بهداشت در قران

دانشنامه اسلامی

[ویکی فقه] بهداشت در قرآن. قرآن مجید توجه جدی به سلامت مردم دارد و از فحوای آیات استفاده می شود که مردم و جامعه ناسالم، از مقدمات هدایت و کمال محروم خواهند بود.
قرآن کریم رساترین پیام الهی برای بشریت است که مهم ترین هدف آن، هدایت انسان به سمت فلاح و رستگاری است. از آن جا که انسان سالم در انجام وظایف خود و رسیدن به رستگاری موفقیت بیش تری دارد، اسلام بر حفظ سلامتی بدن و عدم تحمیل وظایف بیش از حد توان بر خود تأکید می کند.
پیشینه پزشکی در اسلام
پیامبر اسلام (صلی الله علیه و آله وسلم) با تأکید بر اینکه عقل سلیم نیازمند جسم سلیم است در کنار سایر علوم، علم طب را نیز برای دست یابی به تن درستی بدن ها محترم شمرد، و بر این پایه بود که پیامبر اکرم (صلی الله علیه و آله وسلم) بیماران را برای درمان حتی نزد پزشکانی می فرستاد که هنوز به اسلام نگرویده بودند؛ و به دانش پزشکی گذشتگان از هر مرام و نژاد ارج می نهاد و مؤمنان را بر آن می داشت که طب را نیز چون سایر تخصص ها در هر کجا و نزد هر کس که باشد بیابند و بر آن دست یازند. و از پیامبر نقل است که «تداووا فان الذی انزل الداء انزل الدواء» به مداوای خویش پردازید که هر که دردی داد، درمان نیز داد. روش و سیره پیامبر اکرم (صلی الله علیه و آله وسلم) باعث ایجاد تمدن عظیمی توسط اعراب و ملت های مسلمان شد و چشم جهانیان را خیره ساخت؛ به گونه ای که رشد علوم پزشکی در جهان اسلام چنان اوج گرفت که «پی یر روسو» در تاریخ علم خود می نویسد: «یکی از پادشاهان اروپا (منطقه باستیل) هنگامی که بیمار شد، برای معالجه به نزد دشمنان خود یعنی مسلمانان به شهر قرطبه آمد». در کشورهای اسلامی بیمارستان های متعدد و پیشرفته بنا نهاده شد؛ به صورتی که در روزگار قدیم، در حدود هشتاد بیمارستان در کشورهای اسلامی به پا شده بود که بعضی از آنها قرن ها تمام بیماران را به صورت رایگان معالجه می کردند و بزرگ ترین بیمارستان قرون وسطی در مصر ساخته شد که برای بیماران مختلف بخش های جداگانه داشت و در شهرهای بزرگ برای مراقبت از بیماران روانی، تیمارستان ها ساخته و حتی اولین مدرسه پزشکی را در اروپا (سالیدین ایتالیا) مسلمانان ایجاد نمودند. و پزشکان صاحب نامی همچون زکریای رازی، ابوریحان بیرونی، و ابوعلی سینا آثار جاویدانی به جهان عرضه نمودند که تاکنون در مراکز علمی بزرگ دنیا مورد استفاده قرار می گیرند.
← راز توجه مسلمانان به علوم مختلف
و از آنجا که انسان موجودی دو بعدی (مادی و معنوی) است، قرآن مجید نیز به هر دو بعد نظر دارد و می خواهد جسم و جان هر دو را شفا دهد.آیات مرتبط با پزشکی و بهداشت روح و روان را می توان در دو دسته جداگانه مطرح نمود:
بهداشت روانی
...

پیشنهاد کاربران

بهداشت یعنی پیشگیری قبل از درمان.
هزینه های هنگفت مردم بابت دوا ودکتر ،
نتیجه عدم رعایت سه کلمه "قرآنی "است.
کلوا
واشربوا
ولاتسرفوا
محققان ومفسران معتقدند اصول بهداشت عمومی برمبنای همین آیه استواراست. . . . .

بپرس