حجت موجه

دانشنامه اسلامی

[ویکی نور] حجت موجه پاره ای از اختلاف نظرهای شیعه و اهل سنت در مهدویت، اثر فارسی مصطفی اسفندیاری، پژوهش و تحلیل اندیشه های فرق و مکاتب مختلف درباره مهدویت با تأکید بر بررسی موارد اختلاف شیعه و سنی است.
کتاب با مقدمه مؤلف آغاز شده و مطالب در شش فصل ارائه گردیده است.
نویسنده در خلال مباحث، ضمن یافتن مهم ترین اختلاف نظرهای شیعه و سنی درباره مهدویت، تلاش کرده پاسخ های دقیق، مستند و مستدلی را برای پرسش های موجود در این زمینه، از قبیل این که «آیا مهدی یک عنوان عام بوده و یا شخص معینی است؟»، «نام او و پدرش چیست؟»، «آیا متولد شده و یا در آینده به دنیا خواهد آمد؟» و... یافته و از ره گذر واکاوی در متون متواتر و صحیح دینی تاریخی، نتایج ارزشمندی به دست آورد.
وی به دنبال اثبات این است که از دیدگاه شیعه، مهدی موعود(عج) برای تداوم امر ولایت و امامت متولد شده و روزی به اذن خداوند ظهور خواهد کرد؛ اما سنیان معتقدند او در آینده متولد خواهد شد.
او ضمن بررسی مفاهیم مهدویت، مهدی، انتظار فرج، موعود و فوتوریسم، به مشترکات ادیان در این خصوص پرداخته و مبانی و مستندات قرآنی و روایی مهدویت را آورده است.

[ویکی فقه] حجت موجه (کتاب). «حجت موجه پاره ای از اختلاف نظرهای شیعه و اهل سنت در مهدویت»، اثر فارسی مصطفی اسفندیاری، پژوهش و تحلیل اندیشه های فرق و مکاتب مختلف درباره مهدویت با تاکید بر بررسی موارد اختلاف شیعه و سنی است.
کتاب با مقدمه مؤلف آغاز شده و مطالب در شش فصل ارائه گردیده است.نویسنده در خلال مباحث، ضمن یافتن مهم ترین اختلاف نظرهای شیعه و سنی درباره مهدویت، تلاش کرده پاسخ های دقیق، مستند و مستدلی را برای پرسش های موجود در این زمینه، از قبیل این که «آیا مهدی یک عنوان عام بوده و یا شخص معینی است؟»، «نام او و پدرش چیست؟»، «آیا متولد شده و یا در آینده به دنیا خواهد آمد؟» و... یافته و از ره گذر واکاوی در متون متواتر و صحیح دینی تاریخی، نتایج ارزشمندی به دست آورد.وی به دنبال اثبات این است که از دیدگاه شیعه، مهدی موعود عجّل الله فرجه الشریف برای تداوم امر ولایت و امامت متولد شده و روزی به اذن خداوند ظهور خواهد کرد؛ اما سنیان معتقدند او در آینده متولد خواهد شد.او ضمن بررسی مفاهیم مهدویت، مهدی، انتظار فرج، موعود و فوتوریسم، به مشترکات ادیان در این خصوص پرداخته و مبانی و مستندات قرآنی و روایی مهدویت را آورده است.وی ضمن دفاع از تواتر احادیث مهدویت، به ارائه دیدگاه های عالمان غیرشیعی پرداخته و موارد اختلاف آن ها را با مبانی شیعه مشخص کرده است. او سپس اثبات می کند که اندیشه مهدویت، از باورهای اصیل اسلامی است که در قرآن و سنت نبوی ریشه دارد.در فصل آخر که به منکران مهدویت اختصاص یافته، نگرش ابن خلدون و عبدالله بن زید آل محمود نقد شده است.کتاب، حاصل پایان نامه نویسنده در مقطع کارشناسی ارشد در رشته فلسفه و کلام اسلامی بوده و نکته قابل تامل آن، جمع بندی و نتیجه گیری در پایان هر فصل می باشد که به صورت خلاصه آورده شده است.
گزاش محتوا
مقدمه، ضمن توضیح واژگاه مهدی شخصیه و نوعیه، به برخی انگیزه های منکران مهدویت اشاره و آن ها را تشریح کرده است؛ از جمله: جهل و نادانی، انگیزه های سیاسی و نابودی روح امید در امت ها.
← فصل اول
فهرست مطالب در ابتدا و مورد استفاده مؤلف در انتهای کتاب آمده است. پاورقی ها به ذکر منابع و توضیح برخی کلمات و عبارات متن پرداخته است.

پیشنهاد کاربران

بپرس