواده ی محترمی در تهران زنی گرفت و صاحب چند فرزند شد؛ ولی قبل از آن که بچه ها به سن رشد برسند، درگذشت و پس از چندی همسر جوان او به عقد و ازدواج حاج محمدتقی اسکوئی درآمد و در حقیقت این شخص اطفال حاج محمدرضا را بزرگ کرده و واقعا در حق آن ها پدری نمود.
رضایی بازار کار
علی چندی در سبزوار تحصیل کرد و پس از آنکه به سن رشد رسید، وارد بازار سبزوار شد و کار تجارت را دنبال کرد.با عنایت به حسن شهرت پدرش و تلاش و ذوقی که از خود به اثبات رسانده بود، موجب شد همه او را در کار کمک و مساعدت نمایند و به همین دلیل خیلی زود کارش رونق گرفته و املاک تازه ای خریداری کرد. علاوه بر آن معادن متعددی از دولت اجاره کرد و بعد حجره خود را به تهران انتقال داده وارد معاملات واردات آهن شد و تدریجا در بازار تهران اسم و رسمی پیدا کرد و با محافل سیاسی و تجاری ارتباط یافت.
کاندیدای مجلس
در دوره ی هیجدهم، کاندیدای نمایندگی مجلس از سبزوار شد؛ ولی کرسی وکالت را به برادر کوچکتر از خود به نام محمود سپرد تا سنگری هم در مجلس شورای ملی داشته باشند. در انتخابات دوره ی نوزدهم، هم چنان کرسی وکالت سبزوار متعلق به او بود. این بار برادر دیگر خود را که در آمریکا مشغول تحصیل بود، به تهران حاضر نموده، با تهیه مقدمات، او را به پارلمان فرستاد. در دوره بیستم نیز شغل وکالت نصیب برادرش شد. علی رضائی برای خود تشکیلات اقتصادی وسیعی داشت و هم چنین در دستگاه وسیع خود بسیاری از سیاستمداران بزرگ کشور را ارتزاق می نمود که از آن جمله جمشید آموزگار بود. «جمشید آموزگار به سهمی نامرئی که در تشکیلات وسیع علی رضائی داشت، قانع بود. او با خشکی و دوری گرفتن از فساد می کوشید تا همچنان نامزد نخست وزیری باقی بماند. »
بانک خصوصی
...

پیشنهاد کاربران

بپرس