افسانه تحریف قران

دانشنامه اسلامی

[ویکی نور] افسانه تحریف قرآن. افسانه تحریف قرآن ترجمه «]» تألیف رسول جعفریان، از جمله آثار قرآنی در پاسخ به شبهه تحریف قرآن کریم است. محمود شریفی این اثر را به فارسی ترجمه کرده است.
کتاب شناسی این اثر با نام «أکذوبة تحریف القرآن بین الشیعة و السنة» تهیه شده که خواننده محترم می تواند به آن مراجعه نماید. در این نوشتار مطالبی درباره ترجمه ذکر می شود.
در ابتدای اثر، مقدمه ای به قلم مترجم کتاب ذکر شده است. مترجم این مقدمه را در سال 1381ش نوشته است؛ اما از ترجمه مقدمه نویسنده که در متن اصلی آمده صرف نظر شده است. مترجم در مقدمه اش به انتشار کتاب و نشریه هایی که پر از اکاذیب و جعلیات و تهمت های ناروا بوده علیه مکتب اهل بیت در سراسر جهان اشاره کرده و در ادامه چنین نوشته است: یکی از مسائلی که روی آن بسیار مانور دادند و از انتشار هرگونه دروغ و جعلیاتی دریغ نورزیدند مسئله تحریف قرآن بود که بدون هیچ دلیل عقلی و شرعی آن را به تشیع نسبت دادند تا به خیال خام خود مسلمانان را نسبت به مکتب اهل بیت(ع) بدبین سازند. درصورتی که عقیده شیعه بر خلاف آن است و علماء بزرگ اسلام در- کتاب های مختلف خود صریحاً اعلام کرده اند که هیچ گونه تحریفی در قرآن رخ نداده است و این قرآنی که امروز در دسترس مسلمانان است همانی است که بر پیامبر گرامی اسلام(ص) نازل شده است.
در رابطه با ساختار کتاب اگرچه تعداد فصول اصل و ترجمه تطابق دارد و هر دو نه فصل است (هرچند در ابتدای کتاب ترجمه، صفحه پنج، با فهرست اجمالی از مندرجات کتاب مواجهه می شویم که مترجم در آنجا تعداد مطالب کتاب در هفت عنوان یادآور شده است)، اما در ترجمه، مباحث فصول اول و دوم کتاب، باهم در فصل اول مطرح شده است. همچنین داستان مصحف حضرت علی(ع) و مصحف حضرت فاطمه(س) که در فصل هفتم مطرح شده در ترجمه در ضمن دو فصل هفتم و هشتم ارائه شده است. سپس فصل هشتم نیز در ادامه مباحث فصل هشتم ترجمه مطرح شده است.
علاوه بر تغییر در فصول، در ترجمه مباحث کتاب نیز تغییراتی صورت گرفته است؛ به عنوان مثال در فصل ششم کتاب که دیدگاه علمای شیعه در رابطه با تحریف ذکر شده است، در متن اصلی اسامی و دیدگاه 30 تن از علما ذکر شده است؛ اما در ترجمه ابتدا دیدگاه 17 تن از علما ذکر شده پس ازآن با عنوان «سایر علما» اسامی 10 تن دیگر نیز ذکر شده است. ایشان در ترجمه، دیدگاه شیخ مفید و علامه حلی که در شماره سوم و هفتم در اصل کتاب بوده را حذف کرده است. در آخرین شماره که در ترجمه شماره 28 قرار گرفته است دیدگاه امام خمینی(ره) ذکر شده که در متن اصلی متن دیدگاه ایشان به نقل از تهذیب الأصول ذکر شده اما در ترجمه این چنین آمده: «امام خمینی در کتاب کشف الأسرار». مترجم در پاورقی دلیل چشم پوشی از عبارات علمای اخیر را رعایت اختصار دانسته است..
مترجم در پاورقی های کتاب به برخی اشتباهات متن اصلی اشاره و اصلاح کرده است: «البته در متن کتاب عربی میرزا محمدتقی ذکر شده که اشتباه است و مؤلف محترم نیز در چند صفحه بعد، میرزا حسین گفته است و میرزا محمدتقی که بالا آمده پدر مرحوم میرزا حسین نوری طبرسی است لذا اصلاح گردید».

[ویکی فقه] افسانه تحریف قرآن (کتاب). کتاب اکذوبة التحریف (افسانه تحریف قرآن) نوشته حجة الاسلام و المسلمین رسول جعفریان و ترجمه محمود شریفی بوده و پیرامون مساله عدم تحریف قرآن نوشته شده است.
مؤلف در این کتاب موضوع تحریف را از زوایای مختلف مورد بررسی قرار داده و هرگونه موردی که بتوان از آن برای عدم تحریف قرآن استفاده کرد ذکر نموده است. و در حقیقت هدف از تالیف این کتاب دو نکته اساسی می باشد یکی اصل مساله عدم تحریف، که در این زمینه با ارائه دلیل های مختلف آنرا اثبات نموده، دیگری پیرامون اتهامی است که برخی از اهل سنت به شیعه وارد نموده که شیعه قائل به تحریف قرآن می باشد و به برخی از روایات موجود در کتب روایی استناد نموده اند که آن را بررسی و اثبات می نماید که شیعه قائل به تحریف نمی باشد و شیعه را از این اتهام مبرا می کند. وی مطالب کتاب را بدین گونه بیان کرده که ابتدا واژه تحریف را از نظر لغت و اصطلاح معنا کرده آنگاه ادله عدم تحریف قرآن را از آیات قرآن و روایات بررسی می کند سپس تحریف را در نزد شیعه و اهل سنت همراه با ذکر روایاتی از کتابهای اهل سنت بیان کرده و نتیجه گیری می کند که برخی از روایات مذکور در صحاح شش گانه اهل سنت و غیره، بر تحریف قرآن دلالت می کند آنگاه با ذکر تعدادی از روایات موجود در کتابهای روایی شیعه که ظاهر آنها دلالت بر تحریف قرآن می کند آنها را نقد کرده و نتیجه می گیرد که از این روایات مساله تحریف استفاده نمی شود. در بخشی دیگر از کتاب، کتاب معروف فصل الخطاب تالیف حاجی نوری را مورد بررسی و با ذکر ادله ایشان مبنی بر وقوع تحریف در قرآن، آن ادله را جواب می دهد. در قسمت پایانی کتاب نظرات دانشمندان و علماء شیعه درباره عدم تحریف قرآن ذکر شده است.
ویژگیهای کتاب
۱- در این کتاب مساله تحریف از زوایای مختلف مورد بررسی قرار گرفته و از بیان شواهد مختلف برای عدم تحریف قرآن همچون آیات، روایات، مسائل تاریخی و... استفاده شده است. ۲- دیدگاههای علماء شیعه و اهل سنت درباره عدم تحریف قرآن ذکر شده است. ۳- مطالب کتاب تقریبا سیر منطقی دارد و ابتدا از آیات، آنگاه از روایات و در پایان نظرات علماء اسلام آورده شده است ۴- با استفاده از روایات اهل سنت که در کتابهای صحاح آنها آمده است اثبات می کند که مساله تحریف قرآن در آن کتابها خیلی بیشتر از روایاتی است که در کتابهای روایی شیعه وجود دارد لذا اینکه گفته می شود شیعه قائل به تحریف قرآن است تهمتی بیش نمی باشد و صرف وجود چند روایت در برخی از کتابها نمی تواند دلیل بر قائل بودن به تحریف قرآن باشد. ۵- یکی از مواردی که می توان گفت اهل سنت عملا قائل به تحریف قرآن می باشند مساله نسخ حکم همراه با تلاوت است که در بخشی از این کتاب به خوبی بیان شده است. ۶- در بخشی از این کتاب، کتاب فصل الخطاب تالیف «حاجی نوری» که مساله تحریف قرآن را ذکر کرده است، مورد بررسی قرار گرفته، و ادله ایی را که مرحوم نوری در این باره ذکر کرده بیان نموده و پاسخ آنها را می دهد.
اشکالات کتاب
۱- مطالب کتاب فصل بندی شده است ۲- در برخی از موارد برای توضیح مطلب روایات متعددی را ذکر کرده است که مقداری مباحث را طولانی کرده، در صورتیکه ذکر چند روایت کافی بود مانند بحث «تحریف در صحاح و غیره» ۳- لازم بود در قسمتی از کتاب مساله تحریف را از دیدگاه عقل بررسی و ادله عقلی مربوط به عدم تحریف قرآن را ذکر می نمود.
نسخه شناسی
...

پیشنهاد کاربران

بپرس