دوین

لغت نامه دهخدا

دوین. [ دَ ] ( پسوند ) مزید مؤخر امکنه : سلطان دوین. سنگ دوین. شهر دوین. قرادوین. کافردوین. لله دوین. ( یادداشت مؤلف ).

دوین. [ دُ وَ ] ( ع ص مصغر ) مصغر دون یعنی اندکی فرومایه. ( ناظم الاطباء ). و رجوع به دون شود.

دوین. [ دُ ] ( اِخ ) شهری است به ارمینیه از آن شهر است نصراﷲ محدث ابن منصور و عبداﷲ محدث ابن رزین. ( منتهی الارب ). تووین یا دووین ازبلاد اسلامی نزدیک ایروان است. ( تاریخ اقبال ص 462 ).

دوین. [ دِ ] ( اِخ ) نام یکی از دهستانهای بخش شیروان شهرستان قوچان. آب آن از چشمه سار و قنوات است. این دهستان در شمال خاوری شیروان واقع است و دارای 6 آبادی است و مجموع نفوس آن 4176 تن است. ( از فرهنگ جغرافیایی ایران ج 9 ). دهی است به نیشابور. ( منتهی الارب ).

فرهنگ فارسی

مصغر دون یعنی اندکی فرومایه .

دانشنامه عمومی

دوین (بندرعباس). دِوین ( بندرعباس ) ، روستایی از توابع بخش فین شهرستان بندرعباس در استان هرمزگان ایران است.
این روستا در دهستان گهره قرار دارد و براساس سرشماری مرکز آمار ایران در سال ۱۳۸۵، جمعیت آن زیر سه خانوار بوده است.
عکس دوین (بندرعباس)

دوین (روستا). دوین ( به ارمنی: Դվին ) یک روستا در ارمنستان است که در استان آرارات واقع شده است. دوین در کیلومتری شمال آرتاشات، مرکز استان آرارات واقع شده است.
دوین ۷٫۴۶ کیلومترمربع مساحت و ۳٬۰۳۵ نفر جمعیت دارد و در ارتفاع متر بالاتر از سطح دریا قرار گرفته است.
عکس دوین (روستا)عکس دوین (روستا)عکس دوین (روستا)عکس دوین (روستا)

دوین (شهر باستانی). دوین ( به ارمنی: Դվին ) ( به یونانی: Δούβιος ) شهری باستانی است که در اوایل قرون وسطی پایتخت ارمنستان بوده است. دوین پایتخت ارمنستان در زمان حکومت ایرانیان ( ۶۵۰–۴۲۸ ) و اعراب ( ۸۸۴–۶۵۰ ) بوده است. بنیانگذاری آن به خسرو سوم کوچک پسر تیرداد چهارم نسب داده می شود. دوین بر ساحل رود آزاد یا گارنی واقع شده بود.
دوین مرکز امارت ارمینیه در زمان چیرگی عرب ها بر منطقه بود. عرب ها دوین را دَبیل می نامیدند. [ ۱]
عکس دوین (شهر باستانی)عکس دوین (شهر باستانی)عکس دوین (شهر باستانی)عکس دوین (شهر باستانی)عکس دوین (شهر باستانی)عکس دوین (شهر باستانی)

دوین (شیروان). دوین یک روستا در ایران است که در دهستان حومه ( شیروان ) واقع شده است. [ ۱] دوین ۱۳۱۰ نفر جمعیت دارد.
روستای دوین در ۱۸ کیلومتری جنوب شرقی شیروان واقع شده است. از شمال به جاده مشهد به شیروان و رودخانه اترک و از جنوب به روستای سرچشمه و از شرق به برزل آباد و از غرب به روستای ورگ محدود است. [ ۲]
دوین شهری باستانی که در ولایت خبوشان، ربع نیشابور، خراسان قرار داشته است.
در کتاب احسن التقاسیم نوشته شمس الدین مقدسی آمده است:
دوین شهری است از ولایت خبوشان، خوجان شهر بزرگتر و دارای بازار است و در آنسوی کوه قرار دارد و دوین که از خوجان کوچکتر است.
• تپه دوین
عکس دوین (شیروان)عکس دوین (شیروان)
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران

دوین نام دهستانی در شرق شهرستان شیروان ازتوابع خراسان شمالی که سابقا تا زمان قبل از حکومت قاجاریان شهر قوچان مرکز حکومت فرمانروایان بوده و ( ( دوین ) ) کنونی مرکز دیوان این شهر قلمداد میگردیده واینک متشکل
...
[مشاهده متن کامل]
از ۵ روستا به نامهای سرچشمه دوین حصار دوین محمدآباد دوین گنج آباد دوین وخود دوین میباشد که دارای چهار قنات ودوچشمه پرآب بوده و تا دهه شصت خورشیدی جمعیتی بالغ بر ۸۰۰۰ نفر را درخود جای داده بود که به دلیل خشکسالی وخشک شدن قنوات وچشمه ها که شریان اصلی این منطقه محسوب میگردید وهمچنین سو مدیریت مهاجرت از این دهستان به شهرها به شدت شروع وادامه یافت تا جایی که درحال حاظر به جرات میتوانم بگویم ۱۰۰۰ نفر ساکن باقی نمانده و به تبعه این بحران این منطقه حاصلخیز و غنی از فرهنگ وتمدن به یکی از بحرانی ترین، ویران ترین ، بی درآمدترین ونابهنجارترین سطح اجتماعی مناطق در سطح کشور مبدل شده که متاسفانه تا کنون هیچ مسئولی داد این ملت شریف و زحمت کش را جدی نگرفته و این خلع روزبروز دارد بیشتر و گسترده تر میشود .

پیشنهادروستای دوین میناب . به نقل قول از ریشسفیدان روستا . روستای دوین در قدیم خانه دیوها بوده بطوریکه هنوز آثار و قصیده های در این مورد نقل میشود

بپرس