احضار

/~ehzAr/

مترادف احضار: جلب، دعوت، طلبیدن، فراخوانی

برابر پارسی: خواندن، فراخوان، فراخواندن، فراخوانی

معنی انگلیسی:
citation, arraign, call, recall, summons, summoning, evocation, summoning. recalling

لغت نامه دهخدا

احضار. [ اِ ] ( ع مص ) حاضر آوردن. ( منتهی الارب ). حاضر کردن. ( تاج المصادر ) ( زوزنی ). فراخواندن. بخواندن. || دویدن اسب. ( منتهی الارب ) ( تاج المصادر ). دویدن اسب و آهو و غیره.

فرهنگ فارسی

حاضرکردن، حاضر آوردن، بحضورخواستن، فراخواندن
۱ - حاضر آوردن . ۲ - فرا خواندن خواندن : او را بمرکز احضار کرد . ۳ - فرا خواندن شخص یا اشخاص بوسیل. دادگاه یا بازپرس برای ادای توضیحات . یا احضار ارواح . عمل فرا خواندن روانهای مردگان بتوسط رابطی .

فرهنگ معین

( اِ ) [ ع . ] (مص م . ) ۱ - حاضر آوردن . ۲ - فراخواندن ، به حضور خواستن .

فرهنگ عمید

۱. حاضر کردن.
۲. به حضور خواستن، فراخواندن.
* احضار ارواح: فراخواندن روح های مردگان به وسیلۀ کسانی که مدعی هستند می توانند روح شخص مرده را حاضر کنند و از او پرسش هایی کنند.

دانشنامه اسلامی

[ویکی فقه] فراخوانی شخص از سوی قاضی یا مرجع صلاحیت دار دیگر را احضار گویند. از عنوان احضار، در باب هایی مانند کفالت، قضاء، حدود و قصاص، سخن رفته است.
احضار از مادّه «حضر» و در لغت به معنای حاضر کردن و فراخواندن، و در اصطلاح حقوق، عبارت است از فراخواندن مدّعا علیه یا نماینده او یا شاهد دعوی و مانند آن ها به وسیله دادگاه یا مرجع صالحی دیگر جهت بازجویی، پاسخ به اتّهام، ادای شهادت را گویند.
شرائط احضار در حقوق
در حقوق، شرایطی را برای احضار این افراد برشمرده اند؛ از جمله:۱. وجود قراین کافی از سوی شخص برای احضار؛۲. کتبی بودن احضار؛۳. قید کردن مشخّصات دقیق احضار شده، تاریخ و محلّ حضور و نتیجه عدم حضور و محکمه احضارکننده؛۴. حضور شخص احضار شونده و اثبات عذر خود در صورت عدم امکان.
واژه احضار در قرآن
در قرآن کریم، واژه احضار به کار نرفته؛ امّا مشتقّات گوناگون آن در آیاتی چون: «یَومَ تَجِدُ کُلُّ نَفس مّا عَمِلَت مِن خَیر مُحضَرًا» و «فَکَذَّبوهُ فَاِنَّهُم لَمُحضَرون» آمده است که در همه این آیات، احضار به معنای لغوی بوده است و به معنای اصطلاحی آن ربطی ندارد؛ ولی واژه ها و تعبیرات دیگری مانند: «دعُوا» و «فأتوا به» در قرآن به کار رفته که به معنای اصطلاحی این موضوع اشاره دارد.در این آیات، قرآن ضمن اشاره به جواز احضار افراد و برخی احکام آن، از مواردی از احضار در امّت های پیشین نیز سخن به میان آورده است؛ امّا از آن جا که نهاد حکومت و قضا در جوامع گذشته، ابتدایی یا با عصر حاضر متفاوت بوده است، چه بسا تفکیکی بین قوا در این جوامع وجود نداشته و در بیش تر این موارد، احضارکننده همان حاکم و رئیس دولت بوده است.
احضار مستحب
...

[ویکی فقه] احضار (فقه). فراخوانی شخص از سوی قاضی یا مرجع صلاحیت دار دیگر را احضار گویند. از عنوان احضار، در باب هایى مانند کفالت، قضاء، حدود و قصاص، سخن رفته است.
احضار از مادّه «حضر» و در لغت به معنای حاضر کردن و فراخواندن،
لسان العرب ج۴، ص ۱۹۶.
در حقوق، شرایطی را برای احضار این افراد برشمرده اند؛ از جمله:۱. وجود قراین کافی از سوی شخص برای احضار؛۲. کتبی بودن احضار؛۳. قید کردن مشخّصات دقیق احضار شده، تاریخ و محلّ حضور و نتیجه عدم حضور و محکمه احضارکننده؛۴. حضور شخص احضار شونده و اثبات عذر خود در صورت عدم امکان.
قوانین و مقررات جزائی، ص ۳۷ ـ ۶۹ .
در قرآن کریم، واژه احضار به کار نرفته؛ امّا مشتقّات گوناگون آن در آیاتی چون: «یَومَ تَجِدُ کُلُّ نَفس مّا عَمِلَت مِن خَیر مُحضَرًا»
آل عمران/سوره۳، آیه۳۰.
...

[ویکی فقه] احضار (قرآن). فراخوانی شخص از سوی قاضی یا مرجع صلاحیت دار دیگر را احضار گویند؛ اصطلاح احضار، در ابواب کفالت، قضاء، حدود و قصاص بکار رفته است.
احضار از مادّه «حضر» و در لغت به معنای حاضر کردن و فراخواندن، و در اصطلاح حقوق، عبارت است از فراخواندن مدّعا علیه یا نماینده او یا شاهد دعوی و مانند آن ها به وسیله دادگاه یا مرجع صالحی دیگر جهت بازجویی، پاسخ به اتّهام، ادای شهادت را گویند.
احضار در قرآن
در قرآن کریم، واژه احضار به کار نرفته؛ امّا مشتقّات گوناگون آن در آیاتی چون: «یَومَ تَجِدُ کُلُّ نَفس مّا عَمِلَت مِن خَیر مُحضَرًا» و «فَکَذَّبوهُ فَاِنَّهُم لَمُحضَرون» آمده است که در همه این آیات، احضار به معنای لغوی بوده است. تعابیر«حضر» ، «محضرون» ، «محضرین» و «لتحضرنهم» از مشتقات ماده «حضر» هستند که در آیات مختلفی آمده اند. بیشتر این تعابیر بر فراخوانی از سوی مقام برتر دلالت دارد و به معنای اصطلاحی آن ربطی ندارد؛ ولی واژه ها و تعبیرات دیگری مانند: «دعُوا» و «فأتوا به» ، «ایتونی» و «ما خطبکن» نیز مترادف معنای احضار هستند و به معنای اصطلاحی آن، یعنی احضار مرجع صلاحیت دار اشاره دارند.
موارد احضار
...

دانشنامه عمومی

احضار (علوم غریبه). احضار ( Summoning یا Evocation ) در علوم غریبه به اعمالی گفته می شود که برای احضار ارواح خبیثه، اجنه، شیاطین و دیگر موجودات غیر ارگانیک به کار می رود.
عکس احضار (علوم غریبه)

احضار (فیلم ۱۸۹۶). احضار ( فرانسوی: Séance de prestidigitation ) یک فیلم صامت و کوتاه فرانسوی به کارگردانی ژرژ ملی یس است که در سال ۱۸۹۶ منتشر شد.
عکس احضار (فیلم ۱۸۹۶)

احضار (فیلم ۱۹۸۰). احضار یا دمدمی ( به انگلیسی: The Changeling ) فیلمی محصول سال ۱۹۸۰ و به کارگردانی پیتر مداک است. در این فیلم بازیگرانی همچون جرج سی. اسکات، تریش ون دیویر، ملوین داگلاس، جان کالیکوس، جین مارش، هلن بورنس، مدلن شروود، بری مورس، فرانسیس هایلند، اریک کریسمس، رابرتا مکسول و لوئیس زوریچ ایفای نقش کرده اند.
عکس احضار (فیلم ۱۹۸۰)
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

مترادف ها

call (اسم)
طلب، فریاد، صدا، دعوت، ندا، احضار، بانگ، نامبری

invitation (اسم)
جلب، دعوت، احضار، وعده خواهی، وعده گیری

vocation (اسم)
کار، میل، حرفه، کسب، صدا، احضار، پیشه، شغل، حرفهای، هنرستانی

summons (اسم)
احضار، فراخوانی

citation (اسم)
احضار، نقل قول، ذکر، احضار به بازپرسی، تقدیر از خدمات، تقدیر رسمی

evocation (اسم)
احضار، یادگار، احاله به دادگاه بالاتر، احالهء پرونده

فارسی به عربی

استدع , اقتباس ، استحضار ، استدعاء

پیشنهاد کاربران

احضار سریالی ایرانی در ژانر فیلم ترسناک به تهیه کنندگی و کارگردانی رامین عباسی زاده و مجری طرح شهاب کاظمی است که به صورت هفتگی در شبکه نمایش خانگی توزیع می شود.
این سریال از ۱۹ دی ماه ۱۳۹۷، چهارشنبه ها در شبکه نمایش خانگی گلرنگ رسانه و سامانه ویدئوی درخواستی فیلیمو پخش می شود. مدت زمان هر قسمت حدود ۵۰ دقیقه است. تهیه و تولید این سریال، نزدیک به سه سال زمان برده است. این فیلم به خاطر المان های نژاد پرستانه در سال ۱۳۹۹ توسط فرانسه تحریم شد.
...
[مشاهده متن کامل]

گیسو و امیر زن و شوهر هستند و زندگی خوبی را دارند. اما دقیقاً در روزی که گیسو می خواهد خبر حامله بودنش را به امیر بدهد، متوجه می شود که امیر به او خیانت کرده و به سراغ صمیمی ترین دوست گیسو، پروا رفته است. او از یکی دیگر از دوستانش که سینا نام دارد درخواست کمک می کند. سینا به او پیشنهاد می دهد که خود را به مردن بزند و مدتی طولانی وانمود کند که مرده و خود را در خانه حبس کند. بچه گیسو، طی سال های مخفی بودنش به دنیا می آید. او دیوانه می شود، شخصیت هایی به اسم ساغر، شفا، فریبرز، و خیرون برای خودش درست و با آنها صحبت می کند. بعد از ۷ سال او به عنوان یک روح متحرک به سراغ امیر و پروا می رود، آنها را می ترساند و شکنجه می دهد …
الهه جعفری/گیسو، خاله ثریا
شهریار ربانی/سینا/رقیب عشقی امیر
سلیمه رنگزن/مادر گیسو
ریحانه رضی/خیرون
یاسمن همتی/ساغر
نوش آفرین رحمانی/سایه
آرش مهاجر/امیر/شوهر خیانت کار گیسو
نازنین کیوانی/پروا/دوست و رقیب عشقی گیسو
بنیامین پیروانی/جن گیر، آقا شفا
شیما مرزی/جن گیر، خانم آرام
بازیگر خردسال: کیمیا ملایی/پریا/دختر گیسو

احضار
منابع• https://fa.wikipedia.org/wiki/احضار_(مجموعه_نمایش_خانگی)
در علم حقوق:
احضار یعنی فراخواندن و حاضر نمودن شخصی که در مظان ارتکاب جرم قرار می گیرد و اصطلاحا متهم نامیده می شود.
سلام به کاربران عزیز و گرامی همون طور که دیدم معنای احضار معرف حضورتون هست
ولی احضار نام یک فیلم ترسناک فرا طبیعی آمریکایی که همچنین نیز از ترسناک ترین فیلمای جهان به شمار می آید هم هستش
احضار یعنی دویدن و سرعت مشی بود یا گویند که سرعت مشی قسمی بود بحال خود و داخل در عدد نبود که در احضار نبود . کلیات قانون ابن سینا ( ترجمه ) ، متن، ص: 186
پیش طلبیدن. [ طَ ل َ دَ ] ( مص مرکب ) بحضور طلبیدن. بحضور خواستن. خواستن که بخدمت آید. || خواستن قبل از موعد مقرر.
خوانده شدن
هوالعلیم
احضار : طلبِ حضور : بحضور طلبیدن؛ درخواست حاضر شدن؛دعوتِ اجباری
فراخواندن
امر مراجع قضایی یا مرجع صلاحیتدار دیگر به خصوص مأمور در نزد آن در موعد یا زمان معین.
معنی شمعلونی و کاربردش چیست ؟
فراخوانش
مشاهده ادامه پیشنهادها (١٠ از ١١)

بپرس