ذلک یوم الخروج دراسه حول ظهور الامام المهدی

دانشنامه اسلامی

[ویکی فقه] ذلک یوم الخروج دراسه حول ظهور الامام المهدی (کتاب). ذلک یوم الخروج دراسه حول ظهور الامام المهدی علیه السّلام اثر سیدحسین مدرسی می باشد. اثر، تحلیلی از اهداف، مبانی حکومت و قیام حضرت مهدی عجّل الله فرجه الشریف است.
در مقدمه، سوالاتی که در بین مسلمانان درباره شخصیت امام عصر عجّل الله فرجه الشریف ، نهضت و قیام او و سوالات دیگری که در این زمینه وجود دارد، مطرح و اثر به هدف پاسخ گویی به این سوالات نگارش یافته است.
ساختار کتاب
حقیقتی که مکاتب الهی بر آن همواره تاکید کرده و آن را تنها محدود به یک قوم و گوشه ای از جهان هستی مطرح ننموده اند، عبارت از تحقق یافتن حکومتی است که صالحان مدیریت آن را بر عهده دارند. ولقد کتبنا فی الزبور من بعدالذکر ان الارض یرثها عبادی الصالحون حکومتی که در آن عدل و داد برتری دارد و حق بطور آشکار در تمامی جهان حکم می راند. حال این سوال مطرح است که چطور و چه هنگام می توان بدین آرمان والای بشری جامه تحقق پوشاند؟ و مصلح و منجی و رهبری که این وعده الهی را محقق خواهد کرد، چه کسی است و دارای چه ویژگی هایی می باشد؟ مذاهب اسلامی تقریبا اتفاق نظر دارند که این منجی که در آخرالزمان به امر خدا قیام می کند، از نسل رسول خدا صلی الله علیه و آله وسلّم و فرزند فاطمه علیه السّلام است. مولف در ضمن هفت فصل به شناسایی این مصلح و منجی و چگونگی قیام و نشانه های ظهور او در آخرالزمان می پردازد.روش مولف در مستندسازی مطالب اثر بر قرآن کریم و احادیث و روایات وارده از معصومین علیهم السّلام که در جوامع روایی نقل شده است، تکیه دارد.
گزارش محتوا
نگارنده در فصل اول، با بررسی و تحلیل محتوایی احادیث و آیات قرآن به معرفی امام عصر عجّل الله فرجه الشریف ، خصوصیات و ویژگی های اخلاقی ایشان می پردازد. فصل دوم به بحث از مقام ولایت و امامت و ملاکات شناسایی امام علیه السّلام میثاق انبیاء با امام مهدی علیه السّلام پرداخته است. اندیشه مهدویت در عقیده شیعه در جایگاه رفیعی قرار دارد و با مفاهیم ارزشمندی؛ مانند انتظار، ظهور قیام و عدالت پیوند خورده است. نویسنده در فصل سوم به تحلیل جایگاه انتظار در فرهنگ شیعه در زوایای مختلف می پردازد. فصل چهارم به انقلاب حتمی که به دست امام عصر عجّل الله فرجه الشریف محقق خواهد شد و نشانه هایی که از این انقلاب در روایات مطرح و بیان شده است، ولی زمان آن دقیقتا مشخص نشده، پرداخته است. در فصل های بعدی به اهداف این انقلاب و نهضت، یاران آن و موضع گیری های مردم در زمان خروج امام زمان علیه السّلام پرداخته می شود.
گزارش وضعیت
...

[ویکی نور] ذلک یوم الخروج دراسه حول ظهور الامام المهدی(علیه السلام). ذلک یوم الخروج دراسه حول ظهور الامام المهدی(ع) اثر سیدحسین مدرسی می باشد.
اثر،تحلیلی از اهداف،مبانی حکومت و قیام حضرت مهدی(عج)است.
در مقدمه،سوالاتی که در بین مسلمانان درباره شخصیت امام عصر(عج)،نهضت و قیام او و سوالات دیگری که در این زمینه وجود دارد،مطرح و اثر به هدف پاسخ گویی به این سوالات نگارش یافته است.
حقیقتی که مکاتب الهی بر آن همواره تاکید کرده و آن را تنها محدود به یک قوم و گوشه ای از جهان هستی مطرح ننموده اند، عبارت از تحقق یافتن حکومتی است که صالحان مدیریت آن را بر عهده دارند. ولقد کتبنا فی الزبور من بعدالذکر انّ الارض یرثها عبادی الصالحون (انبیاء105/) حکومتی که در آن عدل و داد برتری دارد و حق بطور آشکار در تمامی جهان حکم می راند. حال این سوال مطرح است که چطور و چه هنگام می توان بدین آرمان والای بشری جامه تحقق پوشاند؟ و مصلح و منجی و رهبری که این وعده الهی را محقق خواهد کرد، چه کسی است و دارای چه ویژگی هایی می باشد؟ مذاهب اسلامی تقریباً اتفاق نظر دارند که این منجی که در آخرالزمان به امر خدا قیام می کند، از نسل رسول خدا(ص) و فرزند فاطمه(ع) است. مولف در ضمن هفت فصل به شناسایی این مصلح و منجی و چگونگی قیام و نشانه های ظهور او در آخرالزمان می پردازد.
روش مولف در مستندسازی مطالب اثر بر قرآن کریم و احادیث و روایات وارده از معصومین علیهم السلام که در جوامع روایی نقل شده است، تکیه دارد.

پیشنهاد کاربران

بپرس