ال حیان تغلبی

دانشنامه اسلامی

[ویکی فقه] آل حیان تغلبی. آلِ حَیّانِ تَغْلِبی، خاندانی از محدثان بزرگ و مشهور شیعی در کوفه در سده ۲-۴ق/۸-۱۰م می باشد.
آل حیان به قبیله بنی تغلب کوفه انتساب دارند. از زندگانی و شخصیت حیان تغلبی که این خاندان منسوب به اوست، آگاهی روشنی در دست نیست جز این که گفته شده است که وی در کوفه به صرافی اشتغال داشته است و از این رو همه افراد خاندان او به «صیرفی» شهرت یافته اند.برخی گفته اند فرزندان و نوادگان او نیز به طور سنتی این پیشه را به ارث برده بودند و علت شهرت آنان به صیرفی نیز همین بوده است. این نظر را حدیثی که از امام جعفر صادق (علیه السلام) روایت شده، و امام در آن به اسحاق بن عمار بن حیان گفته که فرزندت را از صرّافی بازدار، تأیید می کند.
معاریف خاندان
مشهورترین افراد آل حیان اینانند:۱. جعفر بن حیان، ۲. هذیل بن حیان، ۳. علی بن حیان، ۴. عماربن حیان، ۵. یونس بن عمار، ۶. یوسف بن عمار، ۷. قیس بن عمار، ۸. اسماعیل بن عمار، ۹. اسحاق بن عمار، ۱۰. بشیر (بشر) بن اسماعیل، ۱۱. علی بن اسماعیل، ۱۲. محمدبن اسحاق، ۱۳. یعقوب بن اسحاق، ۱۴. علی بن محمد، ۱۵. عبدالرحمن بن بشیر.
مشاهیر خاندان
بیشتر این اشخاص از راویان موثّق و شناخته شده شیعی اند، اما در این خاندان کسانی بیش از دیگران شهرت دارند که از این قرارند:
← عمار بن حیان
...

[ویکی شیعه] آل حیان تغلبی. آل حَیّانِ تَغْلِبی، خاندانی از محدثان بزرگ و مشهور شیعه هستند که به قبیله بنی تغلب کوفه انتساب دارند. این خاندان همه از رجال معتبر حدیث و راویان موثق شیعی در قرن دوم تا چهارم هجری قمری هستند که بیشتر آنان از امام جعفر صادق(ع) و برخی هم از امام موسی کاظم(ع) و امام رضا(ع) روایت کرده اند.
از زندگانی و شخصیت حیان تغلبی که این خاندان منسوب به اوست، اطلاعات دقیق و روشنی در دست نیست جز اینکه گفته شده است که وی در کوفه به صرافی اشتغال داشته است و از این رو همه افراد خاندان او به «صیرفی» شهرت یافته اند. برخی گفته اند فرزندان و نوادگان او نیز به طور سنتی این پیشه را به ارث برده بودند و علت شهرت آنان به صیرفی نیز همین بوده است. این نظر را حدیثی که از امام صادق (ع) روایت شده، و امام در آن به اسحاق بن عمار بن حیان گفته که فرزندت را از صرّافی بازدار، تأیید می کند.
مشهورترین افراد آل حیان اینانند:

پیشنهاد کاربران

بپرس