اتحادیه تجارت ازاد امریکای لاتین

دانشنامه عمومی

اتحادیه تجارت آزاد آمریکای لاتین. اتحادیه تجارت آزاد آمریکای لاتین به تشویق کمیسیون اقتصادی سازمان ملل متحد برای آمریکا لاتین و بر اساس معاهده ای که در فوریه ۱۹۶۰ در مونته ویدئو ( اروگوئه ) به امضا رسید، تشکیل شد. این اتحادیه در ابتدا هفت عضو داشت و بعدها با افزایش اعضا تعداد آن به ۱۱ کشور افزایش یافت، این اتحادیه متشکل از ۱۱ کشور اروگوئه، برزیل، آرژانتین، پاراگوئه، پرو، شیلی، مکزیک، کلمبیا، اکوادور، ونزوئلا و بولیوی می باشد. [ ۲] لازم است ذکر شود که در اواخر دهه ۱۹۶۰، منطقه اتحادیه تجارت آزاد آمریکای لاتین جمعیتی حدود ۲۲۰ میلیون نفر و حجم مبادلات سالانه حدود ۹۰ میلیارد دلار را در خود جای داده بود.
امضا کنندگان اتحادیه امیدوار بودند که در آمریکای لاتین یک بازار مشترک ایجاد کرده و کاهش تعرفه ها را در میان اعضا ترویج نمایند. [ ۳]
معاهده مونته ویدئو تفاوت های اقتصادی دولت های عضو را در نظر داشته و قیودی به نام قیود تأمین پیش بینی کرده است. قیود تأمین در واقع به این معنی است که چنانچه کشوری با مشکلات اقتصادی خصوصاً کسری موازنه پرداخت مواجه شد، بتواند با کسب موافقت سایر اعضا، مقررات مربوط به تجارت آزاد را به طور موقت به حالت تعلیق در بیاورد. همچنین بر اساس این معاهده کاهش تدریجی موانع تجاری میان کشورهای عضو را مورد توجه قرار گرفت، هدف این بود که تا سال ۱۹۷۳ موانع تجاری به طور کامل آزاد شود. [ ۴]
در کنفرانس ۱۹۶۹ کاراکاس اعضای اتحادیه بسیاری از مقررات معاهده مونته ویدئو را تغییر داده و ایجاد منطقه آزاد را که قرار بود در ۱۹۷۲ عملی شود به ۱۹۸۰ کشورهای بزرگ ( برزیل، آرژانتین و مکزیک ) از یک طرف و سایر کشورها که فاقد بازار گسترده هستند ( کلمبیا، اکوادور، پاراگوئه و اروگوئه ) از طرف دیگر، می باشد.
پس از این که تلاش کشورهای منطقه آمریکا لاتین برای ایجاد منطقه تجارت آزاد بدون ثمر ماند، کشورهای مزبور در اوت ۱۹۸۰ تصمیم به ایجاد اتحادیه اقتصادی گرفتند. هدف از ایجاد این اتحادیه به وجود آوردن معافیت های گمرکی دوجانبه یا چندجانبه محدود مانده است. این اتحادیه از ادغام سه اتحادیه کوچک تر تشکیل شده است:
• اتحادیه کشورهای کمتر توسعه یافته ( اکوادور، پاراگوئه )
• اتحادیه کشورهای نسبتاً توسعه یافته ( کلمبیا، شیلی، پرو، اروگوئه و ونزوئلا )
• و بالاخره کشورهای توسعه یافته ( مکزیک، آرژانتین و برزیل )
عکس اتحادیه تجارت آزاد آمریکای لاتین
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران

بپرس