شعر الکمیت بن زید الاسدی

دانشنامه اسلامی

[ویکی نور] شعر الکمیت بن زید الاسدی مجموعه کامل اشعار کمیت بن زید اسدی است که توسط دکتر داود سلّوم در چهار مجلد گردآوری شده است. اهمیت و جایگاه شعر کمیت انگیزه تدوین کتاب بوده است. شیخ مفید در رساله خود که در معنای «مولی» نگاشته، می نویسد: «اشعار کمیت، از اشعاری است که در قرآن به آن ها استشهاد می شود و اهل علم بر فصاحت و شناختن لغت و سرآمد بودن در شعر و بزرگی در زبان آوری وی اتفاق نظر دارند.»
کتاب با مقدمه مؤلف در بیان زندگی نامه کمیت بن زید اسدی و شیوه وی در سرودن اشعار، آغاز گردیده است. متن کتاب در چهار جزء تدوین شده است: در جزء اول و دوم اشعار کمیت به ترتیب حروف الفبا ذکر شده است. در جلد سوم اشعاری که در نسبت آنها به کمیت اختلاف است به ترتیب حروف الفبا ذکر شده است. در جلد چهارم نیز «قصیده هاشمیات»، شروح هاشمیات در مصادر عربی قدیمی و مستدرک هاشمیات در مراجع ادب عرب ذکر شده است.
کمیت از صفات والایی برخوردار بوده که شخصیت او را متمایز نموده است. حافظ قرآن بودن، فقیه، خطیب، سخنور، شاعر، نسب شناس و آگاهی به لغت و اخبار عرب از آن جمله است. این ویژگی های برجسته، شخصیت وی را ممتاز و متمایز از دیگران ساخته و نشانه غنای محتوا و مضامین شعری او گردیده است.
دلیری او در ورود به عرصه پرخطر انتقاد از حکام جور، و نشر فضایل اهل بیت(ع)، در شعر وی مشهوده بوده و بدین سبب، پیوسته در تعقیبش بودند و او پیوسته در هجوم و گریز، موسی وار، به هدایت می پرداخته و در این راه، خانه به دوش بوده است.
سروده های وی، سرشار از روح حماسه و معنویت و فضیلت بوده و چونان درفشی افراشته، به حق فراخوانده و بی لیاقتی بنی امیه و ناشایستگی آنان را برای حکومت بر مسلمین مطرح می سازد.

[ویکی فقه] شعر الکمیت بن زید الاسدی (کتاب). «شعر الکمیت بن زید الاسدی» مجموعه کامل اشعار کمیت بن زید اسدی است که توسط دکتر داود سلوم در چهار مجلد گردآوری شده است. اهمیت و جایگاه شعر کمیت انگیزه تدوین کتاب بوده است.
شیخ مفید در رساله خود که در معنای «مولی» نگاشته، می نویسد: «اشعار کمیت، از اشعاری است که در قرآن به آن ها استشهاد می شود و اهل علم بر فصاحت و شناختن لغت و سرآمد بودن در شعر و بزرگی در زبان آوری وی اتفاق نظر دارند.»
ساختار کتاب
کتاب با مقدمه مؤلف در بیان زندگی نامه کمیت بن زید اسدی و شیوه وی در سرودن اشعار، آغاز گردیده است. متن کتاب در چهار جزء تدوین شده است: در جزء اول و دوم اشعار کمیت به ترتیب حروف الفبا ذکر شده است. در جلد سوم اشعاری که در نسبت آنها به کمیت اختلاف است به ترتیب حروف الفبا ذکر شده است. در جلد چهارم نیز « قصیده هاشمیات »، شروح هاشمیات در مصادر عربی قدیمی و مستدرک هاشمیات در مراجع ادب عرب ذکر شده است.
گزارش محتوا
کمیت از صفات والایی برخوردار بوده که شخصیت او را متمایز نموده است. حافظ قرآن بودن، فقیه، خطیب، سخنور، شاعر، نسب شناس و آگاهی به لغت و اخبار عرب از آن جمله است. این ویژگی های برجسته، شخصیت وی را ممتاز و متمایز از دیگران ساخته و نشانه غنای محتوا و مضامین شعری او گردیده است.دلیری او در ورود به عرصه پرخطر انتقاد از حکام جور ، و نشر فضایل اهل بیت علیه السّلام ، در شعر وی مشهوده بوده و بدین سبب، پیوسته در تعقیبش بودند و او پیوسته در هجوم و گریز، موسی وار، به هدایت می پرداخته و در این راه، خانه به دوش بوده است.سروده های وی، سرشار از روح حماسه و معنویت و فضیلت بوده و چونان درفشی افراشته، به حق فراخوانده و بی لیاقتی بنی امیه و ناشایستگی آنان را برای حکومت بر مسلمین مطرح می سازد.
← نظر جاحظ در باره کمیت
...

پیشنهاد کاربران

بپرس