ری اباد

لغت نامه دهخدا

( ری آباد ) ری آباد. [ رَ ] ( اِخ ) دهی از بخش میامی شهرستان شاهرود. دارای 750 تن سکنه. آب آن از قنات. محصول عمده آنجا غلات و میوه و لبنیات و صنایع دستی زنان آنجا کرباس بافی است. ( از فرهنگ جغرافیایی ایران ج 3 ).

فرهنگ فارسی

( ری آباد ) ده از بخش میامی شهرستان شاهرود

دانشنامه عمومی

ری آباد. روستای ری آباد در دهستان کلاته های شرقی بخش مرکزی شهرستان میامی واقع شده است.
این روستا در قسمت جلگه ای و مسطح واقع شده است. از نظر موقعیت جغرافیایی ارتفاع از سطح دریا ۵۲ متر – طول جغرافیایی ۴۸و۵۵ –عرض جغرافیایی ۴۲و ۳۶ می باشد از نظر موقعیت از شمال با جاده آسفالته جاجرم و از جنوب به روستا پویه و گزه و از سمت شرق به روستای تاریخی جهان آباد و زمین های بایر و از طرف غرب نهایتاً تا فاصله ۲۳ کلیومتری به روستای جیلان محدود می شود. روستا در کنار محور شاهرود - میامی – جاجرم واقع شده است و فاصله تا شهر میامی ۵۰ کیلومتر است تا شاهرود ۱۲۰ کیلومتر و تا شهر دَرَق حدود 60 کیلومتر و تا مرکز استان یعنی سمنان حدود ۳۰۰ کیلومتر است.
پوشش گیاهی روستا شامل درمنه – تلو اسپند و حر می باشد.
از نظر وجه تسمیه نام قدیم روستا به گلپایگان مشهور بوده است که تدریجاً در طول زمان بنا بر اقوال تاریخی به ری آباد تغییر نام یافت. پیدایش روستا به قبل از اسلام باز می گردد و جمعیت کنونی روستا از ترکیب اقوام قدیمی و افراد غیر بومی که پی حوادث تاریخی به منطقه مهاجرت کرده اند تشکیل شده است. باغستان گودکلاته که در غرب روستا واقع شده می باشد این کلاته قدمتی حدود۲۰۰۰ دوهزار سال دارد.
از نظر فرهنگی مردم روستا دارای آداب و رسوم مشترک می باشند. زبان اهالی روستا فارسی و دین اسلام و مذهب شیعه می باشند.
شبکه اصلی ارتباطی روستا شمالی جنوبی در محور جاجرم میامی بوده و سایر دسترسی ها به صورت شرقی و غربی از آن منشعب می شود.
وسعت زراعت و باغداری اطراف روستا حدود ۲۰۰ هکتار می باشد. عمده کشت زراعت گندم – جو –پنبه - و یونجه ( طلای سبز ) هستند. محصولات باغداری که عمده آنها - انگور - انار - بادام - زردآلو و آلو هستند.
یک واحد مرغداری به ظرفیت ۱۰٫۰۰۰ ده هزار عددی در قسمت جنوبی روستا فعالیت دارد. در واحد دام ۲۰۰۰ دو هزار راس گوسفند موجود می باشد که از مراتع چرا روستا استفاده می برند. لازم است ذکر شود که در چند دهه گذشته ظرفیت دام روستا ۱۰ ده برابر وضعیت موجود بوده که کاهش دام به میزان ۲۰۰۰ راس به عوامل متعددی بر می گردد. منطقه کلاته های شرقی یکی از بهترین محیط برای دامداری در ایران می باشد
از نظر آب شرب روستا تحت پوشش آب و فاضلاب روستایی قرار دارد و آب کشاورزی روستا از قنات و چاه تأمین می شود
از آثار تاریخی روستا می توان به حمام قدیمی روستا اشاره کرد و برج های نیمه مخروبه که در گذشته برای محافظت روستا از حمله اشرار و راهزنان استفاده می شد. قدمتی این برج های نیمه مخروبه به حدود چند صد سال پیش می رسد. یکی از آثار گردشگری و تفریحی منطقه باغستان گود کلاته که در غرب روستا واقع شده می باشد این کلاته قدمتی حدود۲۰۰۰ دوهزار سال دارد.
عکس ری آباد
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران

بپرس