صنعا

/san~A/

لغت نامه دهخدا

صنعا. [ ص ُ عُل ْ لاه ] ( اِخ ) ابن ابراهیم مؤلف کشف الظنون نویسد: وی پس از سال 1050 هَ. ق. درگذشت. او راست : شرحی بر خمریه ابن فارض. ( کشف الظنون ذیل قصیده ابن فارض ).

فرهنگ فارسی

شهر و پایتخت کشور یمن در جنوب غربی شبه جزیره عربستان در ساحل شرقی بحر احمر . جمعیت آن متجاوز از ۲۵٠٠٠ تن و مرکز صدور قهوه است .

دانشنامه اسلامی

[ویکی الکتاب] ریشه کلمه:
صنع (۲۰ بار)

دانشنامه عمومی

صَنعاء پایتخت کشور یمن و پرجمعیت ترین شهر این کشور است. این شهر مرکز استان صَنعاء است.
جمعیت شهر صنعا در سال ۲۰۰۰ میلادی برابر با ۱٬۳۰۳٬۰۰۰ نفر بوده است.
صنعا در دل بخش کوهستانی یمن قرار گرفته و بلندای آن از سطح دریا ۲۲۰۰ متر است. پیرامون صنعاء چندین کوه از جمله جبل نوقوم و ایبن قرار گرفته است.
صنعاء تا سال ۱۹۹۰ میلادی پایتخت یمن شمالی ( جمهوری عربی یمن ) بود پس از یکی شدن دو یمن به عنوان پایتخت یمن متحد برگزیده شد. صنعاء از شهرهای باستانی یمن است و از زمان دودمان سبا وجود داشته است. کهن ترین اشاره ها به وجود این شهر در سنگ نبشته هایی مربوط به سدهٔ یکم میلادی دیده شده است. گفته می شود که در آغاز سده ۶ میلادی صنعاء پایتخت پادشاهی حِمیَر بوده است. صنعاء همچنین به هنگام فرمانروایی شاه یوسف اثر ( یا ذو نُواس ) ، واپسین شاه حمیری پایتخت ولیعهد اتیوپیایی بود. پس از سال ۵۷۰ میلادی صنعاء مرکز ساتراپ نشین ایرانی یمن بود.
==
عکس صنعاعکس صنعاعکس صنعاعکس صنعاعکس صنعاعکس صنعا
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

دانشنامه آزاد فارسی

صَنْعا
نمایی از صنعا، یمن
نمایی از صنعا، یمن
نمایی از صنعا، یمن
نمایی از صنعا، یمن
نمایی از صنعا، یمن
(یا: صنعاء) پایتخت یمن، در جنوب غربی عربستان. به فاصلۀ ۳۲۰ کیلومتری شمال عدن. در ارتفاع ۲,۲۱۰ متری از سطح دریا واقع شده و جمعیت آن ۱,۷۲۸,۹۰۰ نفر است (۲۰۰۳). مساجد زیبا و معماری سنتی دارد. این شهر به دو بخش تقسیم شده است؛ بخش شرقی، یا شهر قدیمی، که محل تولید و فروش جواهرات، نقره جات، کالاهای چرمی و ابریشمی و قالی است. چندین مسجد نیز در این بخش واقع شده اند. بخش غربی عمدتاً مسکونی است. صنعا یکی از قدیمی ترین شهرهای مسکونی جهان است و از تاریخ تأسیس آن اطلاعی در دست نیست. بر طبق افسانه ها شِم، یکی از پسران نوح، آن را بنا کرده است. این شهر مرکز نخستین دولت حمیری ها بود. در دهۀ ۱۸۷۰ به اشغال امپراتوری عثمانی درآمد. پس از حملۀ حبشی ها به یمن و جنگ ایران و روم به سر این سرزمین، در تاریخ یمن اهمیت یافت. در حدود ۵۳۵م ابرهه صنعا را مقر حکومت خود قرار داد. باذان، حاکم ایرانی صنعا، در قرن ۱۰ ق/۶۳۱ م اسلام آورد و تمام سپاه ایرانیان و قبایل عرب به اسلام گرویدند و به این ترتیب اسلام در این سرزمین رواج یافت. بعدها صنعا به سبب دوری از مرکز خلافت اسلامی بین زیدیه و قرامطه دست به دست شد و آسیب فراوان دید. در ۱۹۱۸ با استقلال یمن، پایتخت رسمی این کشور شد.

پیشنهاد کاربران

ام الیمن. [ اُم ْ مُل ْ ی َ م َ ] ( اِخ ) صنعا پایتخت یمن. ( از منتهی الارب ) ( از ناظم الاطباء ) .
صنعا:�صنع ا ( این الف ممدوده یا الف و حمزه هستش در زبان عرب نشان تانیث یعنی مونث مجازی ) =آفرینش، ابداع، خلقت، ساخت، ساخته، صنعت

بپرس