بشر بن صفوان کلبی

دانشنامه اسلامی

[ویکی فقه] بِشْرِ بْن ِ صَفْوان ِ کلْبی ، از امرای مشهور عصر اموی بود که در خدمت خلیفه عمر بن عبدالعزیز و هشام بن عبدالملک، حاکمیت مصر و آفریقا را در پرونده حکومتی خود دارد.
از زندگی او اطلاع اندکی در دست است . بشر پسر صفوان بن عمرو بن عویمر بن صرمۀ بن عبدالله بن قمیر بن حبشیه بن سلول بن کعب بود. در مورد تاریخ تولد بشر در منابع چیزی ذکر نشده است. او معروف به امیر مغرب بود. بشر بن صفوان فردی شجاع و دارای عزم و تصمیم قاطع بوده است و در بسیاری از لشکرکشی های خود موفق و پیروز می شده است. به طور نمونه: در محرم سال ۱۰۳ بر علیه یزید بن مسروق لشکرکشی کرد و غنیمت بسیاری به دست آورد و یا این که در سال ۱۰۸ علیه قثم بن عوانۀ الکلبی لشکرکشی کرد و در آن جنگ نیز پیروز شد. و همچنین در سال ۱۰۹ نیز با حسان بن محمد بن ابی بکیر که رئیس قبیلۀ «بنی جمح» بود جنگ کرد و پیروز شد پیش از آنکه به امارت مصر منصوب گردد، از سوی عمر بن عبدالعزیز حک ۹-۱۰ق / ۱۸-۲۰م برای نظارت و بررسی کارهای عدی بن ارطاة، امیر فارس که عمال وی متهم به فساد مالی بودند، به آن دیار رفت . یزید بن عبدالملک ، خلیفه وقت ، وی را به جای ایوب ابن شُرَحبیل به امارت مصر منصوب کرد.
فعالیت های سیاسی بشر بن صفوان
از فعالیت های سیاسی مربوط به بشر می توان به مواردی از جمله همکاری با عمر بن عبدالعزیز و حکومت مصر و آفریقا اشاره کرد که به تفصیل در زیر بیان می کنیم.
← همکاری با عمر بن عبدالعزیز
بشر بن صفوان تا سال ۱۱۰ در افریقا حکومت کرد. ایشان در سال ۱۰۹ برای به دست آوردن غنائم به جزیرۀ صقلیه (سیسیل) لشکرکشی کرد و پیروز شد و غنایم بسیار به دست آورد. پس از آن لشکرکشی به قیروان رفت و در آن جا از دنیا رفت. هشام بن عبدالملک نیز به جای او عبیدة بن عبدالرحمن قیسی را جانشین کرد. زمانی که عبیده وارد افریقا شد از عمال بشر بن صفوان غرامت گرفت و آنان را بسیار اذیت کرد.
بشر در خلافت هشام بن عبدالملک
...

پیشنهاد کاربران

بپرس