علم الاخلاق الی نیقوماخوس

دانشنامه اسلامی

[ویکی نور] «علم الاخلاق الی نیقوماخوس» از مهمترین کتاب های ارسطو در علم اخلاق است که نزد دانشمندان اسلامی، به «نیقوماخیا» و «نیقوماخیه» معروف بوده است. (دایره المعارف برزگ اسلامی)
اصل کتاب به زبان یونانی و قبل از سال 322ق م نوشته شده است. این اثر توسط احمد لطفی السید، به عربی ترجمه شده است. (مقدمه کتاب)
اهمیت و تأثیر این اثر را در نوشته های اسلامی، هرجا که سخن از فضیلت، همچون حد وسط میان افراط و تفریط به میان می آید (در جنب تأثیر اندیشه افلاطون درباره فضایل چهارگانه حکمت، شجاعت، عفت و عدالت)، به روشنی می توان دید. (محمد حسن لطفی)
کتاب با مقدمه بارتلمی سانتهلیر (استاد فلسفه یونانی در کالج دی فرنس و وزیر خارجه فرانسه که این اثر را از یونانی به فرانسه ترجمه نموده است) آغاز و مطالب در دو جلد، در ده کتاب و هر کتاب در چندین بخش و فصل، در موضوعاتی همچون نیکبختی، فضیلت، فضایل اخلاقی و عقلی، دوستی، لذت و نیکبختی ارائه گردیده است.
ارسطو نخستین فیلسوفی می باشد که کوشیده است نظریه اخلاقی مدونی عرضه نماید. تا پیش از او، همه بحث های اخلاقی، به صورت جسته و گریخته و حاشیه ای بود، اما وی، نخستین کسی است که بحثی منسجم، در باب ماهیت سعادت، فضایل و راه دست یابی به آن را عرضه داشت.

پیشنهاد کاربران

بپرس