اکسید قلع ایندیم

دانشنامه عمومی

اکسید قلع ایندیم ( به انگلیسی: Indium tin oxide, ( ITO ) ) یک ترکیب سه گانه از عناصر ایندیم، قلع و اکسیژن می باشد. بسته به درصد اکسیژن، می توان آن را یک سرامیک یا آلیاژ نامید. [ ۱] در لایه های نازک به صورت شفاف و بدون رنگ دیده می شود، در حالیکه در حالت ضخیم و فشرده به صورت زرد کم رنگ و خاکستری دیده می شود. در محدوده نور مادون قرمز مانند فلزها به صورت یک آینه عمل می کند.
اکسید قلع ایندیوم به چند دلیل یکی از پرکاربردترین اکسیدهای رسانای شفاف می باشد: یکی رسانایی الکتریکی و دیگری شفافیت نوری و همچنین قابلیت نشست دهی آسان آن به صورت یک لایه یا فیلم نازک بر روی سطوح. مانند تمام لایه های رسانای شفاف دیگر، باید مصالحه ای بین شفافیت و رسانایی در نظر گرفت، چرا که افزایش ضخامت و افزایش تراکم حاملان بار، رسانایی را افزایش داده ولی شفافیت را کاهش می دهد. [ ۱]
اکسید قلع ایندیوم یکی از مواد الکترونیک نوری ( اپتوالکترونیک ) است و هم در تحقیقات و هم در صنعت کاربرد فراوانی دارد. اکسید قلع ایندیوم یا ITO کاربردهای فراوانی دارد از جمله: نمایشگرهای صفحه مسطح، پنجره های هوشمند، الکترونیک پایه پلیمری، فتوولتائیک لایه نازک، درهای شفاف سردخانه ها و….
معمولاً از ITO برای ساخت لایه نازک شفاف رسانا در صفحه های ال سی دی، نمایشگرهای صفحه تخت، نمایشگرهای پلاسما، پنل لمسی و جوهر الکترونیکی استفاده می شود.
عکس اکسید قلع ایندیم
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران

بپرس