اقای هیروگلیف

دانشنامه عمومی

آقای هیروگلیف. آقای هیروگلیف فیلمی در ژانر معمایی به کارگردانی و نویسندگی غلامعلی عرفان ساختهٔ سال ۱۳۵۹ است. این فیلم به دلایلی مانند آنچه توسط ممیزان وزارت ارشاد تحت نام بدآموزی و گرایش های الحادی برای همیشه توقیف شد و تا کنون تنها سه اکران رسمی داشته است: یکی در اواخر دهه پنجاه، جشنوارهٔ سه قارهٔ نانت و به عنوان نمایندهٔ ایران، یکی در میانهٔ دههٔ شصت و برای جمع محدودی از منتقدان و اصناف سینمای ایران و یکی اکران نسخهٔ ترمیم شدهٔ آن، با اجازهٔ کارگردان در باغ فردوس و تحت رویدادی به نام «نمایش گزیدهٔ چهل سال سینمای ایران» در سال ۱۳۹۷. [ ۱]
آقای هیروگلیف، یک روز تعطیل، پریشان از خواب برمی خیزد و به اداره اش می رود. روی صفحهٔ کامپیوتر او، نشانه هایی نامفهوم از شکل ها و اعداد و حروف نمایان می شوند. او که به تازگی دخترش را در حادثه ای مشکوک از دست داده، نگران از اتفاق پیش آمده برای تفسیر نقش های روی کامپیوتر به کتابخانه می رود و در کتابخانه علاوه بر جزوه ای مربوط به آموزش خط هیروگلیف، کتابی نوشتهٔ دخترش را می یابد که شامل گزارش های او به عنوان یک چریک، از زندگی کارگران معدن است…
«آقای هیروگلیف» از زمان توقیف در سال ۵۹ تا به امروز، فیلمی گمشده و نایاب تلقی می شد. کمتر آرشیوی جز آرشیو فیلمخانهٔ ملی ایران دارای نسخه ای از آن بود و کمتر کسی موفق به دیدن آن شده بود. تا این که در مهرماه سال ۱۳۹۹، یک اکانت یوتیوب اقدام به پخش نسخه ای از فیلم کرد. این نسخه، برخلاف نسخهٔ اصلی فیلم ( به شهادت اکران خانه سینما ) سیاه و سفید است و با مدت زمان ۷۶ دقیقه، در آن نشانی از سیزده دقیقهٔ آغازین فیلم نیست.
داوود رشیدی در نقش آقای هیروگلیف
یاسمن آرامی در نقش دختر آقای هیروگلیف
جعفر والی در نقش بابا پیری کارگر معدن
فهیمه راستکار در نقش همسر آقای هیروگلیف
مهین شهابی در نقش خواهر آقای هیروگلیف
آزیتا لاچینی در نقش خواهر آقای هیروگلیف
غلامحسین نقشینه در نقش کتابدار
هادی اسلامی در نقش کارگر معدن
سیروس گرجستانی در نقش کارگر معدن
فیروز بهجت محمدی در نقش کارگر معدن
حسین کسبیان در نقش سرپرست چاپخانه
محمد مطیع در نقش معدن دار
صفی یزدانیان در نقش کارگر معدن
جهانگیر صمیمی فرد در نقش کارگر معدن
حسن مختاری در نقش پاسبان
سامی تحصنی در نقش پرسنل دفترخانه رسمی
خیرالله تفرشی آزاد در نقش برادر آقای هیروگلیف
• فرهاد رادمنش
• خسرو پیغامی
• حمید غلامی صبا
• جاماسب فردوس
عکس آقای هیروگلیف
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران

بپرس