امریکای مرکزی


معنی انگلیسی:
central america

دانشنامه عمومی

آمریکای مرکزی. آمریکای مرکزی منطقه ای در قاره آمریکا است که اغلب آن را از مرز جنوبی مکزیک تا مرز شمالی کلمبیا در نظر می گیرند. در شرق منطقه خشکی آمریکای مرکزی، دریای کارائیب و در غرب آن اقیانوس آرام قرار دارد.
آمریکای مرکزی به صورت یک باریکه خاکی در ادامه جنوبی آمریکای شمالی است که از سوی جنوب شرقی خود به آمریکای جنوبی می پیوندد. آمریکای مرکزی دربرگیرنده هفت کشور مستقل به نام های بلیز، کاستاریکا، السالوادور، گواتمالا، هندوراس، نیکاراگوآ و پاناما است. به جز بلیز که زبان رسمی آن انگلیسی است، زبان رسمی در شش کشور دیگر آمریکای مرکزی، اسپانیایی است.
آمریکای مرکزی از دیدگاه زیست شناسی بخشی است از منطقه حساس دارای تنوع زیستی[ ۲] آمریکای میانه که از شمال گواتمالا آغاز شده تا سرزمین های مرکز پاناما ادامه می یابد. سان پدرو سولا
مساحت آمریکای مرکزی ۵۲۴ هزار کیلومتر مربع ( ۲۰۲ هزار مایل مربع ) است که حدود ۰٫۱ درصد سطح زمین را تشکیل می دهد. جمعیت آمریکای مرکزی در سال ۲۰۰۹ میلادی ۴۱٬۷۳۹٬۰۰۰ نفر برآورد شد. تراکم جمعیت در آمریکای مرکزی ۷۷ نفر در کیلومتر مربع برابر با ۲۰۶ نفر در مایل مربع است.
آمریکای مرکزی حکم پلی را دارد که آمریکای شمالی و جنوبی را به هم می پیوندد. به لحاظ جغرافیائی، مرز شمالی آن تنگه تهوآنتپک در مکزیک است و جنوب آن توسط دارین در مرز بین پاناما و کلمبیا محدود شده است. [ ۳]
آمریکای مرکزی در منطقه ای با فعالیت زمین ساختی قوی قرار دارد و بیشتر آن بر روی صفحه زمین ساختی کارائیب قرار گرفته که کمی دورتر از سواحل مجاور به صفحه کوکوس متصل می شود. به خاطر گسل های این صفحات این منطقه در برابر زمین لرزه آسیب پذیر است، به عنوان نمونه در سال های ۱۹۳۱ و ۱۹۷۲ زمین لرزه باعث شد که ماناگوآ، پایتخت نیکاراگوئه تا حد زیادی نابود شود. فوران های آتشفشانی نیز در ناحیه آمریکای مرکزی زیاد است و این امر هم ایجاد تهدید می کند و هم ایجاد دشت های خاکستر کرده که باعث حاصلخیزی خاک ها شده است. تاخومولکو، که آتشفشانی با بلندای ۴۲۲۰ متر در گواتمالا است بلندترین نقطه آمریکای مرکزی است. در سال ۱۹۶۸ آتشفشان آرنال در کاستاریکا فوران کرد و جان ۸۷ نفر را گرفت.
آمریکای مرکزی رشته کوه های بسیاری دارد که طولانی ترین های آن ها سیرا مادره د چیاپاس، کوردیرا ایزابلیا و کوردیرا تالامانکا هستند. میان این رشته کوه ها دره های حاصلخیزی قرار دارند که برای سکونت مناسب اند، و در واقع بیشتر مردم هندوراس، کاستاریکا و گواتمالا در این دره ها زندگی می کنند. این دره ها هم چنین برای تولید قهوه، حبوبات و فراورده های دیگر مناسب است.
عکس آمریکای مرکزیعکس آمریکای مرکزیعکس آمریکای مرکزیعکس آمریکای مرکزیعکس آمریکای مرکزیعکس آمریکای مرکزی
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

دانشنامه آزاد فارسی

امریکای مرکزی (Central America)
بخشی از قارۀ امریکا، با ۵۲۳هزار کیلومتر مربع مساحت و ۴۰,۵۴۵,۷۴۵ نفر جمعیت (۲۰۰۷). مکزیک و برزخ پاناما را به هم پیوند می دهد و دربرگیرندۀ کشورهای بلیز، کاستاریکا، ال سالوادور، گواتمالا، هوندوراس، نیکاراگوآ، و پاناما است. بخشی از رشته کوه های کوردیرا (با ارتفاع حداکثر ۴,۲۲۰ متر) در این برزخ قرار دارد. آتشفشان های فعالی نیز دارد. رودخانۀ اوسوماسینتاعمده ترین رود آن است. این رودخانه از گواتمالا سرچشمه می گیرد و با طولی حدود ۹۶۵ کیلومتر از مکزیک عبور می کند و به سمت شمال جریان می یابد و به خلیج کامپچهدر خلیج مکزیک، می ریزد. جمعیت آن غیر از سفیدپوستان کاستاریکا، عمدتاً از بومیان و مستیسوها، دورگه های حاصل از آمیزش اروپاییان و بومیان، است. محصولات کشاورزیِ گرمسیری، مواد خام، و سایر کالاهای اساسی، صادرات این منطقه را تشکیل می دهند. کریستوف کلمب امریکای مرکزی، که خاستگاه اصلی تمدن مایااست، را در ۱۵۰۲ کشف کرد و شهر سانتا ماریا دِ بلنرا بنا نهاد. ازدواج مهاجران اسپانیایی با زنان بومی سبب شد تا ناحیۀ مزبور به امپراتوری اسپانیا منضم گردد و با فروپاشی آن در اوایل دهۀ ۱۸۰۰، فدراسیون امریکای مرکزیبا قانونی الهام گرفته از قانون اساسی ایالات متحدۀ امریکا در این ناحیه تأسیس شد. فدراسیون مزبور در ۱۸۴۰ منحل شد. تکمیل کانال پاناما در ۱۹۱۴، این منطقه را در موقعیت استراتژیکی خاصی قرار داد و کشورهای کنونی با درک حساسیت و الهام از مسئولیت های ویژه ای که هر کدام برعهده دارند، یکی پس از دیگری پدید آمدند.

پیشنهاد کاربران

بپرس