صفی اباد

/safi~AbAd/

لغت نامه دهخدا

( صفی آباد ) صفی آباد. [ ص َ ] ( اِخ ) دهی است جزء دهستان مزدقاقچای بخش نوبران شهرستان ساوه. در 27هزارگزی جنوب خاوری نوبران 25هزارگزی راه عمومی. کوهستانی. سردسیر. سکنه 464 تن. آب آن از قنات و رودخانه مزدقان. محصولات آنجا غلات ، حبوبات ، بادام ، انگور، میوه جات ، پنبه. صنایع دستی قالیچه و جاجیم بافی و شغل اهالی زراعت و گله داری است. از راه شوسه ماشین میتوان برد. ( فرهنگ جغرافیائی ایران ج 1 ).

صفی آباد. [ص َ ] ( اِخ ) ده کوچکی است از بخش جعفرآباد شهرستان ساوه. سکنه آن 20 تن. ( فرهنگ جغرافیائی ایران ج 1 ).

صفی آباد. [ ص َ ] ( اِخ ) دهی است از دهستان کوهسارات بخش مینودشت شهرستان گرگان. در 22هزارگزی جنوب خاوری مینودشت و 2هزارگزی دوزین. کوهستانی. معتدل مالاریائی. سکنه 180 تن. آب آن از چشمه سار. محصولات آنجا غلات ، ارزن ، لبنیات ، ابریشم. شغل اهالی زراعت و گله داری و صنایع دستی زنان بافتن پارچه های ابریشمی و شال است. راه مالرو دارد. ( فرهنگ جغرافیائی ایران ج 3 ).

صفی آباد. [ ص َ ] ( اِخ ) دهی است از دهستان خالصه بخش مرکزی شهرستان کرمانشاهان. در 35هزارگزی شمال باختری کرمانشاه و در انتهای کوه خورین. دامنه. سردسیر. دارای 128 تن سکنه. آب آن از چاه و رازآور. محصول آنجا غلات ، حبوبات دیمی ، مختصر میوه جات ، لبنیات. شغل اهالی زراعت. راه مالرو دارد و در فصل خشکی اتومبیل میتوان برد. ( فرهنگ جغرافیائی ایران ج 5 ).

صفی آباد. [ ص َ ] ( اِخ ) دهی است از دهستان جوانرود بخش پاوه شهرستان سنندج. در 47هزارگزی جنوب خاور پاوه و 5هزارگزی جنوب باختر راه اتومبیل رو کرمانشاه به پاوه. کوهستانی. سردسیر. دارای 177 تن سکنه. آب آن ازچشمه. محصول آنجا غلات ، توتون ، لبنیات. شغل اهالی زراعت. راه مالرو دارد. ( فرهنگ جغرافیائی ایران ج 5 ).

صفی آباد. [ ص َ ] ( اِخ ) ده کوچکی است از دهستان زنگی آباد بخش مرکزی شهرستان کرمان. در 40هزارگزی شمال باختری کرمان و 5هزارگزی شمال راه فرعی زرند به کرمان. دارای 16 تن سکنه. ( فرهنگ جغرافیائی ایران ج 8 ).

صفی آباد. [ ص َ ] ( اِخ ) نام یکی از بخش های تابعه شهرستان سبزوار است که در شمال خاوری آن شهرستان واقع و حدود آن بدین شرح زیر است : از طرف شمال به کوه شاه جهان از جنوب به کوه طبس و اندقان از خاور به دهستان سلطان آباد و بخش سرولایت از شهرستان نیشابور از باختر به بخش اسفراین. موقعیت طبیعی سه دهستان بنام بام ، طبس ، صفی آباد در کوههای شاه جهان و کوه اندقان و طبس و کوههای صفی آباد واقع است. هوای آنها سردسیر است ، آب مزروعی آنان اغلب از رودخانه و چشمه سار تأمین می شود و دهستان حکم که در جلگه جوین واقع است ، هوای آن معتدل است. آب آن از قنوات می باشد. ساکنین دو دهستان صفی آباد از دهنه شورتا کوه شاه جهان از طوایف توپکانلو میباشند. ارتفاعات : رشته ارتفاعات شاه جهان که از شمال دهستان بام ازباختر بطرف خاور امتداد یافته در شمال بخش سرولایت بکوه نیشابور اتصال پیدا میکند این رشته دارای دره های عمیق و گدارهای متعدد است که راه آنها صعب العبور بوده به این جهت محل مناسبی برای دزدان و سارقین است. رشته دوم بنام کوه خرو در جنوب باختری دهستان بام از باختر بطرف خاور امتداد یافته کلیه قراء دهستان صفی آباد در مجاور این کوه میباشد. رشته سوم کوه طبس در شمال سبزوار از گدار نوده تا کوه الر امتداد دارد. رودخانه : دو رشته رودخانه بنام رود بام و صفی آباد که هر دوی آنها از کوههای باختری نیشابور سرچشمه گرفته و رود بام از شمال کوه خوراب و رود صفی آباد از شمال باختری صفی آباد از کلاته آقازاده عبور در 30 کیلومتری بند مهار با رود بام تلاقی پس از طی 10 کیلومتر در خاک جاجرم به رود جاجرم ملحق و از پشت کوه هرده گذشته در انتهای آن به شورکال متصل میشود. راه شوسه ای از سبزوار به جغتای و راه فرعی از حجت آباد تا بام اتصال دارد که کامیون ها از آن رفت و آمد مینمایند و راه دیگری از جنوب صفی آباد تا میان آباد مرکز بخش اسفراین احداث شده فقط در مواقع غیر بارانی کامیون ها از آن استفاده مینمایند. ( فرهنگ جغرافیائی ایران ج 9 ).بیشتر بخوانید ...

فرهنگ فارسی

( صفی آباد ) بخشی است تابع شهرستان سبزوار واقع در شمال شرقی آن شهرستان و آن محدود است از شمال بکوه شاه جهان از جنوب بکوه طبس و اندقان از مشرق بدهستان سلطان آباد بخش سر ولایت از شهرستان نیشابور از مغرب به بخش اسفراین .سه دهستان بنام بام طبس صفی آیاد در کوههای شاه جهان و کوه اندقان و طبس و کوههای صفی آباد واقع و هوای آنها سردسیر است . آب مزروعی آنها اغلب از رودخانه و چشمه سار تامین میشود هوای دهستان حکم که در جلگه جوین واقع است معتدل و آبش از قنوات است.ساکنان دو دهستان صفی آباد از دهنه شور تا کوه شاه جهان از طوایف توپکانلو میباشند . دو رود بنام رود بام ورود صفی آباد که هر دو از کوههای غربی نیشابور سرچشمه میگیرند در صفی آباد جریان دارد .رود بام هم از شمال کوه خوراب و رود صفی آباد از شمال غربی صفی آباد از کلاته آقا زاده عبور میکند و در ۳٠ کیلومتری بندمهار با رود بام تلاقی مینماید و پس از طی ۱٠ کیلومتر در خاک جاجرم برود جاجرم ماحق میشود و از پشت کوه هر ده گذشته در انتهای آن بشور کال متصل میگردد.سکنه آن ۱۶۳۶ تن است . محصول غلات خشکبار انواع میوه : شغل مردم کشاورزی و مالداری و قالی بافی است .
دهی از بخش ابرقو شهرستان یزد

دانشنامه عمومی

صفی آباد (بام و صفی آباد). صفی آباد، شهری در بخش مرکزی شهرستان بام و صفی آباد در استان خراسان شمالی ایران است. [ ۱] این شهر، مرکز شهرستان بام و صفی آباد است. [ ۲]
شهر صفی آباد مرکز شهرستان بام و صفی آباد در ۵۲ کیلومتری شمال شهر سبزوار و ۶۵ کیلومتری جنوب شرق شهر اسفراین و بین ۳۹ ۵۷ تا ۰۶ ۵۸ طول جغرافیای و ۳۵ ۳۶ تا ۵۵ ۳۶ عرض جغرافیای قرار گرفته است. این شهر از شمال به شهرستان فاروج از شرق دهستان دره یام ( خوشاب ) از جنوب به دهستان های رباط جز ( خوشاب ) و حکم آباد ( جوین ) و از غرب به دهستان آذری محدود می گردد. [ ۳]
نام این شهر به صورت ارغیان که بقایای آن در یک کیلومتری شمال شهر صفی آباد موجود بوده که به صورت مجموعه بنا و محوطه در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده است. موسی خورنی جغرافیدان ارمنی معاصر ساسانیان در معرفی قلمرو جغرافیایی ساسانیان می نویسد: سرزمین ایران در دوره ساسانی به چهار کوست ( ناحیه ) تقسیم می شد خراسان یکی از این کوست ها بود که بیست و شش ایالات داشت. یکی از این ایالات ها، اپرشهر یا همان نیوشاهپور بود. [ ۴] نیشابور نیز به نوبه خود دارای ۱۳ رستاق ( شهرک ) و ۴ تسوگ ( طسوج یا بخش ) بوده است و ارغیان، اسفراین، جوین و بیهق در زمره رستاق های سیزده گانه نیشابور بوده اند. [ ۵] در اواخر دوره ساسانی با ورود اسلام به ایران، روانیر مرکز ولایت ارغیان که از توابع نیشابور ذکر شده است. ولایت ارغیان در سال ۳۱ هجری در زمان حکومت عثمان بن عفان به دست عبدالله بن عامر فتح می شود. [ ۶] در قرن سوم هجری ابن رسته ( ۲۹۰ ه‍. ق ) ارغیان را یکی از ۱۳ رستاق تابع نیشابور دانسته[ ۷] کمی بعد از ابن رسته در قرون سوم و چهارم هجری و ابوعبدالله حاکم نیشابوری تعداد ولایت های نیشابور را ۱۲ عدد دانسته که عبارتند از: ولایت بیهق، ولایت جوین، ولایت اسفراین، ولایت خبوشان، ولایت ارغیان، ولایت پشت ، ولایت رخ، ولایت زوزن، ولایت خواف ، ولایت ازقند ، ولایت جام، ولایت باخرز و ولایت جاجرم[ ۸] و از ارغیان به صورت یک ولایت که به کثرت علما و کبار مشهورمی باشد یاد کرده است. [ ۹] به اذعان اکثر منابع یکی از مهم ترین مراکز تربیت مشاهیر و دانشمندان جهان اسلام در سده های سوم و چهارم هجری ولایت ارغیان بوده که از جمله آن ها می توان به ابو عمرو محمد بن احمد بن جعفر بن احمد بن سیار مؤذن ارغیانی، ابو عمره بن مسیب بن ابی عبدلله محمد بن مسیب بن اسحاق بن عبدلله بن اسماعیل بن ادریس ارغیان، ابواحمد ارغیانی و محمد بن المسیب اشاره کرد. [ ۱۰] در مورد موقعیت ولایت ارغیان در این دوره ( سده های سوم و چهارم ه‍. ق ) با استناد به نقشه ابن حوقل اینگونه برداشت می شود که روانیچ ( راونیز ) مرکز ارغیان بوده و حدود آن از شرق به نیشابور، از غرب به اسفراین، از جنوب به سبزوار و از شمال به نوقان می رسیده است. در همین دوره راه تجاری و ارتباطی اسفراین نیشابور از ارغیان می گذشته؛ و در مسیر عبور آن از سرزمین ارغیان، منابع به دو ایستگاه معقلی و راونیز اشاره کرده اند بطوریکه جیهانی در نیمه دوم سده چهارم هجری قمری نخستین ایستگاه راه اسفراین - ارغیان - نیشابور را منزلگاه معقلی ذکر کرده که در غرب منزلگاه دوم یعنی راونیز قرار داشته است. [ ۱۱]
عکس صفی آباد (بام و صفی آباد)عکس صفی آباد (بام و صفی آباد)عکس صفی آباد (بام و صفی آباد)عکس صفی آباد (بام و صفی آباد)عکس صفی آباد (بام و صفی آباد)عکس صفی آباد (بام و صفی آباد)

صفی آباد (خانمیرزا). صفی آباد، روستایی در دهستان خانمیرزا بخش مرکزی شهرستان خانمیرزا در استان چهارمحال و بختیاری ایران است.
بر پایه سرشماری عمومی نفوس و مسکن در سال ۱۳۹۵، جمعیت این روستا برابر با ۸۰ نفر ( ۲۵ خانوار ) بوده است. [ ۱]
عکس صفی آباد (خانمیرزا)

صفی آباد (دزفول). صفی آباد از شهرهای شهرستان دزفول در استان خوزستان است.
بر پایه سرشماری عمومی نفوس و مسکن در سال ۱۳۹۵ جمعیت این شهر ۹٬۸۷۹ نفر ( در ۲٬۸۹۴ خانوار ) بوده است. [ ۱]
مردم این شهر از لرهای بختیاری می باشند. و زبان لری دارند[ ۲]
این منطقه مدت کوتاهی پس از شکل گیری {{مرکز تحقیقات کشاورزی صفی آباد[ ۳] }} در سال ۱۳۵۴ ( احتمالاً ) توسط متخصصان آمریکایی و هلندی در دزفول بنا نهاده شد این شهر در ۱۲ کیلومتری جنوب دزفول و ۲ کیلومتری شمال شهر امام و ۱۷ کیلومتری شرق شوش واقع است. از اسامی گذشته این شهر می توان به کاووس، کوتیان، شریعتی و امام حسین اشاره کرد از مکانهای زیارتی این شهر نیز می توان به بقعه سید شهاب الدین محمد قائد معروف به پیر فراش اشاره کرد. این شهر از سرسبزترین شهرهای شمال خوزستان می باشد که حومه آن پوشیده از درختان آکالیپتوس و باغات مرکبات می باشد همچنین مزارع کشاورزی نیز جلب توجه می کند.
لغت نامه دهخدا کوتیان. ( اِخ ) دهی از دهستان بلوک شرقی است که در بخش مرکزی شهرستان دزفول واقع است و ۵۰۰ تن سکنه دارد. ( از فرهنگ جغرافیایی ایران ج ۶ ) .
علامه دهخدا در کتاب لغت نامه خویش به نقل از کتاب فرهنگ جغرافیایی ایران[ ۴] در مورد فراش این گونه می نویسد:[ ۵]
فراش دهی است از دهستان بلوک شرقی بخش مرکزی شهرستان دزفول، واقع در ۱۲هزارگزی جنوب دزفول و ده هزارگزی جنوب باختری شوسه، شوشتر به دزفول. ناحیه ای است واقع در دشت و گرمسیر که دارای ۱۵۰ تن سکنه است. از رودخانه مشروب می شود. محصولاتش غلات، برنج و کنجد است. اهالی به کشاورزی گذران می کنند. راه مالرو دارد. ساکنین از طایفه های ایل بختیاری هستند
مرکز تحقیقات کشاورزی صفی آباد پس از بررسی ها و مطالعات اولیه ای که در اراضی آبخور سد دز در سال ۱۳۳۹ آغاز شده بود، رسماً در سال ۱۳۴۲ در قلب اراضی ۱۲۵ هزار هکتاری شبکه آبیاری دز در شمال استان خوزستان افتتاح گردید. مساحت اولیه مرکز در بدو تأسیس ۳۴۰ هکتار بود که در سال ۱۳۵۵ به ۴۰۰ هکتار افزایش یافت. هدف اصلی مرکز تحقیق در جهت شناخت پتانسیل های کشاورزی و دامداری منطقه بود. شناسایی و کلاس بندی خاک های منطقه و تعیین قابلیتهای کشت آن ها و معرفی بسیاری از گیاهان زراعی که قبلاً در منطقه کشت نمی شد، تعیین نیاز آبی محصولات مختلف از زمرة وظایف مرکز بوده است. آموزش کشاورزان بطور هم زمان آغاز گردید و نیروهای متخصص با آخرین اطلاعات به روز نسبت به اجرای طرحهای تحقیقاتی و کاربردی اقدام نمودند.
عکس صفی آباد (دزفول)

صفی آباد (دشتستان). صفی آباد، روستایی است از توابع بخش مرکزی در شهرستان دشتستان استان بوشهر ایران. این روستا در ۷ کیلومتری روستای زیارت مرکز دهستان زیارت و در کنار رود حله واقع شده است. در مجاورت این روستا زیارتگاهی بنام محمد ترک قرار دارد که زیارتگاه اهالی این روستا و روستاهای مجاور است. نقشه این روستا حالت میدانگاهی دارد، بدینصورت که میدان مربع مستطیل بزرگی وسط روستاست و خانه های روستا در پیرامون این میدان قرار دارند.
این روستا در دهستان زیارت قرار داشته و بر اساس سرشماری سال ۱۳۸۵ جمعیت آن ۹۰نفر ( ۱۹خانوار ) می باشد. جمعیت این روستا زمانهای قبل بیشتر بود که بخش قابل توجهی از جمعیت روستا به شهر برازجان مرکز شهرستان دشتستان مهاجرت نموده اند.
عکس صفی آباد (دشتستان)

صفی آباد (زاوه). صفی آباد روستایی در دهستان صفائیه بخش مرکزی شهرستان زاوه استان خراسان رضوی ایران است. بر پایه سرشماری عمومی نفوس و مسکن در سال ۱۳۹۰ جمعیت این روستا ۴٬۵۹۸ نفر بوده است. [ ۱]
عکس صفی آباد (زاوه)عکس صفی آباد (زاوه)

صفی آباد (شهربابک). صفی آباد، روستایی از توابع بخش دهج شهرستان شهربابک در استان کرمان است. [ ۱]
این روستا در دهستان خبر قرار دارد و براساس سرشماری مرکز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۲۹ نفر ( ۱۰ خانوار ) بوده است. [ ۲]
عکس صفی آباد (شهربابک)

صفی آباد (قره چای). صفی آباد یک روستا در ایران است که در دهستان قره چای شهرستان ساوه واقع شده است. [ ۱] صفی آباد ۱۶ نفر جمعیت دارد.
عکس صفی آباد (قره چای)
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

دانشنامه آزاد فارسی

صفی آباد. صَفی آباد
شهری در استان خراسان شمالی، شهرستان اسفراین، و مرکز اداری بخش بام و صَفی آباد. با ارتفاع ۱,۲۲۰ متر، در منطقه ای کوهستانی در ۱۵۳ کیلومتری غرب شمالی مشهد و ۵۶ کیلومتری جنوب شرقی اسفراین، سر راه روستایی اسفراین به سلطان آباد قرار دارد. این شهر در کنار رودخانۀ گرماب و در دامنۀ کوه سنگاب واقع شده است. اقلیم این شهر معتدل و خشکو جمعیت آن۳,۲۴۰ نفر است (۱۳۸۵).

پیشنهاد کاربران

از بزرگان این شهر یاد کنید ونام ببرید و از طوایف قدیمی و اصلی این شهر نام ببرید مخصوصا از طایفه های قشر اصیل کوتیان نام ببرید ممنون
خیلی بهتر است نام صفی آباد به نام قبلی آن یعنی جهان ارغیان تغییر یابد. سپاس

بپرس