الودگی حرارتی

دانشنامه عمومی

آلودگی حرارتی. آلودگی حرارتی ( به انگلیسی: Thermal pollution ) عبارت است از کاهش کیفیت آب از طریق هر فرایندی که منجر به تغییر دمای محیطی آب شود.
در نیروگاه های تولید برق، صنایع و کارخانجات از آب برای کاهش دمای تجهیزات و ماشین آلات استفاده می شود. این امر منجر به تغییر دمای آب می شود که با ورود مجدد به محیط، دمایی بالاتر از دمای اکوسیستم دارد. با افزایش دمای آب، میزان اکسیژن محلول در آن کاهش می یابد و از این طریق بر کل اکوسیستم که این آب در آن وارد شده است تأثیر می گذارد. تخلیه روان آبها و فاضلاب های شهری که در منابع سطحی آب تخلیه می شوند نیز می تواند منجر به افزایش دمای آب شود.
نیروگاه های برق سهم زیادی در آلودگی گرمایی آب دارند. زمانی که این واحدها شروع به فعالیت می کنند یا فعالیتشان متوقف می شود، طیف گسترده ای از ماهی ها و موجودات آبزی اکوسیستم اطراف آن ( محل تخلیه آب نیروگاه برق ) که با یک محدوده دمایی مشخص سازگار شده اند، از بین می روند. دلیل این امر تغییر ناگهانی در دمای آب است که از آن به شوک دمایی یاد می شود. [ ۳]
افزایش دمای آب منجر به کاهش محتوای اکسیژن محلول در آب می شود. این تغییرات باعث آسیب ماهی ها، دوزیستان و سایر موجودات آبزی می شود. همچنین آلودگی گرمایی منجر به ایجاد برخی تغییرات متابولیکی در موجودات آبزی می گردد. افزایش سرعت متابولیسم سلولی همانند فعالیت آنزیمی از جمله این تغییرات است که نتیجه آن افزایش میزان مصرف غذا در این موجودات نسبت به قبل از تغییرات ایجاد شده در دمای آب است. افزایش سرعت متابولیکی منجر به کاهش منابع در دسترس می شود و در این شرایط سازگاری به دمای بالاتر برای موجودات آبزی یک مزیت محسوب می شود. با این تغییرات در زیست بوم، زنجیره غذایی جدیدی شکل می گیر. د هرچند ممکن است که برخی گونه های آبزیان در برابر جریان تفکیک کننده موجودات، مقاومت کنند، اما در نهایت تنوع زیستی در این مکان کاهش می یابد.
افزایش دمای آب منجر به کاهش اکسیژن در آب های عمیق تر می شود. اگر میزان غذای مورد نیاز باکتری ها نیز به میزان کافی در دسترس باشد، شرایط برای رشد انواع بی هوازی این ریزموجودات مهیا می شود. تعدادی از موجودات آبزی نیز در دمای بالای محیط قادر به بازیابی توازن جمعیتی خود نیستند. تولیدکنندگان ابتدایی در زنجیره غذایی نیز تحت تأثیر دمای آب قرار می گیرند. چون در این شرایط رشد گیاهان دریایی افزایش می یابد و از میزان طول عمر گونه های آبزی کاسته می شود.
عکس آلودگی حرارتیعکس آلودگی حرارتیعکس آلودگی حرارتی
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران

بپرس