تاریخ امپراطوری عثمانی

دانشنامه اسلامی

[ویکی نور] تاریخ امپراطوری عثمانی (سلطان التواریخ) نوشته هامر پورگشتال گزارش روی دادهای روزگار عثمانی و ویژگی ها و کارهای پادشاهان این امپراطوری می باشد.
نویسنده پس از کوشش های فراوان در خواندن تاریخ شاهان مشرق زمین، به نوشتن تاریخ دولت عثمانی دست گشاد؛ زیرا فرمان روایان این دولت، به هر سه بخش کره خاکی رفتند و به بیش تر سرزمین های جهان لشکر کشیدند و کشور گشادند.
اثر دَه جلدی پورگشتال که نسخه فارسی آن اکنون در پنج جلد چاپ شده است، به دلیل موشکافی ها و ریزبینی های نویسنده آن، خود سندی برای کتاب های تاریخی تازه درباره ترکیه عثمانی به شمار می رود و دید جامع و تحلیلی نویسنده درباره سیر روی دادها، کتاب او را به منبعی اصلی و ماندگار بدل کرده و به رغم این که پس از آن ده ها کتاب در این موضوع نوشته شده، هم چنان ارزش خود را از دست نداده است.
پیوستگی فصل ها (باب ها) در جلدهای پنج گانه آن حفظ می شود و جلد پنجم آن تا فصل 72 پیش می رود و پس از آن، «ذیل تاریخ امپراطوری عثمانی» با چهار فصل به دنبال آن جای می گیرد.
کتاب با گزارشی درباره تبار و خاستگاه ترکان عثمانی و تاریخچه ای از طایفه های ترک آغاز می شود. طایفه ترک از گروه های کهن تاریخ به شمار می روند و رسته عثمانلوها خود را به ترک منسوب می کنند. هرودوت آن را تارژتااوس خوانده است و بسیاری از مورخان تاتار و مغول به انگیزه بزرگ داشت طایفه خود، خویش را به ترک بن یافث بن نوح(ع) منسوب کرده و تاتار و مغول را برابر یک دیگر دانسته اند، اما عثمانلوها که ترک های حقیقی به شمار می رفتند، از این نسب ننگ داشتند و این نام را به عشایر آوره گرد هرزه تاز منسوب می کردند.

پیشنهاد کاربران

بپرس