سعداباد

لغت نامه دهخدا

( سعدآباد ) سعدآباد. [ س َ ] ( اِخ ) دهی جزء دهستان افشاریه ساوجبلاغ بخش کرج شهرستان تهران. دارای 332 تن سکنه است. آب از قنات و رود کردان و محصول آن غلات ، چغندرقند، لبنیات و انگور است. ( از فرهنگ جغرافیایی ایران ج 1 ).

سعدآباد. [ س َ ] ( اِخ ) جزء بخش شمیران شهرستان تهران تجریش و دربند و یکی از نقاط خوش آب و هوای کشور است. ( از فرهنگ جغرافیایی ایران ج 1 ).

سعدآباد. [ س َ ] ( اِخ ) دهی جزء دهستان ریکان بخش گرمسار شهرستان دماوند دارای 450 تن سکنه و آب آن از قنات و حبله رود است. محصول آن غلات ، پنبه ، بنشن ، انار و انجیر است. ( از فرهنگ جغرافیایی ایران ج 3 ).

سعدآباد. [ س َ ] ( اِخ ) ده بزرگی است زیر راه بخش برازجان شهرستان بوشهر. دارای 2296 تن سکنه است. آب آن از رودخانه دالکی تأمین میشود. محصول آن خرما و شغل اهالی باغبانی است. ( از فرهنگ جغرافیایی ایران ج 7 ).

سعدآباد. [س َ ] ( اِخ ) دهی از دهستان حومه بخش مرکزی شهرستان فسا. دارای 185 تن سکنه و آب آن از قنات است. محصول آن غلات و پنبه است. ( از فرهنگ جغرافیایی ایران ج 7 ).

سعدآباد. [ س َ ] ( اِخ ) دهی از دهستان سدن رستاق بخش مرکزی شهرستان گرگان. دارای 775 تن سکنه و آب آن از قنات است. محصول آن برنج ،غلات ، لبنیات است. ( از فرهنگ جغرافیایی ایران ج 3 ).

سعدآباد. [ س َ ] ( اِخ ) دهی از دهستان زیراستاق بخش مرکزی شهرستان شاهرود. دارای 550 تن سکنه و آب آن از دورشته قنات است. محصول آن غلات ، ارزن ، پنبه ، انواع میوه جات و صیفی است. ( از فرهنگ جغرافیایی ایران ج 3 ).

سعدآباد. [ س َ ] ( اِخ ) دهی از دهستان حومه بخش حومه شهرستان دامغان. دارای 110 تن سکنه است. آب آن از قنات و محصول آن غلات ، پسته ، انگور، پنبه و حبوبات است. ( از فرهنگ جغرافیایی ایران ج 3 ).

سعدآباد. [ س َ ] ( اِخ ) دهی از دهستان دربقاضی بخش حومه شهرستان نیشابور، دارای 334 تن سکنه و آب آن از قنات است. ( از فرهنگ جغرافیایی ایران ج 9 ).

سعدآباد. [ س َ ] ( اِخ ) دهی از دهستان عشق آباد بخش فدیشه شهرستان نیشابور دارای 140 تن سکنه و آب آن شور است. محصول آن غلات میباشد. ( از فرهنگ جغرافیایی ایران ج 9 ).

سعدآباد. [ س َ ] ( اِخ ) مرکز دهستان تکاب بخش نوخندان به دره گز و دارای 580 تن سکنه است. آب آن از قنات و محصول آن غلات و پنبه است. راه اتومبیل رو دارد. ( از فرهنگ جغرافیایی ایران ج 9 ).بیشتر بخوانید ...

فرهنگ فارسی

( سعد آباد ) جزو بخش شمیران شهرستان تهران و در شمال تجریش بین تجریش و دربند واقع و یکی از نقاط خوش آب و هوای شمیران است و کاخ ها و ابنیه ییلاقی دربار شاهنشاهی در آنجا قرار داشت یا عهدنامه سعد آباد . عهدنامه عدم تعرض میان ایران ترکیه افغانستان و عراق که در کاخ سعادت آباد منعقد شده ( ۱۷ تیرماه ۱۳۱۶ه.ش. ) . برای تامین و استقرار صلح و امنیت در خاور نزدیک کشورهای مذکور تصمیم گرفتند که عهدنامه ای بین خود منعقد سازند نمایندگان دول مذکور پیمانی مبنی بر عدم تعرض و تشیید روابط دوستانه تحت ده ماده تنظیم وامضا کردند و این عهدنامه در جلسه ۲۵ اسفند ۱۳۱۶ ه.ش. بتصویب مجلس شورای ملی رسید .
جزئ بخش شمیران شهرستان تهران تجریش دربند .

دانشنامه عمومی


سعدآباد (دشتستان). سَعدآباد شهری که مرکز بخش سعدآباد شهرستان دشتستان است.
این شهر ۸٬۲۴۸ نفر جمعیت دارد که یک رودخانه بنام شاپور از آن می گذرد.
سعدآباد از بخش های مهم شهرستان دشتستان است که در شمال این شهرستان واقع شده و وسعت آن ۱۰۰۰ کیلو متر مربع است که ۱۵/۳ درصد از دشتستان را شامل می شود. بخش سعدآباد از شمال و مشرق به استان فارس، از مغرب به بخش آبپخش و از جنوب به رودخانه دالکی محدود می شود. رودخانه های دالکی و شاهپور به ترتیب در سراسر مشرق و مغرب این بخش جریان دارن و پس از پیوستن به یکدیگر در محل دورودگاه به منطقه حالتی جزیره گونه می دهند. فاصله این شهر تا برازجان، مرکز شهرستان دشتستان ۲۴کیلومتر و تا بندر بوشهر، مرکزیت استان ۸۰ کیلومتر می باشد. سعدآباد بر روی طول جغرافیایی ۵۱ درجه و عرض جغرافیایی ۲۹ درجه قرار دارد. ارتفاع متوسط این منطقه حدود ۵۰ متر از سطح دریا می باشد. هوای منطقه از اواسط بهار تا پایان تابستان گرم و خشک و در فصل پاییز و زمستان معتدل و بهاری می باشد. بخش سعدآباد دارای ۱۷ روستای مسکونی، ده ها آبادی و ۲ دهستان وحدتیه و زیراه می باشد. عمده پوشش گیاهی سعدآباد از نو گیاهان گرمسیری نظیر درخت نخل، گز، کنار ( سدر ) و کهور می باشد. از لحاظ اقتصادی درآمد بیشتر مردم منطقه براساس کشاورزی و از فروش محصولات نخل، خرما و رطب می باشد. در بخش سعدآباد بر اساس آمار اداره آبیاری بیش از ۱۵۰۰۰۰۰ اصله نخل وجود دارد. سد شبانکاره که در سال ۱۳۱۹ خورشیدی بر رودخانه شاهپور در کنار شهر سعدآباد ساخته شده و سد سرقنات در نزدیکی روستای سرقنات از زیباترین مناظر منطقه هستند و از نظر آبیاری درختان خرما و اراضی کشاورزی نقش مهمی دارند.
این شهر در ابتدا به نام محمدآباد خوانده می شد، در سال ۱۳۰۸ قمری توسط اسماعیل خان شبانکاره ای به سعدآباد تغییر نام یافت. در آن زمان منطقه سعدآباد به قسمتی از تیول محمد حسن خان سعدالملک مافی بود و اسماعیل خان کارگزار او محسوب می شد. محمد حسن خان مافی برادر کوچک حسینقلی خان نظام السلطنه مافی بود که از سال ۱۳۰۵ – ۱۳۰۸ حکمران بوشهر و بنادر بود.
تصحیح:در اوائل سلطنت سلطان حسین صفوی شخصی بنام حاج محمد قطیف که اصالتاً اهل بحرین بود به دشتستان کوچ نموده و با ایل و تبار خود به حوالی سعداباد امروز رسید؛ و از آنجا که در کار کشاورزی مسلط بودو در کنار سعداباد رود شاهپور جریان داشت مسقط اراس خود را در پایین دست سعداباد قرار داد و شروع به احداث باغداری و کشاورزی نموده و یک جوی عظیم را که بعداً به نام پسراو جوی حاج مهدی نامیده شد بنا نهاد و این بعدها در زمان پسر او به اتمام رسید. وجه تسمیه محمدآباد بخاطر نام او محمد بوده و به همین خاطر کم کم روستای محمدآباد شکل گرفت؛ و او کم حاکم منطقه شد و در کل بلوک زیراه حکومت می کرد؛ و مباشر داشت. بعد از مرگ او قدرت به بدست دختران بازمانده اش رسید؛ و چند سالی دختران او با کمک مشاور بر منطقه حکومت کردند؛ ولی در مسافرتی که مباشر آن ها به اصفهان داشت اسناد مالکیت منطقه زیراه را جعل کرد. یا با ساخت و پاخت با مقامات بالاتر اخذ نمود؛ و چون دختران بازمانده از حاج محمد به خواسته او مبنی بر ازدواج تن نداده بودند، او بمرور خود را مالک و دختران را هم از میان برد. بعدها خوانین زیراه مدتی بر منطقه حکومت کردند و آنگاه نوبت به اسما عیل خان شبانکاره رسید که مالک بلا منازع محمدآباد و منطقه زیراه شد. اسما عیل خان بپاس احترام سعد الملک مافی که منطقه را در تیول داشت و وزیر نا صر الدین شاه بود محمدآباد را سعداباد نامید؛ و سعد الملک هم به همین جهت از دربار نشان سرهنگی برای اسماعیل خان گرفت.
عکس سعدآباد (دشتستان)

سعدآباد (زاوه). سعدآباد روستایی در دهستان صفائیه بخش مرکزی شهرستان زاوه استان خراسان رضوی ایران است. بر پایه سرشماری عمومی نفوس و مسکن در سال ۱۳۹۰ جمعیت این روستا ۵۸۱ نفر ( در ۱۸۱ خانوار ) بوده است. [ ۱]
عکس سعدآباد (زاوه)

سعدآباد (شاهرود). سعدآباد سعدآباد دهی از دهستان زیر استاق بخش مرکزی، در فاصله ی ۱۰ کیلومتری شرق شهر شاهرود است. کوه میرزا خور در شرق آن، کوه جعفر خان در جنوب شرقی روستا، کوه شکسته حسین آباد و تپه سم قلیچ در جنوب و جنوب غربی آن قرار دارد. رودخانه فصلی حصار در شمال آبادی ست. آبادی داری دو قلعه قدیمی می باشد. آب روستا از دو رشته قنات ( قنات سعد آباد که مبدأ آن خیابان امیریه و مظهر آن نزدیک آسیاب سعدآباد است. دارای شعبات فرعی ، بابا نوح، کلاته نو، و خواجه نا است . که به قنات خواجنا معروف می باشد ) است.
عمده محصولات آن غلات، ارزن، انواع میوه جات و صیفی و زعفران است. ( از فرهنگ جغرافیایی ایران ج ۳ ) [ ۱]
عکس سعدآباد (شاهرود)

سعدآباد (فسا). سعدآباد روستایی در دهستان صحرارود بخش مرکزی شهرستان فسا استان فارس ایران است
بر پایه سرشماری عمومی نفوس و مسکن در سال ۱۳۹۵ این روستا بدون جمعیت بوده است. [ ۱]
عکس سعدآباد (فسا)

سعدآباد (کرمان). سعدآباد روستایی در بخش جوشان شهرستان گلباف استان کرمان ایران است.
بر پایه سرشماری عمومی نفوس و مسکن در سال ۱۳۹۵ جمعیت این روستا ۱۵۰ نفر ( ۴۷خانوار ) بوده است. [ ۱]
عکس سعدآباد (کرمان)
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

دانشنامه آزاد فارسی

سعدآباد. سَعْدآباد
شهری در استان بوشهر، شهرستان دشتستان، و مرکز اداری بخش سعدآباد. با ارتفاعی حدود ۵۰ متر، در دشتی در ۵۹ کیلومتری شمال شرقی بندربوشهر و ۱۵ کیلومتری شمال غربی برازجان، سر راه دالکی به بندر گناوه، در ۵ کیلومتری شمال راه برازجان به بندرگناوه، قرار دارد. رودخانۀ شیرین از کنار این شهر می گذرد. اقلیم این شهر گرمِ مرطوب، از نظر بارندگی جزو نواحی خشک، و جمعیت آن ۷,۳۷۴ نفر است (۱۳۸۵).

پیشنهاد کاربران

بپرس