استلام حجر

دانشنامه اسلامی

[ویکی شیعه] إستِلام حَجَر لمس و بوسه زدن به حجر الأسود به قصد تبرک می باشد. روایات مختلفی دستور به این استلام داده اند که فقهاء از مجموع آن ها به مستحب بودن این استلام حکم داده اند. امام صادق(ع) فلسفه این استلام را شهادت دادن حجر الأسود در قیامت بیان کرده است.
حَجَرُ الْأسْوَدْ، سنگی مقدّس، دارای پیشینه کهن و جایگاهی ویژه در فرهنگ اسلامی و مناسک حج است. این سنگ در رُکن شرقی کعبه (که به رکن اسود یا رکن حَجَری نیز معروف است) در ارتفاع یک متر و نیم از زمین نصب شده است. در قرآن کریم ذکری از حجرالاسود به میان نیامده، ولی بنابر حدیثی از امام صادق(ع) حجرالاسود یکی از آیات بینات کعبه است.
استلام در لغت به معنای دست مالیدن و بوسه زدن به چیزی به قصد تبرک است. و در اصطلاح برای لمس کردن حجر الاسود، کعبه و ارکان آن استفاده می شود و از آن در باب حج سخن رفته است.

دانشنامه آزاد فارسی

اِستلامِ حَجَر
بوسیدن یا لمس حجرالاسود یا در آغوش گرفتن آن. کسی که به مسجدالحرام وارد می شود، وقتی در برابر حجرالاسود قرار گرفت، مستحب است که آن را استلام کند. استلام حجر، پیش از طواف، بعد از آن، در میان آن، پیش از سعی، بعد از طواف وداع، و فقط برای مردان، مستحب است.

پیشنهاد کاربران

بپرس