شخصیت امام حسین

دانشنامه اسلامی

[ویکی فقه] شخصیت امام حسین (علیه السّلام) در میان مسلیمن از جایگاه خاصی برخوردار است. در بین مسلمانان که در مسائل اعتقادی و فقهی اختلافاتی دارند اما در یک موضوع اتفاق و وحدت نظر است و آن برتری اهل بیت (علیهم السّلام) از بعد علمی و معنوی است. یعنی خاندان رسول اللّه (صلی الله علیه و آله وسلّم) که امام حسین (علیه السّلام) یکی از اعضای این جمع است امتیازاتی دارند که هیچ کس غیر از آنان به این ویژگی ها آراسته نیستند.
در این مقاله نگاهی داریم به امام حسین (علیه السّلام) در قرآن و حدیث نبوی: بنا بر این در این قسمت با استناد به قرآن و حدیث بخشی از این امتیازات را مرور می کنیم:
← امام حسین در قرآن
در این زمینه روایات بسیاری در متون و منابع اهل سنت وارد شد ه است که چند نمونه آن را ذکر می کنیم:۱ ـ «ابو علیّ بن عثمان بن السکن الحافظ قال: ... عن انس بن الحارث قال: قال رسول اللّه صلی الله علیه و آله: «انّ ابنی هذا یقتل بارض من ارض العراق، فمن ادرکه منکم فلینصره، فقتل انس معه، یعنی مع الحسین بن علی علیهما السلام؛
شمس الدین ابی عبدالله محمد بن احمد بن ابی بکر بن فرح الانصاری القرطبی، التذکرة فی احوال الموتی وامور الآخرة، ۶۷۱ هجری، وهو من علماء اهل السنة والکتاب من دار الکتب العلمیة، بیروت لبنان، الطبعة الاولی ۱۹۸۵ م.
تاریخ جز برای امام حسین (علیه السّلام) به یاد ندارد که در لحظه به دنیا آمدن، گریه و عزا جای تبریک را گرفته باشد، و این هم از عجائب زندگی خاندان رسول اکرم (صلی الله علیه و آله وسلّم) است؛ چرا که به نقل از اسماء بنت عمیس آورده اند که گفت: در لحظه به دنیا آمدن حسین قابله فاطمه بودم، وقتی که به دنیا آمد او را نزد رسول خدا بردم، آن حضرت پس از اعتراض نسبت به رنگ پارچه ای که در آن پیچیده شده بود و تعویض آن و گفتن اذان و اقامه گریست، پرسیدم چرا گریه می کنید؟ فرمود: گروه ستمگران او را خواهند کشت، خداوند شفاعتم را به ایشان نرساند، ای اسماء این مطلب را فاطمه نشنود.
موفق بن احمد خوارزمی، مقتل خوارزمی، ج۱، ص۱۳۶
...

پیشنهاد کاربران

بپرس