صلوات شعبانیه

دانشنامه اسلامی

[ویکی شیعه] صلوات شعبانیه دعایی نقل شده از امام سجاد(ع) که مستحب است در هر روز ماه شعبان هنگام ظهر شرعی و نیز شب نیمه شعبان خوانده شود. مضمون اصلی این صلوات بیان جایگاه اهل بیت(ع) و تأکید بر ولایت ایشان است.
شیخ طوسی در مصباح المتهجد نقل کرده است که امام سجاد(ع) در هر روز ماه شعبان هنگام زوال و نیز در شب نیمه شعبان این صلوات را می خوانده است. کتاب های دیگر مثل اقبال الاعمال و جمال الاسبوع آن را از شیخ طوسی نقل کرده اند. آنچه در جمال الاسبوع نقل شده تفاوت هایی با سایر روایت ها دارد. در مفاتیح الجنان نیز این دعا در اعمال مشترکه ماه شعبان نقل شده است. و مولی احمد واعظ یزدی ( متوفی ۱۳۱۰ق ) کتابی به نام «شرح دعای شجرة النبوة» در شرح صلوات شعبانیه نوشته است و این کتاب مشتمل بر هشت هزار بیت شعر است.
در این دعا عبارت صلوات چندین بار تکرار شده است. خواننده این عبارات از خداوند می خواهد که درود خویش را بر حضرت محمد(ص) و خاندان او نازل کند. آنچه در صلوات شعبانیه آمده بیشتر تأکید بر جایگاه اهل بیت پیامبر(ص) و امامان شیعه است.

[ویکی اهل البیت] اعمال مشترکه ماه شعبان: چند امر است: هفتم در هر روز از شعبان در وقت زوال و در شب نیمه آن بخواند این صلوات مرویه از حضرت امام زین العابدین علیه السلام را:
اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَی مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ
خدایا درود فرست بر محمد و آلش
شَجَرَةِ النُّبُوَّةِ وَ مَوْضِعِ الرِّسَالَةِ وَ مُخْتَلَفِ الْمَلاَئِکَةِ وَ مَعْدِنِ الْعِلْمِ وَ أَهْلِ بَیْتِ الْوَحْیِ
که درخت نبوتند و محل رسالت و جایگاه رفت و آمد فرشتگان و معدن علم و حکمت و خاندان و حی اند
خدایا درود فرست بر محمد (ص) و آلش
الْفُلْکِ الْجَارِیَةِ فِی اللُّجَجِ الْغَامِرَةِ یَأْمَنُ مَنْ رَکِبَهَا وَ یَغْرَقُ مَنْ تَرَکَهَا

پیشنهاد کاربران

بپرس