تاریخ اینده

فرهنگستان زبان و ادب

تاریخ آینده
{future history} [آینده پژوهی و آینده نگری] روایتی تاریخی که زنجیره ای از رویدادها و روندها را دربارۀ آینده ای خاص بیان می کند

دانشنامه عمومی

تاریخ آینده. تاریخ آینده ( به انگلیسی:future history ) یک تاریخ فرضی از آینده است و توسط نویسندگان داستان های علمی تخیلی و سایر داستان های تخیلی نظری و گمانه زنانه و برای ساختن یک پس زمینه مشترک برای داستان های تخیلی استفاده می شود. گاهی نویسنده جدول زمانی وقایع تاریخ را منتشر می کند، در حالی که گاهی خواننده می تواند ترتیب داستان ها را از اطلاعات ارائه شده در آن بازسازی کند.
به نظر می رسد این اصطلاح توسط جان دبلیو کمپبل جونیور ابداع شده باشد. او سردبیر مجله Astounding Science Fiction بود و در شماره فوریه ۱۹۴۱ آن مجله، به سری داستان های «تاریخ آینده» رابرت آنسون هاینلین اشاره کرد. نیل آر. جونز به طور کلی به عنوان اولین نویسنده ای شناخته می شود که از مفهوم «تاریخ آینده» در ادبیات استفاده کرده. [ ۱]
مجموعه ای از داستان هایی که پس زمینه مشترکی دارند، اما واقعاً به دنباله ای از تاریخ در جهان خود نمی پردازند، به ندرت «تاریخ آینده» در نظر گرفته می شوند. برای مثال، نه سرگذشت نامه ورکوسیگان لوئیس مک مستر بوژولد و نه داستان های کوتاه دهه ۱۹۷۰ میلادی جورج آر آر مارتین که دارای پس زمینه هستند، عموماً تاریخ های آینده محسوب نمی شوند. داستان های مستقلی که قوس تاریخی را دنبال می کنند به ندرت تاریخ آینده در نظر گرفته می شوند.
پیش از این، آثاری منتشر شده بود که «تاریخ آینده» را به معنای واقعی تر تشکیل می دادند - یعنی داستان ها یا کتاب های کاملی که ادعا می کردند گزیده ای از یک کتاب تاریخی از آینده هستند و در قالب یک کتاب تاریخی نوشته شده اند. در این گونه کتاب ها هیچ پروتاگونیست شخصی وجود ندارد، بلکه اینگونه کتاب ها توسعه ملل و جوامع را در طول دهه ها و قرن ها توصیف می کند.
نمونه این آثار عبارتند از:
• «The Unparalleled Invasion» اثر جک لندن ( ۱۹۱۴ ) که جنگ ویرانگر بین اتحاد کشورهای غربی و چین در سال ۱۹۷۵ میلادی را توصیف می کند که با نسل کشی کامل چینی ها پایان می یابد. در پاورقی کوتاهی به عنوان «گزیده ای از «مقالات خاصی در تاریخ» والت مروین " توضیحی از آن آمده است.
• جنگ علیه ماه ( ۱۹۲۸ ) اثر آندره موروا، که در آن گروهی از توطئه گران خوش نیت قصد دارند با متحد کردن بشریت در نفرت از یک دشمن ساختگی و خیالی در ماه، از یک جنگ جهانی ویرانگر جلوگیری کنند ولی در ادامه متوجه می شوند که ماه واقعاً دارای ساکنینی است و آنها ناخواسته اولین جنگ بین سیاره ای را به راه انداخته بود. این اثر نیز به صراحت به عنوان گزیده ای از کتاب تاریخ آینده توصیف شده است.
• جاه طلب ترین اثر تاریخ آینده اثر «The Shape of Things to Come»، نوشته شده اچ جی ولز در ۱۹۳۳ میلادی است. این اثر در قالب یک کتاب تاریخی که در سال ۲۱۰۶ منتشر شده و - به شیوه یک کتاب تاریخ واقعی - حاوی پاورقی ها و ارجاعات متعدد به آثار برجسته ( عمدتا ساختگی و داستانی ) از مورخان برجسته قرن ۲۰ و ۲۱ میلادی است.
عکس تاریخ آینده
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران

بپرس