تیتی روبن

دانشنامه عمومی

تی یری روبن ( به فرانسوی: Thierry Robin ) مشهور به «تیتی» ( زاده اوت ۱۹۵۷، فرانسه ) موسیقی دان، آهنگساز و نوازنده گیتار، بوزوک و عود است. او یک سبکِ موسیقایی بکر و تازه را گسترش داده است که با دنیای مدیترانه ای، محل تلاقی فرهنگ کولی ها و فرهنگ های شرقی و اروپایی پیوند خورده است.
تی تی روبن از همان بدوِ فعالیت یک سبک هنری خاص خود را بنا کرده است. او به دنبال ایجاد هماهنگی بین فرهنگ های مختلفی است که همه روزه با آن ها مواجه بوده و این فرهنگ ها مستقیماً و عمیقاً او را تحت تأثیر قرار داده اند. عمده ترین آن ها فرهنگ های کولی و فرهنگ های شرقی آمیخته با محیط مدیترانه ای هستند. Camaron de la Isla ( خواننده فلامنکو ) ، استاد منیر بشیر ( نوازنده سرشناس عود ) ، استاد محمد رضا شجریان و یاشار کمال ( رمان نویس ترک ) از جمله راهنمایان دائمی زیبائی شناسی در مسیر طی شده توسط تی تی هستند. کسانی که تی تی از اوایل فعالیت هنری خود به آن ها استناد می کند.
او همچنین اغلب به شعر ( مشرب، حافظ، Seamus Heaney و به نقاشی ( سزان، ون گوگ ) به عنوان سرچشمه الهام متوسل می شود.
در کتابچه همراه یکی از سی دی های او این نقل قول دیده می شود:
نمی دانم آیا خواهی توانست درک کنی که با ترکیب خوب و مناسب رنگ ها می توان شعر گفت، همان گونه که با موسیقی می شود چیزهای دلنواز و تسلّی بخش گفت.
از همان اوایل دهه ۸۰، تیتی روبن شروع به آهنگسازی به سبکی کاملاً مختص به خود می کند. سبکی که خودش آن را به عنوان «سبک مدیترانه ای» توصیف می کند و از آن به بعد این سبک را ترک نکرده است. در سال ۱۹۸۴ او با گیتار، عود و بوزوک با همراهی حمید خان، نوازنده هندی طبلا برنامه هایی اجرا می کند. کم کم مجموعه سازهای او و نیز پایه های سبک بداهه نوازی او شکل می گیرند. سی دی «دونوازی عود و طبلا» شاهد این دنیای موسیقی بسیار بدیع است. در این سی دی برخی تم ها مانند تبعید را می توان یافت که تیتی به کرّات در طول فعالیت هنری خود استفاده و ضبط می کند.
هم زمان با اجراهای دونوازی با حمیدخان، که بداهه نوازی های ملودیک و ریتمیک به هم می آمیزند، تی تی روبن با اریک مارشان، خواننده اهل برتاین ( شمال غرب فرانسه ) آشنا می شود. در سال ۱۹۹۰ رادیوی ملی فرانسه به آن ها سفارش ضبط یک سی دی می دهد. An Henchou Treuz جایزه آکادمی شارل کرو ( به فرانسوی: L'Académie Charles Cros ) را دریافت می کند، و به این صورت، «سه گانه اریک مارشان» ( به فرانسوی: Trio Erik Marchand ) شکل می گیرد. بخش عمده آهنگ سازی و تنظیم مجموعه آن بر عهده تی تی روبن است. این گروه که بسیار بدیع و نوآور بوده، سفرهای فراوانی خواهد کرد: جشنواره های «womad»، تئاتر شهر پاریس، سالن کوارتز در شهر برست، … جالب است اشاره کنیم که عکسی از این گروه همراه اولین مقاله مختص به موسیقی جهان ( به انگلیسی: world music ) در دائرةالمعارف Encyclopedia Universalis چاپ شده است.
عکس تیتی روبن
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران

بپرس