تیپ سواره نظام نووگروتسکا

دانشنامه عمومی

تیپ سواره نظام نووگروتسکا ( لهستانی: Nowogródzka Brygada Kawalerii ) یک واحد سواره نظام نیروی زمینی لهستان در جمهوری دوم لهستان بود که هنگام تهاجم آلمان به لهستان در جنگ ایفای نقش کرد. این تیپ در ۱ آوریل ۱۹۳۷ به جای تیپ نخست سواره نظام باراناویچی ساخته شد. سرفرماندهی این یگان در باراناویچی بود و واحدهای مختلف آن در قسمت های گوناگون شمال شرقی لهستان به ترتیب زیر حضور داشتند:
• هنگ ۲۵ اوهلان لهستان بزرگ مستقر در پروژانی.
• هنگ ۲۶ اوهلان لهستان بزرگ مستقر در باراناویچی.
• هنگ ۲۷ شاه استفان باتوری مستقر در نیاسیز.
• هنگ ۳ تفنگداران سواره مستقر در واوکویسک.
• هنگ ۹ توپخانه سواره مستقر در باراناویچی.
• گردان ۹ پیش قراول مستقر در باراناویچی.
• گردان ۹ ارتباطات مستقر در باراناویچی.
تیپ سواره نظام نووگروتسکا که زیر فرماندهی ووادیسواف آندرس بود چند هفته پیش از آغاز تهاجم آلمان در ۲۳ مارس سال ۱۹۳۹ میلادی به همراه لشکر ۲۰ پیاده نظام ( لهستان ) که پادگان آن هم در باراناویچی بود به منطقه شرپتس و پوتسک، استان ماسوویان فرستاده شد. در آن جا این یگان به عنوان جزوی از ارتش مودلین در ۸ اوت ۱۹۳۹ به شمال و مرز میان لهستان و پروس خاوری فرستاده و در شهر لیزبارک مستقر شد تا وظیفه پوشش بال غربی ارتش مودلین را به عهده بگیرد.
با آغاز تهاجم آلمان به لهستان در ۱ سپتامبر ۱۹۳۹ میلادی تیپ سواره نظام نووگروتسکا لشکر ۲۱۷ پیاده نظام ورماخت را در مقابل خود دید که زیر فرماندهی سپهبد ریچارد بالتزر قرار داشت. تا روز ۴ سپتامبر تیپ نووگروتسکا مقاومت خوبی را در برابر آلمانی ها سازمان داد اما با شکستن خطوط دفاعی لهستانی ها در دیگر نواحی این تیپ هم مجبور شد تا به سمت جنوب عقب بنشیند. پس از آن وظیفه دفاع از رود ویستولا بین دوبژن ناد ویسوون و چروینگسک ناد ویسوان به این تیپ محول شد.
در روز ۶ سپتامبر اعلام شد که این تیپ جزوی از ارتش تازه تأسیسی به نام ارتش ورشو است که فرماندهی آن را سرلشکر یولیوس رومل به عهده دارد. در روز ۱۳ سپتامبر به تیپ سواره نظام نووگروتسکا دستور داده شد تا همراه با تیپ سواره نظام لهستان بزرگ به مواضع لشکر ۱۱ پیاده نظام ورماخت حمله کند اما به دلیل نبود پشتیبانی های لازم این حمله متوقف و تیپ نووگروتسکا به سمت لوبلین فرستاده شد زیرا سربازان سواره نظام به درد جنگ شهری در ورشو نمی خوردند.
عکس تیپ سواره نظام نووگروتسکا
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران

بپرس