انس بن نضر

دانشنامه اسلامی

[ویکی فقه] اَنَس بن نَضْر، یکی از شهدای جنگ احد می باشد.
انس بن نضر بن ضمضم بن زید انصاری خزرجی از بنی نجار،عموی انس بن مالک خادم رسول خدا (صلی الله علیه وآله وسلم) است. وی از یاران وفادار پیامبر (صلی الله علیه وآله وسلم) به شمار می رفت و از این که در جنگ بدر موفق به حضور در کنار آن حضرت نشد تأسف می خورد و با خدا پیمان بست که اگر جنگ دیگری رخ دهد در کنار پیامبر (صلی الله علیه وآله وسلم) جانانه مبارزه کند.
در جنگ احد
انس در جنگ احد حضور یافت و پس از شایعه کشته شدن رسول خدا (صلی الله علیه وآله وسلم) که برخی از مسلمانان روحیه خود را باختند وی از معدود کسانی بود که دیگران را به مقاومت و مبارزه فرا می خواند. انس به عمر و طلحه و گروهی از مهاجران و انصار که حیرت زده دست از جنگ کشیده بودند خطاب کرد:چرا نشسته اید؟ گفتند:رسول خدا (صلی الله علیه وآله وسلم) کشته شد. گفت:پس از او زندگی چه ارزشی دارد؟ برخیزید و در همان راهی که رسول خدا (صلی الله علیه وآله وسلم) از دنیا رفت کشته شوید. سپس گفت:پروردگارا! من از گفته هایشان از پیشگاه تو عذر می خواهم و از اعمال آنان برائت می جویم. آنگاه به دشمن هجوم برد و به دست سفیان بن عویف به شهادت رسید. مشرکان بدنش را مثله کردند. گفته اند که وی در این نبرد بیش از ۸۰ زخم برداشت و تنها در صورت او ۷۰ جراحت دیده می شد. ممکن است این عدد کنایه از جراحت های فراوان باشد، به گونه ای که خواهرش، از روی انگشت یا دندان های ثنایا یا لباسش وی را شناخت.
انس در شأن نزول
...

[ویکی حج] انس بن نضر از انصار و شهدای اُحد می باشد. از زندگی وی تا قبل از جنگ احد آگاهی وجود ندارد. انس به دلیل نامعلوم در جنگ بدر شرکت نکرد به خاطر همین باحسرت از آن یاد می کرد و با خدا عهد بست اگر جنگی پیش بیاید با همه توان در رکاب پیامبر بجنگد. انس مشتاقانه در نبرد اُحد شرکت کرد و به شایعه قتل پیامبر (صلی الله علیه و آله وسلّم) گوش نداد و برخلاف بعضی از صابه همچون عمر و طلحه که سخنان مأیوسانه می زدند مسلمانان را تشویق به ادامه جنگ می کرد و خود نیز به طرف دشمنان حمله می کرد تااینکه به دست سُفیان بن عُوَیف کنانی به شهادت رسید.
انس بن نضر بن ضمضم از تیره بنی نجار قبیله خزرج و عموی انس بن مالک، خادم رسول خدا (صلی الله علیه و آله وسلّم) است.
از زندگی انس تا پیش از نبرد اُحد (3ق.) آگاهی در دست نیست؛ جز این که چون ربیع، خواهر انس، دندان کنیزی از انصار را شکست و رسول خدا به درخواست اطرافیان کنیز، حکم به قصاص داد، انس به خدا سوگند یاد کرد و از پیامبر خواست تا از قصاص وی درگذرد. رسول خدا (صلی الله علیه و آله وسلّم) با گرفتن رضایت اطرافیان کنیز برای دریافت ارش به جای قصاص، فرمود: از بندگان اگر کسی به خدا سوگند یاد کند، خداوند خواسته اش را اجابت می کند.

پیشنهاد کاربران

بپرس