رنسانس بنگالی

دانشنامه عمومی

رنسانس بنگالی یا رنسانس بنگال، ( بنگالی: বাংলার নবজাগরণ بنگالی: বাংলার নবজাগরণ بنگالی: বাংলার নবজাগরণ بنگالی: বাংলার নবজাগরণ؛ Bānglār nabajāgaraān ) یک جنبش فرهنگی، اجتماعی، فکری و هنری در منطقه بنگال در بخش شرقی شبه قاره هند در دوره امپراتوری هند، از قرن نوزدهم تا اوایل قرن بیستم تحت سلطه هندوها بنگالی بود. [ ۱] می توان گفت که رنسانس بنگال با رجار رام موان روی ( ۱۸۷۵–۱۷۷۵ ) آغاز شده و با رابیندرانات تاگور ( ۱۹۴۱–۱۸۶۱ ) به پایان رسید، گرچه بسیاری از متفکران مانند ساتیاجیت رای ( ۱۹۲۱–۱۹۹۲ ) میراث فکری و خلاق منحصر به فردی داشته اند. [ ۲] بنگال قرن نوزدهم ترکیبی منحصر به فرد از اصلاح طلبان، محققان، بزرگان ادبیات، روزنامه نگاران، هواداران و دانشمندان میهنی بود که همگی به شکل تصویری از رنسانس شکل می گرفتند و گذار از «قرون وسطی» به «دوران مدرن» را ممکن ساختند. [ ۳]
در طول این دوره، بنگال شاهد بیداری فکری بود که در شانزدهم میلادی شبیه رنسانس در اروپا بود، گرچه اروپایی های آن دوره با چالش و نفوذ استعمار بیگانه مواجه نبودند. این جنبش ارتدوکسی های موجود، به خصوص در رابطه با زنان، ازدواج، سیستم پاداش، نظام کاستی و دین، مورد پرسش قرار گرفت. یکی از اولین جنبشهای اجتماعی که در طول این زمان ظهور کرد، جنبش جوان بنگال بود که عقل گرایی و بیخدایی را به عنوان مخرج مشترک رفتار مدنی در میان هندوها تحصیل کرده بود.
جنبش موازی اجتماعی و مذهبی Brahmo Samaj در طول این مدت توسعه یافت و بسیاری از رهبران رنسانس بنگال را در میان پیروان خود شمرد. [ ۴] اما در سال های پیش، برهمو سامه، مانند سایر نقاط جامعه، در دوران فئودالی - استعماری، هندواری را که تحت تأثیر روشنگری اروپایی ( و حامیان آن در هند، راج بریتانیا ) بود، نمی توانست تصور کند، هرچند ریشه های فکری آن را به Upanishads ردیابی کرد. نسخه آنها از هندوئیسم یا دینی جهانی ( شبیه به راماکریشنا ) است، گرچه از شیوه هایی مانند ساتی و چندبندی [ نیازمند منبع] که در جنبه های اجتماعی زندگی هندو افتاده بود، در نهایت یک اعتقاد یکجانبه غیرمستقیم سفت و سخت بود که در واقع کاملاً متمایز از ماهیت پلورالیسم و چند وجهی شیوه عمل مذهب هندو بود. رهبران آینده مانند Keshub Chunder Sen به همان اندازه از مسیح بودند که از برهما، کریشنا و بودا بودند. برخی از محققان بر این باورند که جنبش براهما سامیج هرگز از حمایت توده ها دست نیافت و محدود به نخبگان شد، گرچه جامعه هندو بیشتر برنامه های اصلاحات اجتماعی برهمو سامه را پذیرفت. همچنین باید اذعان کرد که بسیاری از برهموس بعداً نیز رهبران جنبش آزادی بودند.
عکس رنسانس بنگالیعکس رنسانس بنگالیعکس رنسانس بنگالیعکس رنسانس بنگالیعکس رنسانس بنگالیعکس رنسانس بنگالی
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران

بپرس